Als je partner je ten huwelijk vraagt, wil je dat nieuws natuurlijk delen met iedereen rondom jou. Je zou het bijna van de daken willen schreeuwen dat je officieel van ’t straat bent. Ik ging eens kijken op Pinterest – hét walhalla voor trouwinspiratie – om leuke en originele manieren te vinden om je verloving aan te kondigen. 

Nog niet verloofd, maar wil je wel een aanzoek doen? Lees dan hier alles over originele huwelijksaanzoeken.

huwelijksaanzoek

#Trouwtip: neem een kijkje op onze trouwcommunity om meer informatie te verzamelen over de mooiste dag van je leven! 


#1: Verlovingsringselfies

Om het heuglijke nieuws te brengen, kan je een verlovingsringselfie maken. Steeds vaker worden de ringen gefotografeerd om een verloving met de wereld te delen.

Voor alle coffeelovers is het ideaal om het aanstaande huwelijk aan te kondigen met een mok in de hand. Een mooie boodschap erop en klaar is kees.

verloving trouwfeest

Een sprankeltje opblaasbaar geluk is altijd welkom. Trek bijvoorbeeld een foto met een ringvormige ballon of bij een zwembad met een matching poolfloat. Ik ben alvast fan!

trouw verloving

Daarnaast kan je een betekenisvol hand gebruiken om je ring in de verf te zetten. Denk aan de ’talk to the hand’ move, een originele scrabble samenstelling, of de ‘oh no, he didn’t’ pose.

handen verloving


#2: Melige verloving / steken uitdelen

Heel wat mensen maken hun boodschap overduidelijk door ze letterlijk op een bordje neer te pennen. De klassiekers zijn of melig of eerder grappig door een goede steek naar je partner te geven. Allereerst wat melige voorbeelden zoals ‘I stole her heart’ & ‘So I’m stealing his last name’. In mijn ogen niet meteen een aanrader ;)!

verloving aankondiging

Een steek geven vind ik daarentegen zeer origineel. Schrijf bijvoorbeeld ‘He Asked’ & ‘She said ‘about time’, of ‘Yes!’ & ‘That’s what she said’. Nog steeds een beetje over de top, maar humor maakt veel goed!

verloving


#3: De trouwe viervoeter

Sommige mensen zijn zo zot van hun huisdier, dat ze niet alleen trouwen met hun partner maar eigenlijk ook met hun viervoeter. Een leuke aankondiging voor de dierenfanaten is dan ook om je beestje op de foto te zetten. In de kerk kan je je trouwste viervoeter dan ineens de ringen naar voor laten dragen.

verloving aankondigen


#4: Nog meer dierenplezier

Ook als je zelf geen trouwe viervoeter hebt, kan je dieren gebruiken om je aanstaande huwelijk aan te kondigen. Denk aan quotes als ‘The hunt is over!‘ in een jagerssetting, ‘Two less fish in the sea’ of ‘What a catch!’. Originaliteit ten top!

verloving aankondigen


#5: Gevoel voor fotografie

Je kan ook echt heel veel moeite doen voor de ideale verlovingsfoto en een fotograaf inhuren. Dan kan je resultaten krijgen zoals bij onderstaande foto’s:

verloving


Of: organiseer een verlovingsfeest

Je kan je verloving ook aankondigen door een engagement party te organiseren. Een verlovingsfeest is de nieuwe manier om jullie verloving naar buiten te brengen en iedereen in één keer op de hoogte te brengen van jullie fantastisch nieuws. Zo kunnen vrienden en familie je meteen feliciteren en die shiny ring bewonderen. Tegenwoordig houden meer en meer tortelduifjes zo’n verlovingsfeestje.

verlovingsfeest

Ontdek hier een leuk blogbericht over trouwen van mijn collega Elisa! 

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment