Al jaar en dag ben ik een echte design fan en lees ik maar al te graag gerelateerde artikels. Sommige design iconen moet je volgens mij dan ook gewoon kennen. Shame on you anders ;). Tijdloos design past in elk interieur en is daarom steeds een goede, weloverwogen investering. Ken jij deze iconische design stoelen?

design


#1: Eames Lounge Chair

design stoelen

Pinterest

De Eames Lounge Chair is mijn absolute favoriet! Hij is dan ook alombekend en zeker niet onterecht. In het MOMA in New York kan je de Lounge Chair and Ottoman 1956 van Charles en Ray Eames bewonderen. In de stijlvolste interieurs zal je een dergelijke zetel steeds terugvinden. Er zijn al heel wat boeken, documentaires en artikels aan deze stoel gewijd. Naar mijn mening is hij dan ook de meest iconische van alle stoelen: dé design stoel der design stoelen!


#2: De Egg Chair

design

De Deense Arne Jacobsen ontwierp de Egg chair voor de receptie van het Royal Hotel in Copenhagen in 1958. Hij kreeg de opdracht het hotel te ontwerpen en het kriebelde zo hard dat hij zelfs alle details wou uitwerken. Deze stoel is dan ook het icoon voor het Deense design. Ik heb deze stoel al eens kunnen uittesten en hij zit voortreffelijk! Het design doet dus niet af aan comfort.


#3: Barcelona Chair

design chair

Wereldtentoonstelling hebben altijd prachtige resultaten en zeker die in Barcelona. Mies van der Rohe ontwierp deze iconische stoel in 1929 voor het Duitse paviljoen! Deze stoelen waren bestemd voor de koning en de koningin van Spanje. De inspiratie werd gehaald bij de klassieke vouwstoel, maar dan met luxe producten en materialen. Deze Barcelona chair wordt tegenwoordig heel vaak gebruikt!


#4: Wassily chair

design chairs

Marcel Breuer ontwierp dit revolutionaire ontwerp in 1925. Als stagiair bij Bauhaus experimenteerde hij met gebogen buisframes in staal, geïnspireerd op een gebogen fietsframe.


#5: Dining chair

design chair

De Dining stoel, initieel ontworpen door Charles en Ray Eames, zie je tegenwoordig overal in verschillende replica’s. Het is een echte hype, alle tijdschriften staan er vol van! Het Eames designerkoppel ontwierp deze stoel eerst in het metaal. In 1950 veranderden ze dit al naar glasvezel. Deze stoel is een pareltje, als je het mij vraagt!


#6: Tulip chair

iconische design stoelen

De Tulip chair is ook niet meer weg te denken uit het hedendaagse interieur beeld! De Finse architect Eero Saarinen wou eerst dat de stoel uit één stuk glasvezel zou gemaakt worden, maar de techniek liet dat nog niet toe. De onderkant is daarom vervaardigd uit aluminium. Hij wou het teveel aan poten van andere stoelen weg en maakte daarom de Tulip chair die slechts op één voet steunt. Mr. Spock en zijn Star Trek vrienden gebruikten deze stoel zelfs op de U.S.S. Enterprise. Aan populariteit geen gebrek! Je kan de stoel tevens bewonderen in het MOMA in New York !


 #7: Butterfly chair

design chairs

De Deense Arne Jacobsen ontwierp de Butterfly Chair of het Model 3107. Op vintage markten kan je niet naast dit model kijken. Deze stoel wordt enorm veel nagemaakt en heel wat mensen hebben dan ook replica van dit model in huis.

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment