Wie heeft er ooit beslist dat je in de zomer of lente moet trouwen? Juist, niemand! Trouwen in de winter, het is gezellig, romantisch en misschien zelfs magisch. Er zijn weinigen die voor een bruiloft in de winter kiezen, maar het brengt meer charmes mee dan je denkt. Wat is er nu romantischer dan elkaar eeuwige liefde zweren onder de fonkelende lichtjes van de kerstbomen en de vallende sneeuwvlokjes.  Een witte kerst kan je wel eens missen, maar van een witte winterbruiloft blijf je dromen.

Met deze tips zorg je voor een magisch trouwfeest in de winterse kou. Laat die winter wedding maar komen!

trouwen in de winter

Trouw jij niet in de winter, maar in de zomerhitte of in de herfst?

#Trouwtip: neem een kijkje op onze trouwcommunity om meer informatie te verzamelen over de mooiste dag van je leven! 


Trouwen in de winter: de Looks

De bruid

De vrieskou in de winter zorgt voor een vestimentaire uitdaging. In de winter denk je aan warme onesies, warme woodie sloefen en badjassen of eigenlijk zowat alles waar je niet aan denkt als je over je trouwjurk nadenkt. Gelukkig is bridal fashion helemaal winterproof! Kies voor een trouwjurk met lange mouwen van zijde of kant. Nee hoor, dit is helemaal niet ouderwets of preuts. Hier alvast wat WINTER PINSPIRATION! Ja hoor, ook voor winterbruiden is Pinterest het walhalla!

trouwen in de winter

Pinterest

Voorzie daarnaast een bolero, vestje, breisel of fake fur dat past bij je trouwjurk.

trouwen in de winter

Pinterest

Zorg daarnaast voor lange handschoenen die passen bij je trouwjurk. Dit is mega glamoureus en vooral winter proof!

trouwen in de winter

Pinterest

Rood kan ook op het winterhuwelijk. Deze warme kleur sluit perfect aan bij de gezelligheid van het seizoen. #onfleek

trouwen in de winter

Pinterest

Inspiratie nodig voor je bruidkapsel? Ik deed eerder al enkele prachtige kapsels ter inspiratie uit de doeken.

De bruidegom

Voor de bruidegom is het een veel minder grote opgave om de geschikte kleding te vinden voor een winterhuwelijk. Een iets warmer maatpak zorgt al voor voldoende warmte. Een wollen maatpak valt steevast in de smaak op een winter wedding.

trouwen in de winter

Een mooi accessoire met enkele winterse plantjes zorgt voor een magische winterlook.

trouwen in de winter

Pinterest


De attributen, hapjes en drankjes

Een prachtige trouwlocatie

Weet je wat handig is aan de winter? Je weet op voorhand dat het koud wordt. Zo hoef je geen bridezilla te worden die gek wordt om dramatische last minute veranderingen wanneer het ineens gaat regenen op die grote dag die prachtig zonnig moest zijn. Je weet het op voorhand, dus je trouwlocatie moet 100% zijn goedgekeurd door onze grillige winterse weergoden. Gelukkig is er één zalig winter geheimpje: de agenda van de prachtigste trouwlocaties is leger dan ooit in de winter. Je hebt dus alle kans om een locatie te strikken die aan je mooiste dromen voldoet en dit aan een lager tarief.

Winter huwelijk

Pinterest

Je kan tevens kiezen voor een orangerie als trouwlocatie. Je houdt de vrieskou buiten en kiest voor een gezellig winterdecor met aangename binnentemperatuur en toch lijkt het of je buiten zit! Qua aankleding kan je nog alle kanten uit!

winter wedding

Pinterest

Een magisch tafereel

Hoe donkerder het wordt, hoe magischer de sfeer zal zijn op je trouwfeest. De feestdagen zijn een goed én geldig excuus om de tafels te voorzien van gouden kerstballen, gezellige kaarsen en lichtjes en andere feestaccessoires. Droom weg bij deze PINSPIRATION over trouwen in de winter!

winter huwelijk

Pinterest

Warme chocomelk bar

Bij een winter wedding kan je aangepaste drankjes voorzien. Vooral warme dranken vallen steeds in de smaak in de koude wintermaanden. Je kan bijvoorbeeld een warme chocomelk bar voorzien of winter Pimms.

wedding winter

Pinterest

Winter food

Ook het eten mag helemaal aangepast worden. Wat dacht je van heerlijke marshmallows voor op het houten vuur buiten?

winter wedding

Pinterest

Knusse dekentjes

Gaat de ceremonie buiten door? Voorzie dan knusse dekentjes voor alle gasten. ‘To have or to hold, in case you get cold’. 

huwelijk

Pinterest

Sneeuwparaplu

Een wit trouwfeest, het is super idyllisch en een droom voor velen. Toch hou je je trouwkleding beter droog. Voorzie mooie paraplu’s die een aanvulling zijn op jullie prachtige trouwkleding als je gaat trouwen in de winter.

trouw

Pinterest

Geen wit trouwfeest?

Geen wit trouwfeest? Dan maak je toch gewoon zelf sneeuw? 😀

sneeuw trouw

Pinterest


Trouwfoto’s tijdens golden hour

Trouwfoto’s zijn onmisbaar bij ieder geslaagd huwelijk. Als je in de winter trouwt, moet je er rekening mee houden dat de dagen kort zijn. Je hebt dus minder daglicht en zal goed moeten inplannen wanneer de fotoshoot kan doorgaan. Natuurlijk licht is onmisbaar voor mooie en geslaagde trouwfoto’s.

trouwen in winter

Er is ook een voordeel aan een trouwen in de winter op het vlak van foto’s. De invalshoek ten opzichte van de zon staat anders dan in de zomer. De zon staat veel lager waardoor je uitzonderlijk licht ervaart met prachtige kleuren. Een lang golden hour zal je versteld doen staan!

Ontdek hier alvast alles wat je moet weten voor je trouwreportage zodat je geen stress voor de lens hoeft te hebben.


Een winter huwelijk met Kadonation

Meestal wordt op de uitnodiging voor een huwelijk een cadeautip meegegeven. Een grote meerderheid kiest er dan voor om een rekeningnummer op te geven waarop iedereen een mooie bijdrage kan storten. Heel overzichtelijk en persoonlijk is dit niet. En daarvoor hebben wij de oplossing.

Bij Kadonation kan je terecht voor het starten van een gratis online groepscadeau om geld bijeen te krijgen voor een leuk huwelijksgeschenk. Je kan met het ingezamelde geld dan een Kadonation cadeaubon of een cadeau bij onze partners kopen zonder extra kosten. Bij een overschrijving naar een bankrekening moet je rekening houden met 4% transactiekosten.

Baal je dat je 4% zal verliezen aan transactiekosten? Bij deze een troostprijs! Als je zelf het online groepscadeau organiseert, krijg je voor elke euro die wordt bijgedragen aan het groepscadeau een kadomunt. Hoe meer kadomunten je spaart, hoe meer kadomunten je kan uitgeven in onze kadoshop!

Winter wedding

Pinterest

Dat betekent dus dat jullie in plaats van een rekeningnummer te geven nu jullie gepersonaliseerde URL naar jullie groepspotje kunnen meegeven waar iedereen zijn bijdrage kan doen. Zo kiezen jullie na het trouwfeest zelf nog wat jullie willen doen met het geld.


Waarom Kadonation?

Het is persoonlijker en leuker, zowel voor jullie als voor de gasten! Elke gast die jullie geld cadeau geeft, kan een leuk berichtje schrijven voor jullie. Dat is een stuk persoonlijker dan gelukwensen in een mededeling te zetten bij een overschrijving.

Daarnaast kunnen jullie een eigen huwelijkspagina maken waarop de uitgenodigde terechtkomen om hun bijdrage te doen. Jullie kunnen zorgen voor een leuke tekst, leuke foto’s, een filmpje, … Bovendien kunnen jullie en alle genodigden een fijne conversatie starten op de pagina. Zo kunnen outfits besproken worden, het weer, de parkeermogelijkheden, …

Na het trouwfeest kunnen jullie dan ook de foto’s van jullie bruiloft delen via deze pagina en iedereen bedanken voor het cadeau en voor hun aanwezigheid. Twijfel niet langer en start nu jullie huwelijkspotje! En vergeet vooral niet te genieten van deze prachtige dag!

coach of trainer bedanken

START EEN HUWELIJKSPOTJE

Trouwen in de winter, het was nog nooit zo gemakkelijk!

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment