Yes, jullie gaan trouwen. Bij een bruiloft komt heel wat kijken, maar de perfecte outfit vinden is misschien nog het moeilijkste. Er is zoveel keuze dat je het bos soms niet meer door de bomen ziet. Nochtans is je trouwjurk of kostuum erg belangrijk! Heel wat gasten gaan jullie bewonderen en die trouwfoto’s zullen een plekje veroveren in jullie interieur. Ontdek hier de trends qua kleding voor bruiden en bruidegoms.

kleding voor bruiden

#TROUWTIP: neem een kijkje op onze trouwcommunity om meer informatie te verzamelen over de mooiste dag van je leven! 


KLEDING VOOR BRUIDEN EN BRUIDEGOMS

De seizoentrends

Als je het seizoen hebt gekozen waarin je gaat trouwen, bepaalt dit de outfit al voor een groot deel. Wil je trouwen in het magische winterseizoen, in de idyllische herfst of toch maar liever in de fleurige lente of warme zomer? Dan moet je je jurk of kostuum hieraan aanpassen! In de zomer trouw je uiteraard niet in een dik, wollen pak.

kleding voor bruiden

Pinterest

Duurzame trouwkleding

Tegenwoordig investeren heel wat tortelduifjes in trouwkledij die gemaakt is met een hart voor mens, maatschappij en milieu. Eerst en vooral is het belangrijk om te kiezen voor trouwkleding uit duurzame materialen. Katoen met het Max Havelaar label is bijvoorbeeld een kwaliteitsvezel die zorgt voor een waardig inkomen voor de producenten uit het zuiden en respect voor het milieu garandeert. Kies ook voor een jurk en kostuum die lokaal werden vervaardigd. Zo ben je min of meer zeker dat de werkomstandigheden voldoen aan de arbeidsnormen. Weten dat de naaisters die de prachtige parels op je trouwjurk naaiden of dat kostuum naaiden goed betaald werden, maakt de dag toch net iets mooier. Via deze website zoek je op of bepaalde winkels bijdragen aan een eerlijkere kledingindustrie.

Als bruid kan je er ook voor kiezen om te recycleren. Wie weet kan je wel een prachtige trouwjurk op de kop tikken bij de Kringwinkel en die dan helemaal restylen. Dat is pas echt duurzaam! Tegenwoordig is het ook hip om de trouwjurk van je oma te vermaken. Het is extra waardevol om daarin te trouwen. Ook bij de merken AGAATI, Reformation, Raven + Lily, Anita Dongre, Danielle Fichera, TOME en Kamperett kan je terecht voor fair wedding fashionDe heren kiezen best een kostuum gemaakt van biologisch katoen en bamboe en laten dit maken bij de lokale kleermakers. En onthoud, het is in deze tijden meer dan ok√© om jouw kostuum of trouwkleed na de bruiloft nog te dragen.

kleding voor bruiden

Lees hier al onze tips voor een duurzaam trouwfeest.


KLEDING VOOR BRUIDEN

Witter dan wit is voorbij

Wit is een alom bekende klassieker, maar tegenwoordig wordt het meer en meer verbannen op bruiloften. Steeds vaker zie je trouwjurken met kleur de revue passeren. Vooral pastelkleuren doen het goed.

kleding voor bruiden

Pinterest

Dus bij deze, aan alle aanstaande bruiden: wil je eens specialer gaan, kies dan voor een minder conventionele, gekleurde jurk! #witispassé Speel je liever op veilig? Kies dan voor kleurrijke details.

Two pieces dress

Een two piece trouwkleed bestaat uit een losse rok en een top. Zalig! Zo kan je mixen & matchen tussen verschillende tops en bottoms. Nog een voordeel: de rok of het topje combineer je achteraf nog met een ander kledingstuk. Zo wordt je trouwkleed geen museumstuk en blijft je trouwkleding niet gewoon in de kast hangen! 

kleding voor bruiden

Mooi minimalisme

Minimalisme komt op alle gebieden terug: kleding, interieur, … en nu is er ook een overgang naar de huwelijkssferen met minimalistische kleding voor bruiden. Hier zit Meghan Markle waarschijnlijk voor iets tussen. Niet alleen jurken worden minimalistischer, ook bruidsboeketten worden gereduceerd.

kleding voor bruiden en bruidegoms

Pinterest

Twee jurken

Heel wat bruiden kiezen voor twee jurken. Het is nu eenmaal een feit dat een lange jurk met een sleep niet zo handig is om een feestje te bouwen. Meghan heeft ook hier iets mee te maken: deze royal koos voor verschillende jurken op haar trouwdag.


KLEDING VOOR BRUIDEGOMS

Follow the bride

De bruid bepaalt, althans de kleding toch. Kleding voor bruiden en bruidegoms moet steeds op elkaar afgestemd zijn. Het pak van de bruidegom moet bij de jurk van de bruid passen en dat is niet eenvoudig, want hij mag de jurk nog niet zien. Je kan bijvoorbeeld proberen matchen door de kleur te vragen. Zo kan de kleur van het hemd van de bruidegom worden aangepast aan de kleur van de jurk. Ook accessoires zijn ideaal om het koppel te laten matchen.

trouwfeest outfit

Wist je dat je bij heel wat zaken een stukje van de stof kan meekrijgen? Geef dit staaltje aan de bruidegom of aan degene die het kostuum mee kiest als je niet wilt dat je aanstaande de stof al ziet.

Bretellen

Bretellen zijn al een tijdje hip. Zo werden boho style trouwfeesten steeds populairder en bij dit type bruiloft dragen mannen dan bretellen uit leer. Bretellen passen ook bij ‘nette’ en rustieke trouwfeesten. Hou je kostuum aan tijdens de ceremonie en doe je vest bij het feest uit om lekker los te gaan. Ben je een durver? Kies dan voor een contrasterende kleur voor bij het pak, maar pas ze qua tint dan aan op de stropdas, het hemd of je schoenen.

Bretellen zijn bovendien geweldige accessoires om mee te dansen. 

kleding voor bruiden

Zo, kleding voor bruiden en bruidegoms vinden, wordt heel wat gemakkelijker nu! Proficiat!

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment