Het seizoen kiezen waarin je gaat trouwen, dat gaat niet over één nacht ijs. Wil je trouwen in het magische winterseizoen, in de idyllische herfst of toch maar liever in de fleurige lente of warme zomer? Ontdek hier wat het perfecte seizoen om te trouwen is voor jullie.

Ik schreef over elk seizoen een blog met trouwinspiratie: ontdek alles over de winter, de herfst, de lente en de zomer. Je kan er tips vinden over de looks van de bruid en de bruidegom en leuke decoratie-ideetjes.

trouwen in seizoen

Welk seizoen kies jij? Pinterest

#Trouwtip: neem een kijkje op onze trouwcommunity om meer informatie te verzamelen over de mooiste dag van je leven! 


Trouwen in de winter

Trouwen in de winter, het is gezellig, romantisch en misschien zelfs magisch. Er zijn weinig koppels die voor een bruiloft in de winter kiezen, maar het brengt meer charmes mee dan je denkt. Wat is er nu romantischer dan elkaar eeuwige liefde zweren onder de fonkelende lichtjes van de kerstbomen en de vallende sneeuwvlokjes. Natuurlijk hebben we in België niet elk jaar een witte winter. In plaats van een prachtig sneeuwtapijt krijg je soms donkere wolken en regen. Geen Winter Wonderland meer dus. Als je in de winter trouwt, reken je wel al op slecht weer. Je zal dus niet voor verrassingen komen te staan als je tuinfeest ineens in het water valt.

Daarnaast is dit je kans om te trouwen in de stijl van Elsa van Frozen 😉 of gewoon in andere mooie winterbruidsmode. De bruidsmode in de winter is erg uniek vergeleken met de andere seizoenen.

seizoen om te trouwen

Pinterest


Trouwen in de herfst

In de herfst word je verwend met een prachtig kleurenpalet. Moeder natuur schenkt ons idyllische vallende bladeren die van de herfst een feeëriek seizoen maken om in het huwelijksbootje te stappen. Geweldige trouwfoto’s? Check! Ook met je bruidsmeisjes in herfstthema kan je geweldige foto’s maken.

seizoen om te trouwen

Nog een voordeel aan de herfst is dat alles veel goedkoper is dan in de zomer. Je hoeft ook niet zover vooruit te plannen, want locaties, catering en andere diensten zijn nog niet volzet. Wat je er wel moet bijnemen in de herfst is natuurlijk de kans op minder goed weer. Regen en weinig zon zijn best jammer op je huwelijksdag. Gelukkig kan je hierop anticiperen en er alsnog een magische bruiloft van maken! In elk geval ben je er helemaal op voorbereid en valt jullie huwelijk zeker niet in het water. Met de juiste locatie en decoratie creëer je de sfeer die je maar wilt.


Trouwen in de lente

In de lente beginnen alle planten en bloemen te bloeien en word je meteen ondergedompeld in een liefdevol decor. Je kan trouwen tussen de lentebloesems (levert prachtige trouwfoto’s op 😉 ) en de hele bruiloft zal getekend zijn door prachtige bloemen.

seizoen

Pinterest

In de lente stapt iedereen meteen met het juiste been uit bed, want de eerste zonnestralen doen werkelijk deugd. Iedereen zal dus erg vrolijk zijn op jouw lente bruiloft.

De lente is een populair seizoen om te trouwen en dat brengt natuurlijk een keerzijde mee: een hoger kostenplaatje en heel wat locaties zullen al bezet zijn. Regel alles goed op voorhand om onaangename verrassingen te vermijden.


Trouwen in de zomer

In de zomer heb je het grote voordeel dat je buiten kan trouwen. 100% zeker van goed weer ben je in België natuurlijk nooit, maar de kans is toch al veel groter dan in andere seizoenen. In de zomer trouwen biedt heel wat mogelijkheden buiten de vier muren. Het is een droom van heel wat tortelduifjes. ’s Avonds is er in de zomer soms warmteonweer. Voorzie dus een overdekte plaats waar het feest kan doorgaan indien er een einde aan de mooie zomerdag komt. Hou er ook rekening mee dat muggen en wespen de sfeer kunnen bederven.

seizoen om te trouwen

Je hoeft in de zomer niet na te denken of je trouwjurk wel warm genoeg is zoals in alle andere seizoenen. Let wel op, want het kan wel té warm worden in de zomer als er bijvoorbeeld een hittegolf door het land trekt.

seizoen om te trouwen

In de zomermaanden trouwen de meeste koppels, vooral in september. Dit zorgt natuurlijk dat de kostprijs stevig de hoogte in gaat en dat heel wat organisators al bezet zijn. Boek alles goed op voorhand en rek een voldoende groot budget uit voor je bruiloft.

Ziezo, welk seizoen om te trouwen kiezen jullie? 


Welk seizoen om te trouwen dan ook, je doet het met Kadonation

Meestal wordt op de uitnodiging voor een huwelijk een cadeautip meegegeven. Een grote meerderheid kiest er dan voor om een rekeningnummer op te geven waarop iedereen een mooie bijdrage kan storten. Heel overzichtelijk en persoonlijk is dit niet. En daarvoor hebben wij bij Kadonation de oplossing.

Bij Kadonation kan je terecht voor het starten van een gratis online groepscadeau om geld bijeen te krijgen voor een leuk trouwcadeau. Je kan met het ingezamelde geld dan een Kadonation cadeaubon of een cadeau bij onze partners kopen zonder extra kosten. Bij een overschrijving naar een bankrekening moest je rekening houden met 4% transactiekosten.

Baal je dat je 4% zal verliezen aan transactiekosten? Bij deze een troostprijs! Als je zelf het online groepscadeau organiseert, krijg je voor elke euro die wordt bijgedragen aan het groepscadeau een kadomunt. Hoe meer kadomunten je spaart, hoe meer kadomunten je kan uitgeven in onze kadoshop!

Dat betekent dus dat jullie in plaats van een rekeningnummer te geven nu jullie gepersonaliseerde URL naar jullie groepspotje kunnen meegeven waar iedereen zijn bijdrage kan doen. Zo kiezen jullie na het trouwfeest zelf nog wat jullie willen doen met het geld.

trouwen met kadonation


Waarom Kadonation?

Het is persoonlijker en leuker, zowel voor jullie als voor de gasten! Elke gast die jullie geld cadeau geeft, kan een leuk berichtje schrijven voor jullie. Dat is een stuk persoonlijker dan gelukwensen in een mededeling te zetten bij een overschrijving.

Daarnaast kunnen jullie een eigen huwelijkspagina maken waarop de uitgenodigden terechtkomen om hun bijdrage te doen. Jullie kunnen zorgen voor een leuke tekst, leuke foto’s, een filmpje, … Bovendien kunnen jullie en alle genodigden een fijne conversatie starten op de pagina. Zo kunnen outfits besproken worden, het weer, de parkeermogelijkheden, …

Na het trouwfeest kunnen jullie dan ook de foto’s van jullie bruiloft delen via deze pagina en iedereen bedanken voor het cadeau en voor hun aanwezigheid. Twijfel niet langer en start nu jullie huwelijkspotje! En vergeet vooral niet te genieten van deze prachtige dag, in welk seizoen om te trouwen dan ook!

START EEN HUWELIJKSPOTJE

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment