Zijn jullie verloofd? Dan is het tijd om dit te vieren met een verlovingsfeest! Je zou het van de daken willen schreeuwen dat je zo’n geweldige ring rond je vinger hebt, waarom niet iedereen uitnodigen dan? Ontdek hier hoe je een verlovingsfeest kan organiseren!

verlovingsfeest

#Verlovingstip: neem een kijkje op onze trouwcommunity om meer informatie te verzamelen over de mooiste dag van je leven! 


Wat is een verlovingsfeest?

De zogenaamde engagement party is al heel lang bekend in Amerika. Bij ons hoor je het echter nog niet zo vaak. Een verlovingsfeest is de nieuwe manier om jullie verloving naar buiten te brengen en iedereen in één keer op de hoogte te brengen van jullie fantastisch nieuws. Zo kunnen vrienden en familie je meteen feliciteren en die shiny ring bewonderen. Tegenwoordig houden meer en meer tortelduifjes zo’n verlovingsfeestje. Ze doen dan vaak iets thuis of in de tuin bij goed weer.

Pro: je gasten kunnen al een beetje socializen, zodat ze elkaar al kennen voor het trouwfeest. Het ijs is dan al gebroken!

verlovingsfeest

Geen zin in een feestje? Ontdek hier dan 5 leuke manieren om je verloving aan te kondigen.


Wie doet de organisatie?

Traditiegetrouw horen de ouders van de bruid een verlovingsfeest te organiseren. Tegenwoordig gebeurt dit niet meer zo vaak. Het gelukkige koppel zal eerder zelf een feestje organiseren en de aanzet ervoor geven. Vaak komen de ouders van het verloofd paar wel nog helpen met de organisatie.


De timing

verlovingsfeest

Een verlovingsfeestje geef je best zo snel mogelijk na jullie aankondiging. Het nieuws zal zich namelijk als een lopend vuurtje verspreiden en iedereen wilt je komen feliciteren met de verloving. Snel een feestje geven is dus de boodschap, want anders is het misschien al te laat.


De gastenlijst

De meeste koppels kiezen ervoor om hun verlovingsfeest intiem te vieren. Je kan ook all the way gaan en het groots aanpakken, dat kies je volledig zelf. Wie je uitnodigt, hangt daar natuurlijk vanaf. De gasten die op je verlovingsfeest komen, zijn in principe ook welkom op je trouwfeest. Het zijn eigenlijk de mensen die het dichtste bij jullie staan en de trouw mee zullen begeleiden. Denk maar aan ouders, broers en zussen, grootouders, getuigen, vrienden, … Nodig de mensen uit die jullie nauw aan het hart liggen.

Je kan iedereen uitnodigen met een eenvoudige e-mail, of je kan kaartjes laten drukken en deze gaan bussen.

Lees hier hoe je de gastenlijst voor je trouwfeest opstelt, dit kan je ook helpen voor je verlovingsfeest!


Verlovingsfeest inspiratie

Op een verlovingsfeest mag er best wat alcohol zijn om het goed nieuws te vieren. Installeer een instagram-waardige bar, zodat je zelf niet steeds hoeft rond te lopen om iedereen te bedienen. Zo geniet je maximaal van je eigen feestje.

verlovingsfeest

Voorzie tal van leuke spulletjes met future mrs., jullie namen, groom-to-be, … op. Zo breng je meteen heel wat sfeer op je engagement party! 

verlovingsfeest

Pinterest

Ook prachtige decoratie mag niet vergeten worden. Hieronder bewonder je een tuinfeest om U tegen te zeggen!

verloving

Pinterest

Ik snuisterde Pintest nog wat verder af, op zoek naar geweldige PINSPIRATION voor verlovingsfeestjes. Deze leuke ‘hoekjes’ zijn eenvoudig te maken en brengen meteen sfeer.

Verloving

Pinterest


Geschenken

Bij een verlovingsfeest is het niet gangbaar dat gasten een cadeau meebrengen voor de bride- and groom-to-be. Andersom wordt er wel vaak een aandenken gegeven van het koppel aan de gasten. Zo bedank je hen voor hun aanwezigheid.

verlovingsfeest

Pinterest

Wat is jouw mening over deze twee geschenkjes?


Verlovingsreis

Tegenwoordig gaan meer en meer koppels op verlovingsreis. Ruim voor het effectieve huwelijk heb je nog genoeg geld op je bankrekening en kan je samen genieten. Na een trouwfeest verkeren de meeste bankrekeningen namelijk in slechte tijden. Bye bye huwelijksreis, hallo verlovingsreis!

verlovingsfeest

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment