FEESTVARKEN is een vzw opgericht in 2013 met niet één maar twee missies. De eerste en belangrijkst missie is om kinderen uit gezinnen in armoede een fijne verjaardag te bezorgen met een leuk feestpakket. De tweede missie van FEESTVARKEN vzw is kinderarmoede in België onder de aandacht brengen. Ontdek hier hoe jij het verschil maakt voor jarige kinderen in armoede!

varkentje van FEESTVARKEN vzw

 

Een leuk verjaardagspakket

Dankzij FEESTVARKEN vzw ontvangen kinderen uit gezinnen in armoede op hun verjaardag een verjaardagspakket. In dit feestelijk pakket zit een verjaardagscadeau met een waarde van € 25 à € 30 voor het feestvarken. Daarnaast is het pakket voorzien van een traktatie om uit te delen in de klas en enkele benodigdheden om thuis een verjaardagsfeestje te organiseren. Hierbij maakt de vzw geen onderscheid tussen ras, nationaliteit of afkomst. Want elk kind verjaart en heeft het recht om zijn verjaardag te vieren.

verjaardagspakket FEESTVARKEN vzw

 

Kinderarmoede in België

Maar liefst 1 op 7 kinderen in België groeit op in armoede. En daarom wilt FEESTVARKEN vzw kinderarmoede onder de aandacht brengen aan de hand van educatieve pakketten voor scholen, bedrijven en particulieren. Op deze manier zet de vzw mensen aan het denken én handelen.

Binnen de scholenwerking gaat FEESTVARKEN vzw naar lagere én middelbare scholen. In de lagere scholen wordt armoede toegelicht aan de hand van het thema verjaardag. Voor de middelbare scholen zijn er educatieve pakketten van 1 lesuur beschikbaar waarbij voornamelijk rond armoede in België gewerkt wordt. En dit doet FEESTVARKEN vzw helemaal gratis.

tent FEESTVARKEN vzw

 

Steun samen met ons FEESTVARKEN vzw

Bij Kadonation zijn we er ook steevast van overtuigd dat elk kind recht heeft op een fijne verjaardag. Daarom werken we vanaf nu samen met FEESTVARKEN vzw en is het mogelijk om via Kadonation geld in te zamelen en integraal te schenken aan de vzw.

Daarnaast is het ook mogelijk om (een deel van) jouw Kadonation cadeaubon te schenken. Dus stel dat je een Kadonation cadeaubon ontvangen hebt en alles wat jouw hartje begeert al hebt, kun je het tegoed van jouw cadeaubon (deels) schenken. Hetzelfde geldt voor een Kadonation online groepscadeau.

Steun FEESTVARKEN vzw en tover zo een glimlach op een jarig kindergezicht!

START EEN ONLINE GROEPSCADEAU

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment

feestvarken-vzw-omdat-elk-kind-en-elke-verjaardag-telt