Vele koppels plannen hun huwelijk in de zomer omdat de kans op een prachtige zonnige dag groter is. Maar je had waarschijnlijk niet gedacht dat je zou trouwen in deze hitte. Het zweet breekt je nu al uit en niemand heeft zin om te staan blinken en puffen tijdens het huwelijksfeest. Met deze tips blijft jullie trouwfeest magisch onder de brandende zon.

De looks

De bruid

Om de hele dag (én nacht) te stralen houd je best rekening met de hitte en pas je jouw make-up en kapsel hieraan aan. Ga dus zeker voor een mooi opgestoken kapsel zodat jouw nek lekker fris blijft. Geen inspiratie? Lien ging op zoek naar de mooiste bruidskapsels!

trouwen in deze hitte kapsel

Laat jouw visagiste ook weten dat ze ervoor moet zorgen dat jouw make-up op zijn plaats blijft bij eventuele kleine zweetaanvallen. Zo hoef jij je geen zorgen te maken. Misschien houd je best een kleine hulpkit bij de hand om jouw make-up doorheen de dag wat bij te werken.

De bruidegom

We mogen uiteraard de bruidegom niet vergeten. Terwijl de vrouw in een fris (meestal) wit kleed de zon tegemoet gaat, draagt de bruidegom een lange geklede broek, een hemd én een vest. Voorzie dus twee hemden zodat op het moment dat de bruidegom zijn vest uitdoet hij een fris en vers hemd kan aantrekken. Indien mogelijk kun je misschien nog snel een linnen broek en vest gaan halen. Linnen is een heel erg lichte stof en ventileert erg gemakkelijk.

trouwen in deze hitte bruidegom

En ook nog…

Nog een laatste tip voor wie gaat trouwen in deze hitte! Je wilt natuurlijk niet dat je rood gaat gaan zien door de zon op jouw bruiloft. Maar de hele dag jouw gezicht insmeren met zonnecrème is ook niet het beste idee voor jouw make-up. Zorg dus dat jouw huid al gewend is aan de zon door enkele dagen vooraf (goed ingesmeerd!) in de zon te zitten. Smeer je ‘s ochtends wel één keer goed in met zonnecrème voor je jouw make-up laat doen. Laat de zonnecrème wel eerst goed inwerken zodat je niet wit uitslaat op de foto’s!

De attributen, hapjes en drankjes

De parasol

Zorg voor één of meerdere mooie parasols. Deze gebruik je buiten om toch wat in de schaduw te kunnen staan. Bovendien hebben mooie parasols heel veel charme en zullen ze jullie prachtige trouwfeest die extra sprookjesachtige toets geven. Daarnaast zijn parasols ook enorm leuke attributen voor de trouwfoto’s. Trouwen in deze hitte heeft zo zijn voordelen!

De goodiebag

Zorg daarnaast ook voor leuke tote bags met een fijn opschrift voor jouw gasten. Deze kunnen ze na jullie bruiloft ook nog gebruiken. Het is uiteraard niet de bedoeling dat je lege tote bags uitdeelt op jouw trouwfeest. Voorzie deze van een mooie drinkbus om te vullen met heerlijk frisse limonade, een waaier en een klein flesje zonnecrème. Je kan natuurlijk nog meer leuke gadgets in de tote bags doen. Maar deze voorwerpen zijn dus vooral bedoeld voor de hete dagen. Een fijn huwelijksbedankje als je gaat trouwen in deze hitte.

trouwen in deze hitte goodie bag

Frisse hapjes en drankjes

Verras jullie gasten op jullie bruiloft met frisse hapjes en drankjes. Deze zullen zeker gesmaakt worden tijdens een hete dag en onder de brandende zon. Voorzie bijvoorbeeld de hele dag lang frisse huisgemaakte limonade. Want het is belangrijk dat iedereen gehydrateerd blijft. Ook jullie moeten de hele dag door voldoende blijven drinken!

trouwen in deze hitte: frisse drankjes

Vul het dessertbuffet aan met lekker vers zomerfruit. Het kan goed zijn dat jouw gasten met deze hitte meer zin hebben in fris fruit dan in zoete gebakjes en chocomousse. Daarnaast kan je ook altijd een ijskar laten komen. Dat is altijd super gezellig!

Trouwen in deze hitte met Kadonation

Meestal wordt op de uitnodiging voor een huwelijk een cadeautip meegegeven. Een grote meerderheid kiest er dan voor om een rekeningnummer op te geven waarop iedereen een mooie bijdrage kan storten. Heel overzichtelijk en persoonlijk is dit niet. En daarvoor hebben wij dé oplossing.

Bij Kadonation start je helemaal gratis een online groepscadeau voor jouw huwelijk, ook wel een huwelijkspotje genoemd. Je deelt de URL van jullie persoonlijke huwelijkspagina met de genodigden en zij dragen online bij. Bij hun bijdrage kunnen ze nog een mooie boodschap en hun gelukswensen meegeven.

Het ingezamelde geld besteden jullie bij meer dan 50 (web)winkels of schrijven jullie over naar een rekening. Hierbij moeten jullie wel rekening houden met 4% transactiekosten. Maar niet getreurd! Wanneer jullie een online groepscadeau starten voor jullie huwelijk ontvangen jullie voor elke euro die wordt bijgedragen een kadomunt. Met deze kadomunten kunnen jullie winkelen in onze kadoshop!

START EEN HUWELIJKSPOTJE

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment