Na die prachtige huwelijksdag is het tijd om te ontspannen en samen met je kersverse partner te genieten. Ja hoor, de kans bestaat dat je huwelijksreis de meest memorabele reis van je leven wordt. Een honeymoon is dus niet zomaar een reis. Hoe plan je zo’n vakantie?

huwelijksreis

#Trouwtip: neem een kijkje op onze trouwcommunity om meer informatie te verzamelen over de mooiste dag van je leven! 


Back in the days

Vroeger had een huwelijksreis een heel andere bedoeling dan nu. Pasgetrouwde stellen zagen elkaar voor het huwelijk niet zo veel en ze brachten geen nachten samen door. Een huwelijksreis diende toen om elkaar echt beter te leren kennen in een aangename omgeving. Zo werden ze niet gestoord door bemoeizuchtige (schoon)ouders.


De hamvraag: welke bestemming?

Een huwelijksreis, dat vult elk koppel anders in. Van luxueuze honeymoonsuites tot avontuurlijke trektochten, er is voor ieder wat wils. Hou op voorhand een lijstje bij van bestemmingen die jullie allebei eens willen zien. Zo weet je ongeveer in welke richting jullie het zoeken. Een huwelijksreis mag -indien jullie dat beiden willen- een tikkeltje zotter zijn dan die jaarlijkse reizen. Nochtans is de tijd dat tortelduifjes dure reizen naar Jamaica of Cancun boeken duidelijk voorbij. Koppels pakken het kleinschaliger aan en kiezen voor een originele invalshoek. Dit heeft tevens positieve gevolgen voor de kostprijs.

Check zeker hoe het zit met het weer ter plaatse. Vlieg je naar de andere kant van de wereld? Dan moet je rekening houden met andere seizoenen.

huwelijksreis

Geraken jullie er niet uit en zijn jullie echt dag-en-nacht op het vlak van reizen? Zoek dan naar een gulden middenweg. Het huwelijk gaat nu eenmaal over geven en nemen. Als je partner een avontuurlijke reis wilt doen en jij wilt liever op het strand zonnen, overweeg dan een bestemming die aan beide wensen kan voldoen. Als koppel vinden jullie gegarandeerd een reis die jullie beiden erg gelukkig zal maken!

Hebben jullie een bucketlist? Dan is jullie huwelijksreis het moment om iets van deze lijst te kunnen schrappen! Wil je zwemmen met dolfijnen, leren surfen of koken met een topchef? Alles kan, want het is jullie huwelijksreis! Hier doe je ervaringen op om nooit meer te vergeten.


Wanneer ga je op huwelijksreis?

Vroeger vertrokken pasgetrouwde echtgenoten meteen op huwelijksreis om van de wittebroodsweken te genieten. Traditionele huwelijken worden langzaamaan een uitzondering. Tegenwoordig stellen koppels dit uit en vertrekken ze niet aansluitend op het huwelijksfeest, omdat dat stresserend kan zijn. Ze nemen graag wat ruimte om even terug op hun positieven te komen en om te sparen voor een ge-wel-dige reis. Een trouwfeest is namelijk een grote kost! Bespreek de timing op voorhand met je partner, zodat je er zeker hetzelfde over denkt. Zorg er in elk geval voor dat je na de huwelijksreis nog enkele dagen vrijaf hebt zodat je langer in de ontspannen sfeer kan blijven. En vergeet niet om vakantie te vragen op je werk!

huwelijksreis


Planning is key

Plan op voorhand wat je op reis zal doen. Dan hoef je ter plekke niet meer heen en weer te hollen om alles te regelen, maar kan je gewoon genieten. Plan de reis niet té vol, want soms wil je gewoon eens even lekker niets doen of de raad opvolgen van enkele locals.

honeymoon


Laat die smartphone links liggen

Op je huwelijksreis wil je echt genieten van elkaars gezelschap. Laat je smartphone daarom links liggen en geniet echt van het moment zelf. Neem een uitstekende camera mee om alle mooie momenten van intens genot vast te leggen. Bye bye digibesitas.

huwelijksreis


Tip: vermeld steeds dat je op huwelijksreis bent

Vermeld bij het boeken steeds dat je op honeymoon bent. De kans bestaat dat je in het vliegtuig een upgrade krijgt of dat het hotel ineens champagne voorziet. Za-lig!


Wat is de kostprijs van een huwelijksreis?

Een huwelijksreis maak je zo duur als je zelf wilt. Voor een paar honderd euro kan je gesteld zijn, maar het kan ook in de duizenden euro’s gaan. Alles hangt ervan af of je voor een kleinschalige reis kiest of voor enorme luxe.

Sommige bruidsparen spenderen liever het grootste deel van hun huwelijksbudget aan hun honeymoon. Anderen genieten dan weer meer van een groot trouwfeest met familie en vrienden en kiezen voor een reis die eerder bescheiden is.


Cadeautip: stuur het koppel op huwelijksreis

Met Kadonation stuur je het kersverse koppel in een vingerknip op huwelijksreis. Familie en vrienden van het bruidspaar die willen, dragen hun steentje bij aan de reis.

Heel wat toekomstige bruidsparen vragen tegenwoordig om geld te storten in plaats van huwelijkscadeaus te kopen. Maar familie en beste vrienden geven liever wat meer dan een simpele storting op een rekening. Wat als jullie allemaal samenleggen voor de huwelijksreis? Een mooier cadeau bestaat niet!

Maar hoe pak je dit organisatorisch aan? Vijf woorden: het online groepscadeau van Kadonation!

  1. Start helemaal gratis een online groepscadeau en personaliseer het met foto’s, tekst en video, indien gewenst.
  2. Deel jouw persoonlijke URL met iedereen die wenst bij te dragen, doe dit via e-mail, sociale media, …
  3. Iedereen kiest een favoriete betaalmethode en draagt online een gewenst bedrag bij.
  4. Zamel een waanzinnig bedrag in voor de huwelijksreis en bestel een Kadonation cadeaubon.
  5. Verras het bruidspaar met de Kadonation cadeaubon waarop een code staat die hen toegang geeft tot het ingezamelde geld.

Het bruidspaar kiest zelf wat te doen met het geld. Of ze schrijven het over naar hun bankrekening of besteden het bij onze reispartners, zoals bijvoorbeeld Connections. Klein detail, bij een  bankoverschrijving wordt een transactiekost van 4% gerekend.

LEG SAMEN VOOR EEN HUWELIJKSREIS

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment