Bij het plannen van je huwelijksfeest zie je het al voor je, the picture perfect wedding. Alles wordt tot in de puntjes uitgewerkt en één van de mooiste dagen van je leven zal niet meer stuk kunnen! Bloed, zweet en tranen. Pas maar op, want Murphy schuilt altijd om de hoek. Niets loopt ooit zoals je het had gepland en daar kan je maar beter op voorbereid zijn. Je hebt niet alles in de hand en dat vind ik heel normaal! Klaar voor een reality check?

#1: Alles valt in het water

rainy days murphy

In het druilerige België ben je nooit zeker van goed weer, zelfs niet in de zomermaanden. Je hebt het weer niet in de hand en dat kan je huwelijksfeest wel eens de das omdoen.

Gelukkig bestaat er voor alles een oplossing. Een back-up plan hebben kan nooit kwaad. Zorg voor fancy paraplu’s, regenlaarzen en een tent.


#2: Trouwjurk naar de vaantjes

huwelijksfeest

First world drama: jaja, een vlek op je trouwkleed! Je wilt er natuurlijk perfect uit zien op deze speciale dag dus problemen met kleding zijn echt geen optie. Een witte jurk blijft helaas niet altijd wit. Stel je voor dat er rode wijn op gemorst wordt: RAMP! Achja, je kan je er beter op voorhand bij neerleggen dat je jurk er na het trouwfeest niet meer hetzelfde zal uitzien. Als de foto’s al gemaakt zijn, is het grootste probleem natuurlijk al verstreken.

Zorg voor noodhulpspullen: denk aan transparante nagellak, pure alcohol, veiligheidsspelden, naaigerief, … Voorzie ook een goed glaasje wijn om het verdriet te verdrinken.


#3: Kindertranen tijdens het huwelijksfeest

Bruidskindjes zijn geweldig, tot ze afkomen met hun krokodillentranen en hun keel openzetten. Daar zit nu echt niemand op te wachten. Ze stelen jouw show en niet op een goede manier!

Spreek op voorhand met iemand af dat hij of zij het bruidskindje komt weghalen als de tranen bovenkomen.


#4: Vallen als iedereen het ziet

Worst case scenario: je valt en iedereen ziet dit. Het klinkt echt als mijn ergste nachtmerrie of zelfs een misplaatste mop.

Doe alles om te voorkomen dat je zou vallen: schoenen op voorhand inlopen, eens gaan wandelen met je jurk, de locaties goed gaan verkennen, … Gebeurt het toch nog? Probeer het dan te relativeren en lach er zelf wat mee. Tenslotte zijn het je naasten die op je trouwfeest zijn!


#5: Dronken gasten

huwelijksfeest drive safe

In eerste instantie maakt alcohol je trouwfeest alleen maar gezelliger, maar daarna kan het ook de foute kant op beginnen gaan. De sfeer kan opeens helemaal omslaan.

Preventie is misschien wel het belangrijkste. Nodig die ene nonkel die op elk feest ladderzat is gewoon niet meer uit. Selecteer je gasten zorgvuldig! Voorzie niet té veel tafeldecoratie of laat ze op tijd weghalen. Overmoedige dronken gasten zullen graag op tafel dansen en alles vertrappelen. Waarschuw ook het personeel om erg dronken mensen geen drank meer te geven. Voorzie daarnaast voldoende water. Zorg er tenslotte voor dat je gasten niet dronken naar huis rijden. Voorzie informatie over taxi’s en spoor je gasten aan deze te gebruiken. Be wise, don’t drink an drive! 

Voorzie ook antikaterspullen voor the day after. Dan zal de pijn nog het ergst zijn bij je gasten ;). Dit kan je ook als origineel bedankje geven!


Nu ben je op de hoogte van wat er kan misgaan en hoef je gelukkig geen bridezilla te worden! Neem een kijkje op onze trouwcommunity om meer informatie te verzamelen over de mooiste dag van je leven, zodat deze zeker niet in het water kan vallen.

Ontdek daarnaast hoeveel huwelijksparen ongeveer spenderen aan hun trouwfeest. Deze originele verlovingsaankondigingen zijn tenslotte het bekijken waard! 

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment