Een jubileum is een heel speciaal gebeuren. Of het nu om een huwelijksjubileum of een jubileum op het werk gaat, het is niet iets dat je elk jaar viert. Ook een 50e, 75e of 100e verjaardag verdient een onvergetelijk jubileumfeest. En voor deze speciale gelegenheid verzamelde ik enkele tips voor een spetterend jubileumfeest.

Jubileumfeest thema’s

Niets is zo leuk als een themafeest! En aangezien een jubileum een unieke gelegenheid is, mag je er zeker van uitgaan dat mensen extra moeite zullen doen. Dus als je hen zal vragen om in een bepaald thema gekleed te komen zullen ze dat met veel plezier doen. Bij deze enkele leuke thema’s voor een jubileumfeest:

1001 nachten

Denk maar aan oosterse decoratie (tapijten, hanglampen, kussens, gordijnen), oosterse prinsessen, buikdanseressen en prinsen. Zelfs de hapjes en de drankjes kunnen volledig in het thema passen: tagine, curry, thee, fruit, … (allemaal heerlijk)!

jubileumfeest thema 100 nachten

Hollywood

Met zo’n breed thema geef je de gasten veel vrijheid wat de outfit betreft. Wie wil kan in galakledij komen, anderen kunnen dan weer gekleed komen in hun favoriete filmpersonage. Alles kan! Zorg voor een beamer en een witte muur en maak een compilatie van epische film scènes die je dan laat afspelen. Je kan ook leuke Hollywood activiteiten organiseren zoals bijvoorbeeld een filmquiz. Je kan ook aan elke aanwezig een briefje geven met daarop de naam van een Hollywoodster. De bedoeling is dat er dan Hollywoodkoppels gevormd worden. Als bijvoorbeeld iemand Thelma heeft, moet die Louise zoeken op het feest. De gevormde koppels krijgen als ze elkaar gevonden hebben dan bijvoorbeeld een lekker cocktail of een extra hapje.

jubileumfeest thema Hollywood

Reis rond de wereld

Het perfecte thema voor een jubileumfeest in de zomer! Zo heeft iedereen een beetje vakantiegevoel in eigen land. Ook een outfit bedenken in dit thema is gemakkelijk. Voor de decoratie hoef je je niet te beperken en je kan zorgen voor hapjes en drankjes van over de hele wereld. Paella voor Spanje, frietjes voor België, Hollandse kaas, loempia’s voor China, pizza voor Italië, rum voor Cuba, en ga zo maar verder.

jubileumfeest thema reis rond de wereld

Teletijdmachine

Met dit thema kan iedereen teruggaan naar zijn eigen favoriete tijdperk. Denk maar aan middeleeuwse ridders en jonkvrouwen, oermannen en oervrouwen, farao’s, gladiatoren en filosofen, Renaissance kunstenaars of robots uit de toekomst. Alles kan en alles mag! Nog een leuk extraatje in dit thema is dat je van jezelf (als je de gelukkige bent om een jubileum te vieren) foto’s uit de oude doos terug bovenhaalt en hier iets leuks mee doet. Maak een fotomuur, scan ze in en projecteer, verspreid ze over de volledige locatie, …

De voorbereiding

Als jouw thema vastligt, kan de praktische voorbereiding beginnen. Om het zo overzichtelijk mogelijk te houden heb ik een simpel lijstje ineengestoken.
de uitnodiging: zorg dat alle informatie erop staat. Datum en uur (logisch), locatie + parkeermogelijkheden of eventuele mogelijkheden om met het openbaar vervoer te komen, het thema en eventueel een cadeautip (hierover later meer).

Locatie

Bepaal in welke ruimte(s) het feest zal doorgaan. Enkel in de tuin met toegang tot de wc en de garage voor drank? In de living met toegang tot de keuken voor de hapjes en de drankjes? Zorg ervoor dat deze ruimtes partyproof zijn. Dit wil zeggen, steek kostbare voorwerpen weg en zorg voor ruimte, wat zitplaatsen en tafels voor de hapjes en drankjes.

Decoratie

Als je voor een themafeest gaat, moet jouw decoratie uiteraard de juiste sfeer creëren. Bedenk ook dat jouw decoratie zowel overdag als ‘s avonds indruk moet maken op de gasten. Het is niet de bedoeling dat er na zonsondergang niets meer te zien is van jouw prachtige decoratie.

Muziek

Maak op voorhand een afspeellijst van al jouw lievelingsliedjes en andere feestnummers. Zo hoef je je tijdens het jubileumfeest niet meer druk te maken over de muziek.

Hapjes en drankjes

Om jezelf heel veel moeite te besparen en om zelf te kunnen genieten van jouw jubileumfeest is het handig als iedereen zichzelf kan bedienen. Stal de hapjes op tafel uit en zorg dat iedereen toegang kan hebben tot de frigo. Zorg ook voor de nodige openers en vuilbakjes voor kroonkurken, wijnkurken, … Op die manier bespaar je jezelf een heleboel opkuiswerk.

De cadeautip

Zoals ik al eerder zei ging ik terugkomen op het onderwerp van de cadeautip. Voor een jubileum is het niet ongewoon dat je op de uitnodiging jouw rekeningnummer zet. Maar wat als het deze keer iets persoonlijker aanpakt?

Een jubileumfeest met Kadonation

Meestal wordt op de uitnodiging voor een jubileumfeest een cadeautip meegegeven. Een grote meerderheid kiest er dan voor om een rekeningnummer op te geven waarop iedereen een mooie bijdrage kan storten. Heel overzichtelijk en persoonlijk is dit niet. En daarvoor hebben wij de oplossing.

Bij Kadonation kun je terecht voor het starten van een gratis online groepscadeau om geld bijeen te krijgen voor een leuk jubileumcadeau. Je kan met het ingezamelde geld dan een Kadonation cadeaubon of een cadeau bij onze partners kopen zonder extra kosten. Bij een overschrijving naar een bankrekening moest je rekening houden met 4% transactiekosten.

Baal je dat je 4% zal verliezen aan transactiekosten? Bij deze een troostprijs! Als je zelf het online groepscadeau organiseert, krijg je voor elke euro die wordt bijgedragen aan het groepscadeau een kadomunt. Hoe meer kadomunten je spaart, hoe meer kadomunten je kan uitgeven in onze kadoshop!

Dat betekent dus dat je in plaats van jouw rekeningnummer te geven nu de URL naar jouw groepspotje kan meegeven waar iedereen zijn bijdrage kan doen. Zo kies je na het jubileumfeest zelf nog wat je wil doen met het geld.

Waarom Kadonation?

Het is persoonlijker en leuker, zowel voor jou als voor de gasten! Elke gast die een jou geld cadeau geeft, kan een leuk en persoonlijk berichtje schrijven voor jou. Dat is een stuk persoonlijker dan gelukwensen in een mededeling te zetten bij een overschrijving.

Daarnaast kan je jouw eigen jubileumpagina maken waarop de uitgenodigde terechtkomen om hun bijdrage te doen. Je kan zorgen voor een leuke tekst, leuke foto’s van jou, een filmpje, inspiratie voor het thema, … Bovendien kan alles besproken worden op jouw pagina: het thema, de outfits, het weer, de parkeermogelijkheden, …

Na het jubileumfeest kan je dan ook de foto’s van het feest delen via deze pagina en iedereen bedanken voor het cadeau en voor hun aanwezigheid. Twijfel niet langer en start nu jouw jubileumpotje! En vergeet vooral niet te genieten van deze prachtige dag!

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment