Heel wat partners wachten vol spanning op hun knielende wederhelften om de belangrijkste vraag ooit te stellen. Mannen en vrouwen die de vraag gaan stellen, hebben jullie al koudwatervrees en daarbovenop geen inspiratie voor een huwelijksaanzoek om nooit meer te vergeten? Kadonation helpt je uit de nood! Ik ging op zoek naar de meest Pinterest-waardige huwelijksaanzoeken waarop geen enkele partner nee kan zeggen. Hoe pak je het aan?

huwelijksaanzoek

#Trouwtip: neem een kijkje op onze trouwcommunity om meer informatie te verzamelen over de mooiste dag van je leven! 


Traditioneel?

Vanuit een traditioneel oogpunt, is het de bedoeling dat je de ouders van je partner om de hand vraagt. Tegenwoordig doet ongeveer de helft dit nog. Lees hier alles over of je de hand van de ouders moet vragen. In deze blog kan je lezen hoe je de hand van je liefste kan vragen aan je schoonouders en wat een go of een absolute no go is.

huwelijksaanzoek


Intiem of spectaculair gebeuren

Je kan van een huwelijksaanzoek een heel intiem moment met jullie tweetjes, of er een groots gebeuren met alle vrienden maken. Is jouw partner eerder fan van intieme momenten? Kies dan voor een aanzoek met jullie tweetjes. Weet je uit gesprekken met jouw partner dat zij het heel belangrijk vindt dat vrienden en familie aanwezig zijn bij het aanzoek? Dan kan je er een heel evenement van maken. Je kan er tevens voor kiezen hen te laten helpen bij het vragen van de hand van je geliefde.

huwelijksaanzoek

Wat dacht je van deze ideetjes? Je kan er zo ver ingaan als je wilt. Heb je al eens gedacht aan een flashmob met het hele dorp?

Of wat dacht je ervan om de hulp van je kindjes in te schakelen? Cuteness overload! 

huwelijksaanzoek

Of een dolfijn als helpende hand?

huwelijksaanzoek


De mooiste plekken voor een huwelijksaanzoek

Je wilt je partner natuurlijk ten huwelijk vragen op een mooie en speciale plaats. Denk even na wat jij zelf het liefste zou willen en ga na of jullie over het algemeen dezelfde voorkeuren hebben.

Als je het liever intiem houdt, zal thuis de ideale locatie zijn voor het aanzoek. Vraag je geliefde bijvoorbeeld ten huwelijk aan de hand van colaflesjes in de ijskast, wat zal ze verschieten!

huwelijksaanzoek

Of misschien is de plaats van jullie eerste date wel ideaal? Was dit bijvoorbeeld in een gezellige (koffie)bar? Laat dan een bord komen met een boodschap zoals hieronder.

huwelijksaanzoek

Zou je geliefde liever in het middelpunt van de belangstelling staan, dan kan je het ook heel groots aanpakken. Dit huwelijksaanzoek kunnen we op zijn minst gigantisch noemen 😉 .

huwelijksaanzoek

Reizen jullie beide graag? Stel de vraag dan op een zalige reis, op een reislocatie die jullie nooit meer zullen vergeten. Ongewone plaatsen maken de ervaring echt af! Op een bergtop zoals op de foto hieronder bijvoorbeeld.

huwelijksaanzoek

Hou je van het strand of van wintervakanties? In beide gevallen kan je de vraag op de grond schrijven.

huwelijksaanzoek


Waar verstop je de ring?

Hoe haal je de ring tevoorschijn en waar verstop je hem? Iets waar je goed over moet nadenken zodat alles smooth kan verlopen. De meeste mensen bewaren de ring veilig in het doosje en verstoppen hem ergens in een zak van een vest.

Er zijn echter gekkere ideeën. Heel wat mensen gaan bijvoorbeeld op in de avocadohype. De ‘avocado proposal‘ wordt meer gedaan dan je zou denken. Kijk maar eens op Instagram! Het is natuurlijk wel eens iets anders.

huwelijksaanzoek

Je kan ook nog een stapje verder gaan en de inhoud van een kindersurprise zelf maken. We waarderen deze eieren echt door hun verrassing, waarom de verrassing niet nog interessanter maken?

huwelijksaanzoek

Voor alle gamefans, wat vinden jullie hiervan?

huwelijksaanzoek

We eindigen met een iets klassiekere vorm: het scrabble aanzoek. Al jaren populair en helemaal niet moeilijk om te verwezenlijken!

huwelijksaanzoek


Plannen is key

Een huwelijksaanzoek vereist heel wat nadenkwerk en je moet het goed plannen. Je moet het verrassingselement goed coördineren, zodat het niet mislukt. Het verrassingselement is het element dat een huwelijksaanzoek echt mooi maakt. Je partner moet op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Bovendien moet je deze grootse plannen ook geheim kunnen houden!

Als alles tot in de puntjes is uitgewerkt, zal je veel minder stress hebben.


Het nieuws naar buiten brengen

Zo, de vraag is gesteld en hopelijk volgt er een positief antwoord op. Als je verloofd bent, wil je dat nieuws natuurlijk delen met iedereen rondom jou. Je zou het bijna van de daken willen schreeuwen dat je officieel van ‘t straat bent. In deze blog vind je leuke manieren om je verloving aan te kondigen. 

huwelijksaanzoek

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment