Als je gaat trouwen, kan je ervoor kiezen om bruidsmeisjes te vragen. Dit zijn je beste vriendinnen die je steun en toeverlaat zullen vormen tijdens het plannen van het huwelijk en op de dag zelf. Om te vermijden dat de outfits van de bruidsmeisjes totaal niet matchen, kan je hen stylen en vragen om een bepaalde kleur of model te dragen. Je wilt je bruidsmeisjes natuurlijk niet in een afschuwelijke jurk persen en dat geeft stof tot nadenken! Ontdek hier alles over de dresscode voor bruidsmeisjes.

dresscode voor bruidsmeisjes

Heb je ook bruidskindjes? Lees hier alles over hun dresscode! 

#Trouwtip: neem een kijkje op onze trouwcommunity om meer informatie te verzamelen over de mooiste dag van je leven! 


Wat is de taak van bruidsmeisjes?

Bruidsmeisjes hebben voornamelijk een ondersteunende taak, zowel tijdens de planning, als tijdens het huwelijk zelf. Deze vriendinnen kunnen je helpen om een trouwjurk uit te kiezen en organiseren samen met de getuigen het vrijgezellenfeest. Ze hijsen je in je trouwjurk en zorgen voor een schitterende maquillage. Moet je naar het toilet? Dan staan je bruidsmeisjes paraat om je sleep te redden! Als je dus graag wat gezelschap hebt, is het een goed idee om bruidsmeisjes te vragen! Het is een intense ervaring voor jullie vriendengroep.

bruidsmeisjes

Pinterest


Afhankelijk van het seizoen

De outfit van je bruidsmeisjes zal eerst en vooral afhangen van het seizoen waarin je trouwt.  Trouw je in de zomer? Dan zijn de volgende outfits perfect. Felle kleuren en pastelkleuren doen het steeds goed in de zomer. Frisse bloemen zijn ook erg toepasselijk in dit seizoen.

dresscode voor bruidsmeisjes

In de herfst trouwen doe je dan weer in warme kleuren. Dit betoverende seizoen levert prachtige foto’s op en voor een Picture Perfect Wedding doe je je truitje met plezier even uit! Brr…

dresscode bruidsmeisjes

PINSPIRATION

Ook om je bruidsmeisjes te kleden is de vrieskou van de winter een vestimentaire uitdaging. Zorg dat de bruidsmeisjes comfortabel tegen de kou zijn gekleed. Wat is je mening over deze PINSPIRATION? Zalig, zo’n feeërieke winterwedding.

dresscode bruidsmeisjes

Pinterest

De bloesems bloeien prachtig in de lente en dit mag in de verf gezet worden bij de dresscode voor de bruidsmeisjes. Pasteltinten zijn daarnaast erg mooi voor elke lente bruiloft.

dresscode voor bruidsmeisjes

Pinterest


Kleurenpalet of iedereen hetzelfde?

Een belangrijk aspect van de dresscode voor bruidsmeisjes is dat de stijl in lijn ligt met de stijl van de bruid. Als je kiest voor een bohemian wedding, kan je de bruidsmeisjes maar beter niet in klassieke jurken hijsen. Laat de elementen uit jullie trouwdag terugkomen in de outfits, zoals bloemen in het haar die ook in de boeketten zitten, …

bruidsmeisjes

Pinterest: bohemian wedding

Daarnaast kan je gaan nadenken over het kleurenpalet. Dit kan je dus wat laten afhangen van het seizoen, maar je moet ook vooral je eigen smaak volgen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een pastel wedding. Verschillende kleuren combineren zorgt voor een gezellig effect! Tegenwoordig wordt er meer en meer afgestapt van de eenheidsworst en zijn verschillende kleuren net in de mode.

bruidsmeisjes

PINSPIRATION: pastel wedding

Wil je de bruidsmeisjes allemaal hetzelfde kleden? Dan krijg je een mooi en strak geheel. Je moet wel nagaan of alle meisjes het wel zien zitten om een bepaald type jurk te dragen. Niet iedereen staat even goed met een bepaald model. Een oplossing hiervoor is kiezen voor een kleur en dan kunnen alle bruidsmeisjes hun eigen model kiezen. Het is echter niet eenvoudig om net dezelfde kleur te vinden in verschillende winkels. Een gouden tip: ga samen winkelen! Zo kan je de stoffen en kleuren vergelijken en weet je meteen of het een mooi geheel wordt.

bruidsmeisjes

Eenheid in kleur: Pinterest

En onthou, een glimlach is de mooiste outfit voor jouw bruidsmeisjes!

bruidsmeisjes

Pinterest


Duurzame dresscode voor bruidsmeisjes

Huwelijken worden steeds duurzamer. Outfits voor bruidsmeisjes kunnen hier ook op inspelen. Denk maar aan kledij uit duurzame materialen die lokaal vervaardigd werd. Merken als AGAATI en Reformation zorgen voor fair wedding fashion. 

Rainbow wedding

Ik vond ook nog enkele prachtige Pinterest-ideetjes in het thema regenboog. Ik zou hier zelf nooit voor kiezen, maar ik laat jullie graag meegenieten van deze dresscode voor bruidsmeisjes om deze blog in schoonheid af te sluiten 😉

bruidsmeisjes

bruidsmeisjes

Pinterest

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment