Je hebt je trouwjurk en schoenen gekozen, maar wat doe je met je kapsel? Opgestoken, half opgestoken, los? Bloemenkronen, extravagante krullen of een korte bob? Alles kan op jouw trouwdag! Bij je picture perfect wedding mag je je eens helemaal laten gaan. Ik ging op zoek naar inspirerende looks om de keuzestress nog wat groter te maken bij het kiezen van je bruidskapsel. #pinspiration

Lang, golvend haar

bruidskapsel
Los, golvend haar met prachtige accessoires of bloemen doet het altijd goed als bruidskapsel. Wat vind ik het spijtig dat ik zelf nooit zo’n lang haar heb 😉

Opgestoken staat netjes

bruidskapsel

Als de twijfel en de keuzestress toeslaat om je haar op te steken of los te dragen, kies je best voor een opsteekkapsel. Dat blijft de hele avond in plooi en je hoeft je er dus geen zorgen om te maken. Haarlak fixeert het kapsel perfect.


Bloemen in het haar

bloemen bruidskapsel

Bruidskapsels worden vaak versierd met echte bloemen. De kapper kan die subliem verwerken in zijn creatie. Let wel op dat niet alle bloemen ideaal zijn om een hele dag te overleven. Vraag dus aan de bloemist welke bloemen goed dienst doen in een huwelijkskapsel. Pas er ook voor op dat de bloem de show niet steelt.


Kort en pittig

bruidskapsel kort

Short hair don’t care! Kort haar is pittig om mee in het huwelijksbootje te stappen. Het is uniek en typisch voor jou. Met wat leuke accessoires heb je meteen een weddingproof kapsel.


De hoogte in

bruidskapsel

Hoog opgestoken kapsels zijn op het lijf geschreven van kleine bruiden. Zo toon je meteen groter! Let wel op, want als je een smal, langwerpig gezicht hebt, is dit geen aanrader.


Vlechten

bruidskapsel vlecht

Vlechten zijn helemaal hot! Je kan dit in een los kapsel verwerken of ook opsteken. Vlechten zijn ideaal voor speelse bruiden.


Bruidskapsel Tips & Tricks

#1: Proefkapsel

Test je kapsel op voorhand uit, zodat je weet of het goed blijft zitten en het even mooi blijft als in het begin. Als het resultaat toch niet helemaal is wat je verwacht had, kan je nog altijd aanpassingen doen. Toch al één factor minder om stress over te hebben!

#2: Een passend kapsel

Je kiest voor een totaalplaatje, dus je kapsel moet bij de jurk passen. Neem dus een foto mee van je trouwjurk naar de kapper om te bespreken wat er mogelijk is. Het kapsel moet ook passen bij de vorm van je gezicht én nog belangrijker, je persoonlijkheid.

#3: Emergency kit

Op je bruiloft kan er heel wat foutlopen… Zorg voor een emergency kit met extra speldjes, haarlak, … om alles terug in shape te krijgen.

bruidskapsel trend


Credits to Pinterest voor deze prachtige bruidskapsels!
Bij een huwelijk komt uiteraard veel meer kijken dan het bruidskapsel. Daarom stelde Elisa de meest complete trouwchecklist samen om alle toekomstige bruiden en bruidegoms op weg te helpen. Je ontdekt er de mooiste outfits voor de bruidskindjes, de beste tips voor een bruiloft in de herfst, winter en tijdens een hittegolf. Je krijgt ook hulp bij het kiezen van jouw trouwdatum en locatie. Kortom, je komt er écht alles te weten!

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment