Je kent ze wel, die leden van de jeugdbeweging. Ze vormen altijd heel hechte groepen, want ze groeien samen op, maken van alles mee en leren elke week bij. De bron van hechte vriendschappen dus. In ons Belgenlandje zijn jeugdbewegingen heel populair. Zo’n 267.000 kinderen trekken elk weekend trots hun uniform aan, benieuwd naar wat voor absurde spelletjes de leiders weer in elkaar hebben geflanst. Maar dat is niet altijd vanzelfsprekend.

Jeugdbewegingen worden altijd geleid door vrijwilligers – vaak ook studenten –  die elke week opnieuw hun beste beentje voorzetten. Tussen hun studies en vrije tijd in offeren ze telkens weer hun weekend op en dat verdient een applaus. Hier de belangrijkste redenen om hen te bedanken:

Ze staan elke week paraat

Keer op keer staan ze er weer, fris of doodmoe. Na een hele middag spelletjes spelen zitten ze vaak ook nog samen om de volgende vergadering voor te bereiden, andere zaken te bespreken of gewoon om te relaxen. Voetjes omhoog, jullie hebben het verdiend.

Ze zijn creatief en gemotiveerd

Waar komen al die activiteiten toch vandaan? Aan creativiteit ontbreekt het hen zeker niet, want ook zonder voorbereiding kunnen ze alles in goede banen leiden. “We trekken onze plan wel” en “ik zuig wel iets uit mijn duim” doen misschien een belletje rinkelen. Geen inspiratie? Leve de spelletjesdatabanken.

Jeugdbeweging = samenwerken

Jeugdbeweging

Het zijn ook echte teamspelers. Zowel binnen als buiten de activiteiten betrekken ze iedereen in de groep en smeden zo sterke teams. Ze staan altijd klaar om te luisteren of een babbeltje te slaan. ‘Delegeren en inspireren’ is hun motto.

Ze nemen initiatief

Jeugdbeweging

Ook buiten de context van de jeugdbeweging gaat hun aanwezigheid niet aan je voorbij. Als er iets moet gebeuren, nemen zij meestal als eerste initiatief. Je kan ook op hen rekenen om het voortouw te nemen. Van het organiseren van een verjaardagsfeest tot het leiden van een groepswerk, zij staan paraat!

Amai! En dat allemaal vrijwillig?

Een jeugdbeweging vormt je voor het leven. Maar aan alle mooie dingen komt natuurlijk een eind. Elk jaar stoppen er wel weer een aantal leiders, en het leek ons een leuk idee om hen op een gepaste manier te bedanken voor hun jarenlange inzet.

Je kent hen door en door, maar je weet toch niet wat geven. De klassieke biermand of een goeie fles wijn is niets vergeleken met hun inzet. Hoe kan je zo’n magnifieke mensen dus bedanken? Met een magnifiek cadeau uiteraard! Surf naar kadonation.com en kies zelf hoe jij je medeleiders in de bloemetjes wil zetten.

About the author

Robbe Van Derbeken

Robbe is masterstudent Meertalige Communicatie aan de Universiteit van Gent. Kadonation is zijn eerste stageplaats, wat hem de motivatie geeft om er volledig voor te gaan. Naast talen is hij gepassioneerd door muziek en door zijn scouts. Met een goeie kop koffie in de hand onderhoudt hij graag onze blog.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment