Ben jij net meter of peter geworden van een schattige baby? Dan kan je heus wel wat cadeautips gebruiken! Ik schreef eerder al een blog over het perfecte cadeau voor een geboorte. Voor peters en meters is een geboortecadeau natuurlijk net iets specialer. Lees hier alles wat je moet weten zodat de kersverse baby én de ouders helemaal in de wolken zijn op de babyborrel! Kadonation to the rescue voor elke meter en peter! Deze cadeaus geef je als peter of meter cadeau!

meter en peter


Hoeveel geld geef je als peter en meter cadeau?

Vroeger betaalden de meter en peter het volledige bedrag van de doopsuiker. Tegenwoordig wordt dit al minder gedaan en staan veel kersverse ouders erop om deze kost zelf te betalen. Het bedrag dat je aan een geschenk geeft, moet je op basis van je eigen budget en de gewoontes bepalen. Heel wat meters en peters geven geld, kopen een buggy of een autostoel, of voorzien de meest dringende cadeautjes van de geboortelijst. Het gemiddelde bedrag dat gegeven wordt is 200 euro. Sommige meters en peters geven een bescheidener geschenk van 50 euro en anderen spenderen een enorm bedrag van 1000 euro aan het geschenk. Ze openen dan bijvoorbeeld een rekening voor het kindje waar ze elke maand een bedrag op zullen storten.

geboorte cadeau meter en peter

 


Geboortegeschenken

Als meter en peter koop je meestal iets van de geboortelijst van je mete- of petekind. Zo weet je zeker dat het een gewenst cadeau is en dat de ouders de spullen nog niet hebben. Op die manier help je ze zeker verder en heeft het kindje alles wat hij of zij nodig heeft.

Toch wil je graag ook nog een cadeau met een persoonlijke touch geven. Naarmate de jaren vorderen, zullen jullie er dan samen nog over kunnen lachen of zullen de destijds gegeven geschenken nog steeds een speciale plaats innemen in het hart van het kind.

Hierbij enkele originele ideetjes om jouw metekind of petekind in de watten te leggen.


Stoef stinkt

Je mete- of petekind is net geboren en dat mag gevierd worden! De schattige baby zal veel complimentjes krijgen en daar kan jij gebruik van maken. Geniet mee van de complimentjes dankzij dit rompertje. Stoef stinkt dan misschien wel, maar dat is niets vergeleken de geuren van de baby zelf 😉 Vergeet niet om een foto te maken met je mete- of petekindje met dit rompertje aan. Eentje om in te kaderen!

peter en meter


Vouchers for a lifetime

Je bent meter en peter voor een heel leven. Een leuk cadeautje is om vouchers te maken met alles wat jullie nog samen moeten doen. Een leuk voorbeeld hiervan is: ‘Met deze bon gaan we samen naar het pretpark, YAY!’ of gewoon ‘In te zetten op 26 januari 2026’ met een verrassing. Je kan er zo ver in gaan als je zelf wilt! Laat je inspiratie de vrije loop gaan.

meter cadeau meter en peter


Het meter-peter invulboek

Dit leuke peetouder album kan je cadeau geven aan de kleine kapoen. In de loop van de jaren kunnen jullie het boek dan samen invullen. Zo heb je een prachtig document over de jeugd van jouw hartendief en de band die jullie hebben.

meter en peter invulboek

Verkrijgbaar bij onze kadopartner Bol.com


Zelf een travel– of fashionlover?

Zo meter zo metekind en zo peter zo petekind. Ben je zelf een echte travellover? Of ben je eerder fan van fashion? Dan zal jouw mete- of petekind dat ook wel zijn. Vereeuwig dankzij deze leuke Milestone Cards bijvoorbeeld de eerste modemomenten in het leven van de baby of de eerste trips die jullie samen doen.

meter cadeau baby momenten

Verkrijgbaar bij onze kadopartner Dreambaby


Zelfgemaakte hebbedingen als meter cadeau

Er is niets zo mooi als een cadeau waar je veel tijd in hebt gestoken. Heb je een hobby? Dan kan je daar misschien iets mee doen. Denk bijvoorbeeld aan het breien van een truitje voor je metekind of petekind. Een zelfgemaakt geschenk is zo persoonlijk en waardevol. De kersverse ouders zullen het ook erg appreciëren.

cadeau meter en peter

Onze kadopartner Fibre Mood geeft je dagelijkse online inspiratie en assistentie bij je naai-, brei- en DIY-projecten met stap-voor-stap werkbeschrijvingen, uitgebreid stof- & stijladvies én inspirerende blogposts. Zij kunnen je dus assisteren een zelfgemaakt meter cadeau.


Kadonation wenst je alvast proficiat met het meterschap of peterschap!

Is er ook een babyshower voor je petekindje? Doe hier dan nog wat extra cadeau-inspiratie op! Geniet op deze blog van leuke feiten en weetjes over babyshowers!


START EEN ONLINE GROEPSCADEAU VOOR EEN GEBOORTE

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment

wat-geef-je-als-peter-of-meter-cadeau-voor-een-geboorte-kadoblog