GROOT NIEUWS! Vorige week trouwde voor het eerst een vriendin uit mijn dichte vriendenkring. Het ideale moment om schaamteloos Pinterest af te schuimen op zoek naar originele ideeën voor mijn eigen bruiloft. Tijdens mijn romantische zoektocht zag ik het al volledig voor me: mijn huwelijk moet een onvergetelijk feest worden met veel lachen en dansen. Leuke cadeaus horen daar uiteraard bij, maar voor het cadeau trouw je niet natuurlijk. Je trouwt om een onvergetelijke dag te beleven, niet?

Speciaal voor alle toekomstige bruidsparen heb ik 8 leuke trouwideeën neergepend. En een klein bruiloft budget voldoet! Zet ze allemaal op jullie trouwchecklist en maak van jullie huwelijk een onvergetelijk feest!

1. Geef-ons-huwelijksadvies Gastenboek

Na het geven van het ja-woord beginnen jullie als kersvers bruidspaar samen aan een heus avontuur. Op dit groots moment is goed huwelijksadvies meer dan welkom, want een gewaarschuwd trouwpaar is er twee waard. En wie in deze wereld staat er jullie het best met raad en daad bij? Vrienden en familie natuurlijk. Laat hen weten dat hun advies jullie nauw aan het hart ligt.

Zorg voor pen en papier en vraag hen om hun beste trouwadvies neer te schrijven en in een grote bokaal te steken. Zo hoeven jullie in geval van nood alleen nog een briefje uit jullie adviesbokaal te halen. Geloof mij, jullie zullen de aanwezigen op jullie huwelijksfeest eeuwig dankbaar zijn voor hun mooie woorden.

2. Trouw Traantjes

Het huwelijk is een mooi en emotioneel gebeuren en de genodigden durven al eens een traantje weg te pinken. En dat is maar normaal ook, hoe mooi is het om jouw zus, zoon, of beste vriendin te zien trouwen met de liefde van zijn of haar leven. Laat moeder, broer en vrienden weten dat het oké is om enkele traantjes te laten vloeien op de gelukkigste dag van jullie leven.

Voorzie de aanwezigen op de huwelijksceremonie van een gepersonaliseerd pakje zakdoeken of plaats hier en daar leuke zakdoekdozen waar mensen terecht kunnen om hun tranen te doppen. Echt iedereen zal het appreciëren dat jullie zo attent zijn geweest.

Leuke huwelijk ideeën: zakdoeken voor trouw traantjes

3. Huwelijk Hashtag

Eenmaal de traantjes gedroogd zijn, de make-up bijgewerkt werd en de neuzen gesnoten zijn haalt iedereen zijn smartphone of fototoestel tevoorschijn om jullie trouwfeest op beeld vast te leggen. In tijden van sociale media en Instagram filters zijn jullie natuurlijk benieuwd naar alle foto’s die getrokken en gedeeld werden met de wereld op jullie huwelijksdag.

Bedenk samen op voorhand een originele hashtag en vraag mensen om die hashtag te gebruiken als ze foto’s van jullie trouwfeest delen op Instagram. Achteraf zullen jullie in een mum van tijd (zonder een huwelijksfotograaf te hebben betaald) alle trouwfoto’s terugvinden op sociale media.

4. Polaroid Pictures

Geen zin om een trouwfotograaf te vragen op jullie bruiloft? Laat dan de genodigden zelf een fotoreportage van jullie huwelijk maken. Geweldige foto’s gegarandeerd! Het enige dat jullie hiervoor hoeven te doen is een Polaroid camera en foto’s te kopen. Maak een originele foto wasdraad en hang deze vol met briefjes met de namen van de aanwezigen op.

Plaats een bordje waarop jullie uitleggen dat het de bedoeling is dat iedereen het briefje met zijn of haar naam zoekt en dit briefje vervangt door een leuke Polaroid foto. Op het einde van het trouwfeest hoef je alleen nog maar de foto’s van de draad te halen en in een album te plakken. En jullie hebben een origineel en budgetvriendelijk trouwalbum vol mooie en gekke foto’s!

Originele huwelijk ideeën: Polaroid foto's

5. Trouw Toilet

Zorg ervoor dat de mannelijke en vrouwelijke genodigden naar het juiste toilet gaan door de wc deuren te voorzien van een mooie bruidegom- en bruidsfoto. Hang aan de deur van het mannentoilet een grappige foto van de bruidegom (du-uh, logisch) en aan de deur van het vrouwentoilet een flatterende foto van de bruid.

Om het bezoek aan het kleinste kamertje nog aangenamer te maken kunnen jullie een post-it blokje en potlood voorzien in elk wc kotje zodat mensen een lieve boodschap kunnen neerschrijven en plakken op de wc deur. Achteraf de toiletten kuisen zal nog nooit zo leuk geweest zijn!

6. Team Bride vs Team Groom

Dankzij deze huwelijk quiz hoeven jullie over één iets alvast geen ruzie meer te maken in de toekomst: wie van jullie twee heeft de beste vriend(inn)en? Steek samen een quiz ineen en leg de vrienden en vriendinnen van jouw kersverse echtgenoot of echtgenote tijdens het huwelijksfeest op de rooster. Stel om beurt een vraag aan elkaars vrienden om te zien wie de bruid of bruidegom het best kent. Hier geef ik alvast enkele vragen mee ter inspiratie:

  • Wat is de beste versiertruc van de bruid(egom)?
  • Wat is de lievelingscocktail van de bruid(egom)?
  • Is de bruid(egom) een avond- of ochtendmens?
  • Welk boek is de bruid(egom) nu aan het lezen?
  • Wat is de grootste angst van de bruid(egom)?
  • Welk zwembrevet behaalde de bruid(egom)?
  • Bij welke film moet de bruid(egom) wenen?
  • Hoe drinkt de bruid(egom) zijn/haar koffie?
  • Hoe heten de ouders van de bruid(egom)?
  • Eet de bruid(egom) liever zoet of zout?

7. Dansende Dames

Na de voorgaande quiz is het misschien geen slecht idee om de vrienden van de bruidegom weer te verzoenen met de vriendinnen van de bruid tijdens een onvergetelijk dansfeest. Tijd om de dansbenen los te schudden op zowel de foute klassiekers als de nieuwste hits.

Persoonlijk vind ik dit het leukste deel van een trouw! Helaas laten die pijnlijke hakken het niet altijd toe om tot in de vroege uurtjes te dansen. Maar ik heb de oplossing ontdekt, hoera.

Zoek en koop mooie slippers voor alle dansende dames. Zo kunnen ze hun hakken links laten liggen en op comfortabele schoentjes dansen tot in de vroege uurtjes. Laat die vogeltjesdans en Macarena maar komen!

Leuke huwelijk ideeën: slippers voor het dansfeest

8. Kater Water

Flesjes water als trouwbedankjes, hoe origineel! Alle aanwezigen hebben er stuk voor stuk voor gezorgd dat jullie het huwelijksfeest van jullie dromen beleefd hebben. Wees hen dankbaar en laat hen de dag nadien niet in de steek. Deel op het einde van het dansfeest flesjes kater water uit en geef de genodigden ook een aspirientje of dafalgan mee. Ze zullen jullie de dag nadien zo dankbaar zijn.

En met het kater water sluit ik ook deze iets langere blog af (hopelijk hebben jullie nu geen aspirientje of dafalgan nodig ;-)).

Originele huwelijk ideeën: kater water

Leef nog lang en gelukkig, liefste lezers!

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment