De eerste sneeuw is duidelijk gevallen en we kunnen de glühwein en jenevers op de kerstmarkt al ruiken. Vergeet dat inpakpapier en die cadeaulintjes, bestel simpelweg jouw cadeaubon bij Kadonation en plan een uitstapje naar één of meerdere van deze 10 unieke kerstmarkten in Europa.

10 kerstmarkten in Europa die een bezoek waard zijn

1. Edinburgh (Schotland)

De kerstmarkt van Edinburgh is Schotland’s grootste kerstmarkt. Dwaal tussen de vele chalets en geniet van een warme chocomelk of van een echte Schotse whisky of gin. Wie van meer avontuur houdt, kan de kerstman een bezoek brengen in Santa Land. Waan je een noordpoolreiziger door de Ice Wall te beklimmen, vind de uitgang van het groot kerstboom labyrint of geniet van de magische kerstsfeer vanuit een luchtballon.

kerstmarkten edinburgh

2. Colmar (Frankrijk)

De kerstmarkt in het Franse Colmar is één van de belangrijkste van de Elzas. Je komt er terecht in een architecturaal pareltje dat van zodra de nacht valt, omhuld wordt in een prachtig lichtspektakel. Opvallend is de geurenmengeling van appelsien en kaneel in de gezellige steegjes. Volg de indrukwekkend verlichte straat en betreed de vijf kerstmarkten van Colmar.

kerstmarkten colmar

3. Zürich (Zwitserland)

Houdt de koude jou tegen om urenlang te dwalen op een kerstmarkt? Dan is de indoor kerstmarkt in Zürich perfect voor jou. Je kan er een indrukwekkende kerstboom bezichtigen en genieten van de beroemde kerst lichtshow. Voor een hap en een drank moet je je naar een verhoogde ruimte begeven waar je een mooi uitzicht hebt over de volledige markt.

kerstmarkten zürich

4. Budapest (Hongarije)

De Hongaarse hoofdstad is reeds een populaire bestemming tijdens de warme maanden, maar ook tijdens de winter is Budapest een bezoek waard. Je kan genieten van Hongaarse specialiteiten, zoals karper en goulash, in de houten kraampjes in cottagestijl. Jezelf warm houden kan je doen met een glaasje gekruide wijn (forralt bor).

kerstmarkten budapest

5. Dresden (Duitsland)

Wie aan kerstmarkten denkt, denkt direct aan Duitsland. Een Duitse kerstmarkt kan in dit lijstje dus niet ontbreken. De kerstmarkt van Dresden dateert van 1434 en is zo de oudste kerstmarkt van Europa. Naast de hoogste kerstpiramide vind je daar ook ’s werelds grootste notenkraker.

kerstmarkten dresden

6. Tallinn (Estland)

De mooie kerstboom op het Stadhuisplein staat al sinds 1441 op diezelfde plek. Deze kerstboom is zo ook de eerste kerstboom die ooit werd tentoongesteld in Europa. Op het podium kan je dansers en muzikanten aan het werk zien en horen terwijl je smult van het traditioneel Estlands eten.

kerstmarkten tallinn

7. Brno (Tsjechië)

Je hebt misschien nog nooit gehoord van Brno, maar deze historische stad tussen de heuvels is de moeite waard. Op de verschillende markten kan je de echte Tsjechische kerstsfeer opsnuiven met lekkere honingwijn en Treldnik, een typische lekkernij uit de Balkan.

kerstmarkten brno

8. Zagreb (Kroatië)

Kroatië werd enkele jaren geleden een enorm populaire vakantiebestemming tijdens de zomermaanden. Maar ook tijdens de kerstperiode heeft Zagreb veel te bieden. Zo loopt er onder de oude stad 350 meter aan tunnels die tussen 16 en 24 december omgetoverd worden in een groot multimediaal kunstwerk. Bovengronds kan je genieten van een uiterst gezellige kerstmarkt die in 2015 verkozen werd tot de beste kerstmarkt van Europa.

kerstmarkten zaghreb

9. Helsinki (Finland)

Als je het land van de kerstman van jouw bucketlist wil schrappen is een bezoek aan de kerstmarkt in de Finse hoofdstad een logische keuze. Aleksanterinkatu, de officiële Kerstmis straat, leidt jou naar een magische kerstmarkt waar je jezelf kan warm houden met een glas glögi, een traditioneel kerstdrankje van kruidige wijn met amandel en rozijnen en eventueel een scheut wodka.

kerstmarkten helsinki

10. Newcastle (Engeland)

Heb je niet genoeg tijd of budget om al deze kerstmarkten te bezoeken? Ga dan naar de internationale kerstmarkt van Newcastle. Hier kan je genieten van glühwein uit Duitsland, een pannenkoek uit Frankrijk, paella uit Spanje en een wafel uit België. Een kleine maar gezellige reis rond de wereld op een unieke locatie.

kerstmarkten newcastle engeland

Een kerstmarkt bezoeken is natuurlijk leuker in goed gezelschap. Deel deze blog met je vrienden en laat hen weten naar welke kerstmarkt(en) jij wil gaan. Blijf je liever gezellig thuis, gewikkeld in een dekentje met een tas warme chocomelk? In mijn volgend blogbericht geef ik een lijstje van welke kerstfilms je deze maand moet gezien hebben.

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

1 Comment

Leave a Comment