Een huwelijksreis in het buitenland is al ge-wel-dig, maar je kan er ook een schepje bovenop doen en gewoon in het buitenland trouwen! Klinkt goed, niet? Ik ben alvast fan! Daar kan je dan samen met alle gasten op je roze wolk zitten en feest vieren. Zoals het cliché het ons leert, denken we meteen aan witte stranden om het ja-woord te geven. De opties zijn echter oneindig! Je kan in het huwelijksbootje stappen in de bergen, de woestijn of het platteland. Lees hier 5 redenen waarom je naar mijn mening in het buitenland moet trouwen!

trouwen in buitenland


In het buitenland trouwen, 5 keer waarom

#1: Originele trouwfoto’s

buitenland trouwen

Het buitenland biedt altijd mooie decors voor een trouwshoot. Is het nu Corsica, Spanje, Peru of Noorwegen, alles zal een mooi resultaat opleveren. Bovendien bieden Zuiderse landen ook wat meer zekerheid op het vlak van weer. Als je enkele dagen in het buitenland vertoeft, kan je vragen of de fotograaf je gedurende die dagen wilt volgen. Op die manier krijg je een mooie verhaallijn die de pracht van de omgeving en de hele trouwreis mooi weerspiegelt!


#2: Een beperkte gastenlijst

trouw gasten buitenland

Een huwelijk is sowieso al een dure aangelegenheid en vooral dan als het zich afspeelt in het buitenland. Om deze reden kan je natuurlijk geen honderden gasten uitnodigen en zal je het ja-woord in beperkte kring vieren. Geen zin in die ene lastige tante of die zatte nonkel? Die zullen wel begrijpen dat het budget op is! Ook vervelende collega’s of vrienden kan je achterwege laten. Wij helpen je alvast om een gastenlijst op te stellen!

Bovendien is een kleine groep eigenlijk best gezellig en misschien zelfs toffer dan een feest met 300 gasten. Je kan dan echt quality time hebben met al je gasten en hoeft niet van de ene naar de andere te springen. Je hoeft geen uren aan de ingang te staan om mensen de hand te schudden die je eigenlijk van haar noch pluim kent. Dit is dé oplossing om met al je dierbaren samen te zijn op een mooie locatie. Eindelijk hoef je jezelf niet meer in twee te splitsen!


#3: Een hele week feest

in het buitenland trouwen

Naar het buitenland trek je natuurlijk niet voor één dag. Daarom kan je de festiviteiten over meerdere dagen verdelen, om het onderste uit de kan te halen. Die dagen kan je nuttig invullen met een leuke brunch, spannende activiteiten in de omgeving, ontdekkingstochten, … Op die manier kan je langer genieten met je gasten en wordt in het buitenland trouwen een onvergetelijk tripje!


#4: Buitenland ontdekken staat centraal

in het buitenland trouwen

Als je je huwelijk in het buitenland organiseert, dan staat ontdekken van een onbekende locatie centraal. Dat maakt de gebeurtenis extra leuk en trouwen op zichzelf is al zo fijn! Je hoeft ook niet ver te reizen om knappe plaatsen te ontdekken. Noord-Frankrijk en Nederland liggen op een boogscheut van België en zijn echt de moeite waard.


#5: Koppel je huwelijksreis

in het buitenland trouwen huwelijksreis

Ga je in het buitenland trouwen? Dan hoef je niet meer ver te gaan om nog nieuwe dingen te ontdekken. Het is dus ideaal om jullie huwelijksreis te koppelen aan de feestweek zelf. De gasten gaan naar huis en met jullie tweetjes kan je blijven nagenieten. Je kan op dezelfde locatie blijven, maar niets weerhoudt jullie om verder te reizen! Gewoonweg zalig!


Eén tip: geniet van elk moment! Neem ook een kijkje naar deze aankondigingen van verlovingen. Elisa pende tenslotte nog 8 leuke trouwideetjes neer die elke toekomstige bruid kan gebruiken!

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

3 Comments

  • Jamer, jullie hebben het over De Mooiste Dag van jullie leven….daar zou ik van maken: De Dag van jullie Liefde, of één van de mooiste dagen van jullie leven. De mooiste dag impliceert namelijk dat alle dagen die er na komen, niet meer zo mooi zouden zijn….jammer toch?

    • Dag Ria, je hebt helemaal gelijk! Het is inderdaad zo dat we hopen dat na het huwelijk nog meer mooie dagen zullen volgen. We hebben dit aangepast. Bedankt voor jouw feedback! Liefs, Elisa

Leave a Comment