Het is jouw verjaardag en een feestje mag hierbij niet ontbreken! Na al die jaren feest, weet je soms niet meer hoe je dit jaar origineel uit de hoek komt. Heb je niet veel inspiratie en weet je niet goed hoe je dit jaar je verjaardagsfeest zal organiseren? Wij helpen je hier mee verder!

verjaardagsfeest


De timing

Een goede timing is goud waard. Begin op tijd met het plannen van je feest zodat je de genodigden op tijd op de hoogte kan brengen van de datum die ze moeten vrijhouden. Kies een goede datum en tijdstip waarop je denkt dat de meeste gasten vrij zullen zijn. Een vrijdag, zaterdag of zondag past beter dan weekdagen. Kies je zondag? Hou er dan rekening mee dat maandag een gewone werkdag is.

Kijk je eigen agenda zeker na om te zien of er geen ander feest van vrienden of familie zal plaatsvinden die dag. Dubbelboekingen zijn echt niet fijn.

verjaardagsfeest


Wie nodig je uit?

Je kan best vooraf bepalen voor wie je een verjaardagsfeest zal geven. Is dit voor familie, of ook voor vrienden? Ik geef bijvoorbeeld elk jaar een etentje voor de ene vriendinnengroep en een apart etentje voor de familie. Voor de andere vriendinnengroep organiseer ik dan een drink. Splitsen is dus zeker en vast een optie!


Een sfeervolle verjaardagsfeest locatie

De locatie van je feest is heel belangrijk en deze is sterk afhankelijk van het aantal genodigden. Vier je je verjaardag met een grote groep? Dan zoek je best een feestlocatie. Pak je het liever bescheidener aan, dan vier je bijvoorbeeld thuis. Ook met een grote groep kan je thuis vieren en daarvoor moet je je huis partyproof maken.

verjaardagsfeest

Een partyproof huis

Een groot feest vieren thuis, dat doe je niet elke dag. Stel even vast welke ruimtes je wil gebruiken om gasten te ontvangen en welke kamers puur privé blijven. Berg al je belangrijke spullen op zodat ze niet stuk kunnen gaan.

Maak een duidelijke opdeling voor je gasten: een plaats waar ze hapjes en drankjes kunnen vinden, de dansvloer, … Hoe meer je op voorhand organiseert, hoe meer je zelf van je avond geniet. Het laatste wat je wil is de hele avond mensen bedienen en zelf niet van je party genieten. Selfservice biedt een echte win-win!

Voorzie ook een vestiaire waar de gasten hun jassen en andere kledingstukken kunnen achterlaten. In de winter is dit erg belangrijk.

Liever in de tuin?

Je feestje hoeft niet beperkt te blijven tot het interieur, zet ook je exterieur in! Zet wat partytenten, parasols, gezellige stoeltjes, sfeerverlichting …

Koude is de grootste boosdoener voor een tuinfeest. Dan is de gezelligheid even snel weg als ze gekomen was. Voorzie daarom dekentjes en maak het duidelijk aan je gasten, zodat ze er niet naar hoeven vragen. Maak even Pinterestwaardige hoekjes zoals deze hieronder! Ook een vuurkorf is een schot in de roos voor sfeer, gezelligheid en warmte!

verjaardagsfeest

In de zomer is een tuinfeest de max!

verjaardagsfeest

Denk aan de buren

Als je je feestje thuis organiseert, zal dit de buren natuurlijk niet ontgaan. Om te voorkomen dat ze de feestvreugde verstoren, nodig je hen best uit of licht je hen op tijd in over de plannen. Maak duidelijke afspraken over de muziek, waar de gasten zullen parkeren, …


Muziek die doet dansen

Een verjaardagsfeest vraagt om muziek. De muziek volgt natuurlijk het type feest. Een etentje vraagt om rustigere muziek dan een dansfeest. Je kan voor een DJ kiezen om sfeer te komen brengen, maar kan zelf ook gewoon een playlist samenstellen of mensen op een box laten aansluiten om wat muziek te spelen.

Heb je een DJ? Laat je gasten dan verzoeknummers aanvragen. Je kan bijvoorbeeld briefjes ronddelen die ze anoniem aan de DJ kunnen geven. Wat zullen de gasten blij zijn als ze hun nummer te horen krijgen!

verjaardagsfeest


De juiste omkadering

Goede decoratie zet de sfeer voor je feest. Als je een themafeest organiseert, dan heb je al meteen een kapstok om alles op af te stemmen. Eén belangrijke regel: begin op tijd met brainstormen want het thema is de eerste beslissing die je moet nemen. Alle verdere feestvoorbereidingen zullen hiervan afhangen. Denk maar aan de uitnodigingen, het eten, dresscode, …

verjaardagsfeest

Geen thema? Dan kan je je decoratie en omkadering baseren op kleur. Kies voor sfeervolle verlichting, want dit kan het feest maken of kraken. Als de avond valt is het geweldig om alles te verlichten met een zachte gloed van kaarsen of romantische gloeilampen.

verjaardagsfeest


Food & drinks

Op jouw feestje mogen lekkere hapjes en drankjes niet ontbreken! Afhankelijk van het soort feest zal dit anders zijn.

Ik organiseerde eens een pizzafeest waarbij er verse pizza’s in onze tuin werden gebakken. Iedereen kon dan kiezen wat hij op de pizza wou en het concept om te sharen viel in de smaak. Een vriendin van mij gaf eens een feestje met mini pizza’s die we dan zelf in een pizzarette konden bakken. Overheerlijk en gezellig! Je hebt de keuze tussen heel wat verschillende toppings en de pizzaoven staat gewoon op tafel.

verjaardagsfeest

Een ovenschotel is tevens een schot in de roos als je een etentje organiseert. Je kan alle voorbereidingen op voorhand treffen en op het moment zelf hoef je de schotel enkel nog in de oven te schuiven. Genieten op je verjaardag, check! Lees hier mijn blog met vijf tips voor het gezelligste etentje! 

Voor het drinken is zelfbediening handig. Zo hoef je de benen niet vanonder je lijf te lopen en geniet je zelf ook van je feest. Iedereen kan dan zelf nemen wij hij wilt.

Een cocktailfeest valt ook altijd in de smaak. Je kan er een heuse workshop van maken door diverse recepten op te zoeken en met z’n allen aan de slag te gaan. Er zijn ook heel wat bedrijven die cocktailworkshops organiseren voor jou. Hou je meer van wijn? Dan zal een wijnproeverij een ideaal verjaardagsfeest zijn. Kies een aantal lekkere wijntjes en laat je gasten deze degusteren. Ook dit wordt door heel wat bedrijven georganiseerd. Of misschien ben je een grotere fan van bier?

verjaardagsfeest


Een budgetvriendelijk alternatief

Wil je dolgraag een feestje organiseren, maar laat je budget het niet toe? Geef dan een feestje waarbij je gasten een kleine bijdrage doen. Organiseer bijvoorbeeld een barbecue met bring you own meat, of een dansfeest met bring your own booze.

verjaardagsfeest


Het verjaardagscadeau

We hebben nu alles dat bij een verjaardagsfeest hoort besproken, maar toch hebben we iets essentieels over het hoofd gezien tot nu toe. Wat hoort er standaard bij een verjaardagsfeest? CADEAUTJES natuurlijk!

Ik geef meestal enkele cadeautips aan mijn vrienden en familie zodat ze weten waar ik blij mee zou zijn. Ik haat het om nutteloze geschenken te krijgen die ik daarna onder mijn bed moet verstoppen. Ga het even na voor jezelf, hoeveel van de cadeaus die je op jouw verjaardag krijgt komen enkele weken later nog van pas? Naar hoeveel verjaardagscadeaus kijk je nog om na jouw verjaardagsfeest? We weten het allemaal, bitter weinig.

Soms weet ik niet goed wat vragen en dan was ik vroeger ten einde raad. Je rekeningnummer meegeven is weinig stijlvol. Weet je ook niet goed wat vragen, maar heb je geen zin in bergen flessen wijn en prulletjes? Wij hebben de OPLOSSING!

Kadonation cadeautip

Bij Kadonation start je helemaal gratis een online groepscadeau. Wat is dat nu net en waarom zou dit dé oplossing zijn voor jou?

Wel, je maakt je eigen verjaardagspagina waarbij je al je gasten kan uitnodigen. Op deze pagina kunnen gasten dan een bijdrage doen. Wat je hiermee kan doen, lees je later. Je zorgt voor een leuke tekst, leuke foto’s van jou, een filmpje, … Bovendien kan alles besproken worden op jouw pagina: de activiteiten die op de planning staan, de outfits, het weer, de parkeermogelijkheden, … Na het verjaardagsfeest kan je dan ook de foto’s van het feest delen via deze pagina en iedereen bedanken voor het cadeau en voor hun aanwezigheid. Elke gast die bijdraagt, kan een persoonlijk tekstje schrijven voor jou. Dat is een stuk persoonlijker dan gelukwensen in een mededeling te zetten bij een overschrijving.

Bijdrages

Met het ingezamelde geld van de bijdrages van gasten bestel je dan een Kadonation cadeaubon of koop je een cadeau bij onze partners zoals bol.com, coolblue, … En dit allemaal zonder extra kosten. Maar je kan het geld ook gewoon overschrijven naar een bankrekening (houd wel rekening met 4% transactiekosten, daar kunnen wij helaas niet onderuit)!

Baal je dat je 4% zal verliezen aan transactiekosten? Bij deze een troostprijs! Als je zelf het online groepscadeau organiseert, krijg je voor elke euro die wordt bijgedragen aan het groepscadeau een kadomunt. Hoe meer kadomunten je spaart, hoe meer kadomunten je kan uitgeven in onze kadoshop! Kortom, deze kadomunten zijn eigenlijk geld waard.

verjaardagsfeest in de zomer Kadonation

Bye bye cadeaustress

Deze cadeautip zorgt er dus voor dat je in plaats van jouw rekeningnummer te geven nu de URL naar jouw groepspotje kan meegeven waar iedereen zijn bijdrage online kan doen. Zo heeft niemand cadeaustress (ook jij niet 😉 ) en kies jij na jouw verjaardagsfeest zelf nog wat je wilt doen met het geld.

Durf je zelf niet zo goed vragen om bij te dragen aan jouw online groepscadeau? Vraag jouw beste vrien(in), broer, zus of lief om een online groepscadeau te starten voor jou. Hij of zij moet dan ook de URL delen met zoveel mogelijk mensen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Samengevat

  1. Start helemaal gratis een online groepscadeau
  2. Deel jouw persoonlijke URL met iedereen die wenst bij te leggen voor het cadeau
  3. Iedereen kiest zelf een betaalmethode en draagt online bij aan het online groepscadeau
  4. Met het ingezamelde geld vraag je een Kadonation cadeaubon, een waardebon van onze kadopartners of een bankoverschrijving aan.
  5. Kies het mooiste cadeau voor jouw verjaardag!

START EEN ONLINE GROEPSCADEAU

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment