Wanneer je verloofd bent (jeeej!), kan je stilaan beginnen met het plannen van je trouwfeest. Eén van de eerste en belangrijkste beslissingen die je moet nemen: de trouwdatum. Zo bepaal je ook meteen het seizoen waarin je trouwt! Wanneer jullie de datum weten, wil je natuurlijk al je vrienden, familie en collega’s op de hoogte brengen van die geweldige dag. En dat doen we met save the date kaartjes! Ontdek hier alles wat je moet weten!

save the date


De ideale timing

Van zodra jullie de datum van jullie trouwfeest weten, kan je de save the date boodschap de wereld in sturen! Meestal worden deze kaartjes tussen de vier en de twaalf maanden voor de huwelijksdag verstuurd.

Trouw je in het buitenland? Dan moet je de kaartjes minstens een jaar op voorhand sturen! Er komt heel wat extra voorbereiding aan te pas, zoals het plannen van het vervoer, het verblijf, …


Wat moet erop staan?

Eerst en vooral moet je trouwdatum natuurlijk op de save the date kaartjes staan, dat is de essentie. Maak ook duidelijk over welke dag in de week het net gaat. Zo staan je gasten er al bij stil dat ze misschien vrijaf zullen moeten nemen op het werk.

Een trouwlocatie wordt doorgaans niet vermeld. Die informatie volgt later op de trouwuitnodigingen zelf.

Laat weten waarvoor je je gasten uitnodigt. Mogen ze naar het avondfeest, de receptie, … komen? Als je dat al weet kan je er iets over vermelden. Heb je nog geen tijd gehad om de gastenlijst te finaliseren? Dan kan je deze vermelding beter laten vallen.

Vergeet ook niet om jullie namen en jullie adres op de kaartjes te zetten. Uitgenodigde gasten sturen graag al een kaartje met felicitaties.

save the date

Pinterest


Een doorlopende stijl

Weet je al in welke stijl of thema jullie huwelijk zal zijn? Trek de lijn dan door in de save the date kaartjes zodat alles uiteindelijk prachtig samen past. Deze stijl zal dan ook terugkomen bij de effectieve trouwuitnodigingen, de decoratie, de menukaarten, …

save the date


De trouwuitnodiging komt later

De trouwuitnodiging zelf komt later en bevat alle details over de locatie, dagindeling, dresscode…

save the date

Pinterest


Save the date inspiratie

Een verlovingsfoto

Een save the date kaartje met een verlovingsfoto erop is altijd een schot in de roos. Het is een echte eyecatcher en mensen weten meteen over wie het gaat zonder moeite te doen. Wil je je verloving zelf aankondigen? Dit zijn vijf leuke manieren om dat te doen!

save the date

Pinterest

Zeg het met een kalender

Wat denk je ervan om de datum aan te duiden op een kalender? Zo is het visueel direct aangeduid in de agenda van je gasten.

save the date

Pinterest

Een duwtje in de rug om het in de agenda te krijgen

Geef je gasten een duwtje in de rug om je trouwdatum meteen in de agenda te zetten met een potloodje!

save the date

Pinterest

Origineel met woorden

Deze vond ik best goed gevonden: ‘Shit just got real’, ‘Holy shit, we’re getting married en ‘It’s a Date’.

save the date

Pinterest

Tying the knot

std

Pinterest

Scratch cards

Laat je gasten de datum afkrassen van je save the date-scratch card!

Pinterest

Een digitale uitnodiging

Meer en meer verloofde koppels kiezen voor een digitale uitnodiging. In dit digitale tijdperk, kijkt niemand daar nog van op. Bovendien is het goed voor het milieu en past het binnen de nieuwste trend van duurzaam trouwen. Je hebt enkel het e-mailadres, WhatsApp (de telefoonnummer dus), of de Facebookgegevens nodig van je gasten. Zo hoef je niet meer op zoek naar al die adressen.

Let er wel op dat oudere mensen vaak geen computer of gsm hebben. Hen breng je beter wel nog op de hoogte met een papieren kaart.

save the date

Pinterest

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment