Op het kinderfeestje van je zoon of dochter, wil je natuurlijk dat iedereen zich amuseert en zich niet gaat vervelen. Leuke activiteiten voor kinderen vinden is niet altijd gemakkelijk. Heb je er ooit al aan gedacht een knutselnamiddag te houden? Als oud-Chiroleidster weet ik maar al te goed dat kinderen dol zijn op knutselen! Zo leren de kindjes meteen ook nieuwe dingen. Twee vliegen in één klap! Ik geef jullie graag wat leuke knutselideetjes mee.

Activiteiten voor kinderen: de leukste knutselideetjes

Strijken voor je plezier

knutselideetjes

Strijken doe je meestal niet voor je plezier, du-uuuh! Behalve dan op het kinderfeestje van je zoon of dochter. Kinderen houden allemaal van strijkparels. Laat de feestvierders samen de knapste creaties maken met strijkparels. Je zal versteld staan van de parelcreaties die de kinderen kunnen maken! Dit is ook een ongelofelijk leuke activiteit voor tijdens het communiefeest van jouw zoon of dochter!

Nog meer knutselideetjes met strijkparels

strijkparels knutselen

Met strijkkralen zijn de opties oneindig! Je kan er veel meer mee doen dan enkel mooie 2D-figuurtjes maken. Hierboven geef ik enkele ideetjes van wat je nog met strijkkralen kan doen! Denk aan armbandjes, leuke afdekkertjes om je limonade beestjesvrij te houden, of de cuteste unicorn-sleutelhangers.

Knutselen met wc-rolletjes

Wc-rolletjes heeft iedereen op overschot. Ideaal dus om daar iets origineels mee te knutselen én bovendien budgetvriendelijk! Het is erg laagdrempelig om met wc-rolletjes te knutselen en je hoeft er niet veel voor in huis te halen. Laat je eigen creativiteit de vrije loop en vooral die van de kinderen.

Begin op tijd met het verzamelen van rolletjes. Zet een doos klaar waar je alle lege rolletjes in kan verzamelen.

Hieronder wat originele en hedendaagse ideetjes.

knutselen

Tip: Maak steeds een voorbeeld voor de kindjes zodat ze zien wat het kan worden. Op die manier beginnen ze met veel zin aan het knutselen!

Gepersonaliseerde vogelhuisjes

vogelhuisjes knutselen

In de winter hebben vogeltjes warmte nodig. Ideaal om een goede daad te doen: een vogelhuisje in je tuin hangen. Koop allemaal onbeschilderde vogelhuisjes (voor ongeveer €2 per huisje kan je er vinden) en laat de kinderen ze beschilderen. Wij deden dit op Chirokamp met onze Pinkels (5-7 jaar) en zij vonden het fantastisch! Met prachtige resultaten tot gevolg. Het enige wat je naast de huisjes nodig hebt, is wat verf en leuke glitter versieringen.

Deze vogelhuisjes schilderen kun je ook tijdens een communie of lentefeest doen. Want in mei leggen alle vogels een ei! 😉

Vermijd verveling

knutselideetjes

Kinderen zijn snel uitgekeken op dingen en vervelen zich meteen. Zorg ervoor dat je buiten de vaste knutselactiviteiten ook wat gewone kleurplaten en potloden ter beschikking hebt. Daar kunnen de kindjes die al klaar zijn, of het beu zijn zich dan mee bezighouden. Kleuren vinden kinderen nu eenmaal altijd leuk! Kleuren en knutselen zijn de beste activiteiten voor kinderen!

knutselideetjes activiteiten voor kinderen

#KINDERFEESTJESHACK: Geen zin in duizend verschillende cadeautjes voor jouw zoon of dochter en misschien zelfs dubbele? Lees hier dan waarom Kadonation de ideale tool kan zijn voor jouw kinderfeestje! Bekijk daarnaast onze checklist voor kinderfeestjes zodat je niets kan vergeten bij de voorbereidingen.

Zit je als ouder met nog vragen over bijvoorbeeld hobby’s of zakgeld? Of het goed is om jouw kind te helpen bij het maken van huiswerk? En moet jouw kind helpen in het huishouden? Zo ja, vanaf welke leeftijd? Wat geef je als gezonde traktatie mee naar school?

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment

knutselideetjes-voor-de-leukste-kinderfeestjes-kadoblog