Dat een trouwfeest duur is, dat weten we al. In een vorige blog zocht ik op hoeveel een huwelijksfeest nu ongeveer kost en mijn ogen gingen echt open. Het begon te malen in mijn hoofd of er misschien manieren zijn om kosten te besparen als je in het huwelijksbootje treedt #fingerscrossed. Ik vond de volgende bruiloft bespaartips!

trouwen besparen

#Trouwtip: neem een kijkje op onze nieuwe trouwcommunity om meer informatie en meer bruiloft bespaartips te verzamelen over de mooiste dag van je leven! 


6 bruiloft bespaartips

#1: Een goede periode

besparen op trouwfeest

Het is algemeen geweten dat de lente en zomer de populairste seizoenen zijn om een trouwfeest te houden. Dit is met andere woorden het ’trouwseizoen’. Als je elkaar het ja-woord geeft buiten het trouwseizoen, kan je je budget meteen al wat verkleinen. Daarnaast zijn zaterdagen erg duur, wegens de populariteit. Voor een minder duur prijskaartje, kies je beter voor een zondag of eventueel een vrijdag.

Let er ook op dat je je feestlocatie, drukwerken en alle andere trouwzaken vroeg genoeg regelt. Is er geen haast bij jullie huwelijk? Dan kan je nog een extra jaartje van je verloving genieten. Je hebt dan genoeg tijd om alle opties af te schuimen en de prijzen zijn nog niet super hoog omdat er schaarste is. Daarnaast kan je dan uitkijken naar voordelige kortingen! Tenslotte is de kans veel groter dat je een knappe feestlocatie op de kop kan tikken. Zo vermijd je overbodige kosten om je zaal op te smukken.


#2: Oost West, thuis best

garden party besparen

Als er iemand in je familie een grote tuin heeft, is het altijd een optie om thuis te trouwen. Met wat geluk heb je goed weer en wordt het tuinfeest fantastisch. Zo kan je de kosten van de trouwlocatie meteen laten vallen. De keerzijde hiervan is wel dat je veel moet regelen en dat je meer kosten hebt aan meubels en decoratie. Maak op voorhand een accurate vergelijking van het budget.

Een andere optie is om eens rond te horen of er mensen een grote schuur hebben. Met wat leuke decoratie kan je hier best iets leuks van maken!


#3: Doe beroep op plaatselijke jeugd

Barmannen en -vrouwen, opdien(st)ers en zaalpersoneel zijn in het algemeen enorm duur als je ze via een bedrijf moet inhuren. De plaatselijke Chiro, KSA of Scouts zal ongetwijfeld een centje willen bijverdienen en over genoeg capaciteiten beschikken. Wat glazen afruimen, tappen of afwassen zijn ze gewoon van op hun eigen fuiven. Ze kennen misschien gasten vanop het trouwfeest en zullen met een glimlach opdienen, vergeleken met jobstudenten van een firma die liever iets anders zouden doen. De plaatselijke jeugd zal bovendien te vrede zijn met een veel kleiner bedrag en je steunt het goede doel ook nog eens! Een echte win-win situatie!


#4: Doe-het-zelf

doe-het-zelf besparen

Door heel wat zaken zelf te doen, kan je geld besparen. Aarzel niet om hulp te vragen aan vrienden en familie. Zij zullen maar al te graag helpen om je trouwdag de mooiste dag van je leven te maken! Ze kunnen bijvoorbeeld helpen bij de decoratie, opbouw, afbraak, … Wie weet is je tante wel een echte kunstenares en kan zij assisteren bij het maken van de uitnodigingen. Ook de bedankjes kan je helemaal zelf maken.  Bovendien maakt veel zelf doen, je huwelijk extra uniek en gepersonaliseerd. Samen breng je het hele gebeuren tot een goed einde! #teamwork


#5: Besparen op foto’s, maar niet op herinneringen

Ik schreef al eerder een blog over trouwfoto’s en hoe je stress voor de lens vaarwel kan zeggen! Hierin komt elk aspect dat te maken heeft met foto’s aan bod. Zo haal ik bijvoorbeeld aan dat je op het avondfeest misschien een andere, minder dure fotograaf kan kiezen. Ook studenten fotografie kunnen de kosten al heel wat drukken. Hierbij moet je wel opletten dat je niet inboet aan kwaliteit. Tenslotte geef ik enkele opties om de foto’s achteraf gratis te delen met je bezoekers, want sharing is caring! Iedereen wil natuurlijk mee genieten van de mooie herinneringen aan jullie huwelijksfeest.

Doe een rondvraag op facebook of er fotografen uit de buurt jouw huwelijksdag willen vastleggen. De kans is groot dat zij een verminderd tarief aanrekenen omdat je hen via-via kent. Laat je fotograaf daarnaast op tijd vertrekken op het feest. Voorzie dan wegwerpcamera’s om een mooie som geld te besparen. De gasten kunnen dan zelf zo’n camera vastnemen en op fotojacht gaan. Na het feest kan je ze één keer laten afdrukken en daarna inscannen en delen met je gasten.

fotografie besparen

#fotografietip: met een voordelige deal, heb je er misschien ineens een videograaf en een drone bij. Zo kan je de mooiste dag uit je leven vastleggen op een speciale manier voor prachtige herinneringen!


#6: Een prachtig én voordelig kleed 

besparen trouw

Een trouwkleed hoeft geen duizenden euro’s te kosten. Bij bijvoorbeeld het merk Sessun of Lily kan je voordelig trouwkleding kopen. Het is niet omdat de kostprijs maar enkele honderden euro’s is, dat de kwaliteit daarom minder is. Bovendien is de jurk dan misschien nog toegankelijk om te dragen op andere gelegenheden na je huwelijk. Ook zelf een trouwkleed maken is erg in trek bij de moderne, toekomstige bruiden. Onthou: wat je zelf doet, doe je beter! #DIY


bruiloft bespaartips

Veel succes met de bruiloft bespaartips! Neem ook een kijkje naar deze aankondigingen van verlovingen. Elisa pende tenslotte nog 8 leuke trouwideetjes neer die elke toekomstige bruid kan gebruiken! Heb je zelf nog bruiloft bespaartips? Deel ze dan zeker met ons of met onze trouwcommunity.

Ook even langs de andere kant kijken: ontdek hier hoeveel je ongeveer cadeau geeft als je bent uitgenodigd op een trouwfeest!

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

2 Comments

  • Goede tips zeg! Ben bezig met het plannen van mijn bruiloft, maar heb niet altijd even veel inspiratie. Volgende week ga ik een moodboard maken en hoop dat dat voor wat opheldering zorgt! Ga zeker nog even verder opzoek online.

Leave a Comment