Een geslaagd en prachtig huwelijk begint met een mooie trouwuitnodiging. Nadat jullie save the date kaartjes zijn verstuurd, begint het echte werk. Je gaat wekenlang op zoek naar een geweldig ontwerp, maar dan weet je nog niet wat je er allemaal moet opzetten. En wanneer moet je de kaarten bestellen? Ontdek hier alles wat je moet weten over het maken en versturen van trouwuitnodigingen. Laat deze blog de ultieme inspiratiebron zijn voor de aankondiging van jullie trouwdag.

trouwuitnodiging

Pinterest

#TROUWTIP: neem een kijkje op onze trouwcommunity om meer informatie te verzamelen over de mooiste dag van je leven! 


Wanneer versturen?

Er is een ongeschreven regel dat de trouwkaarten minimaal zes weken voor het trouwfeest verstuurd moeten worden. Je gasten hebben waarschijnlijk een drukke agenda en willen de specifieke timing weten. Als je in de zomer trouwt, kan je ze beter twee maanden op voorhand versturen, want je gasten zullen zeker vakantieplannen maken.

Begin dus drie maanden voor het huwelijk met het regelen van de uitnodigingen. De ontwerpfase zelf duurt ongeveer een maand. Als de trouwuitnodigingen ontworpen zijn, krijg je eerst een proefdruk waar je dan nog opmerkingen over kan geven.

Bestel wat extra kaarten voor als je iemand vergeten bent of wanneer de post je in de steek laat.

trouwuitnodiging


Wie nodig je uit?

Eerst en vooral moet je een gastenlijst samenstellen, voordat je de kaarten kan versturen. Het is van groot belang dat je alle adressen hebt als je de uitnodigingen per post gaat versturen. Via websites als Mailbook verzamel je gemakkelijk adresse door je gasten uit te nodigen op het platform via e-mail, Messenger, Whatsapp, … Vraag ook eens aan je ouders of familie of zij geen lijsten hebben liggen van vorige feesten.

Wist je dat… old-school uitnodigingen versturen via de post nog steeds meer charme heeft dan per mail. Dit is zeker een do!


Wat moet er op de trouwuitnodiging staan?

trouwuitnodiging

Pinterest

De namen

Meestal wordt de naam van de toekomstige bruid bovenaan geplaatst. En daaronder die van de bruidegom.

De timing

Je gasten weten al op welke dag het huwelijk zal plaatsvinden (dankzij de save the dates die je uitstuurde), maar de exacte timing werd nog niet meegedeeld. De meeste koppels kiezen ervoor om verschillende kaarten te versturen, bijvoorbeeld voor de gasten die blijven eten en voor de gasten die enkel op het dansfeest gevraagd worden. Zij worden de daggasten en de avondgasten genoemd.

Het is gebruikelijk om de dagindeling op de kaart te zetten. Dan weten je gasten wanneer jullie het ja-woord geven, hoe laat de taart wordt aangesneden en wanneer het dansfeest zal losbarsten. Dit wordt dan aangepast voor de avondgasten ten opzichte van de daggasten. Hier enkele leuke voorbeeldjes van zo’n dagindeling #PINSPIRATION.

trouwuitnodiging

Pinterest

Ben je van plan om een ‘eindtijd‘ in te stellen? Geef dit dan ook weer op je trouwuitnodiging. Dit is handig voor het vervoer van je gasten.

De locatie

Geef de locatie van het huwelijk én de locatie van het feest zeer duidelijk weer. Vaak verschillen deze locaties.

RSVP

RSVP is de afkorting voor ‘Répondez s’il vous plaît‘. Het is best handig om te weten hoeveel volk er nu effectief aanwezig zal zijn op jullie huwelijksfeest. Een RSVP meesturen is daarom een goed idee. De gasten kunnen dit dan terugsturen om aan te geen of ze aanwezig zullen zijn. Tegenwoordig wordt de RSVP meer en meer via e-mail geregeld. Dit is handiger, aangezien je je laptop of gsm dagelijks gebruikt.

Dresscode

Heel wat koppels geven een trouwthema en een daarbij horende dresscode mee op het kaartje. Als je bijvoorbeeld een bohemian wedding houdt, is het belangrijk dat je gasten mee in thema zijn. Je kan bijvoorbeeld ook een kleurencode meegeven.

Huwelijkscadeautip

Meestal wordt op de uitnodiging voor een huwelijk een cadeautip meegegeven. Een grote meerderheid kiest er dan voor om een rekeningnummer op te geven waarop iedereen een mooie bijdrage kan storten. Heel overzichtelijk en persoonlijk is dit niet. En daarvoor hebben wij dé oplossing.

Bij Kadonation start je helemaal gratis een online groepscadeau voor jouw huwelijk, ook wel een huwelijkspotje genoemd. Je deelt de URL van jullie persoonlijke huwelijkspagina met de genodigden en zij dragen online bij. Bij hun bijdrage kunnen ze nog een mooie boodschap en hun gelukswensen meegeven.

Het ingezamelde geld kunnen jullie besteden bij meer dan 50 (web)winkels of overschrijven naar een rekening. Hierbij moeten jullie wel rekening houden met 4% transactiekosten. Maar niet getreurd! Wanneer jullie een online groepscadeau starten voor jullie huwelijk ontvangen jullie voor elke euro die wordt bijgedragen een kadomunt. Met deze kadomunten kunnen jullie winkelen in onze kadoshop!

START EEN HUWELIJKSPOTJE

trouwuitnodigingen

Trouwuitnodiging inspiratie

Gouden accenten

Gouden accenten op huwelijksuitnodigingen zijn al jaren in de mode en ze blijven het goed doen.

A sparkling wedding

Heel wat koppels zetten vuurstokjes klaar op het trouwfeest zodat alle gasten het trouwpaar werkelijk kunnen laten schitteren. Het is ook leuk om zo’n vuurstokje bij de trouwuitnodiging te steken en de kaart helemaal in dit thema te maken. Je kan de gasten dan vragen om dit stokje mee te brengen naar het feest!

trouwuitnodiging

Pinterest

Let it grow

Ik kreeg ooit een uitnodiging die ik geweldig vond. De kaart was helemaal in bloemenstijl en binnenin zaten er drie zaadjes met de boodschap: ‘Plant deze zaadjes in juni en als ze in augustus in bloei staan, is het tijd om te dansen!’ Super origineel!

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment