Moederdag wordt in Antwerpen op 15 augustus gevierd! De andere mama’s worden in België op de tweede zondag van mei in de bloemetjes gezet. Waarom valt moederdag Antwerpen op een andere datum? Zelf ben ik op zoek moeten gaan naar het antwoord, want ik ben een trotse Gentenaar!

Moederdag Antwerpen

Van moederdag Antwerpen…

Voor de oorsprong van moederdag Antwerpen moeten we meer dan een eeuw terug in de tijd. Het verhaal begint in 1913. De Antwerpse liberaal Frans Van Kuyck was van mening dat de modernisering van de 20ste eeuw een slecht effect had op het familieleven en de rol van de moeder in het gezin. Daarom stelde hij voor om op 15 augustus moederdag te vieren. Want op diezelfde dag zette men reeds de mama van Jezus in de bloemetjes, the one and only Maria. Papa’s en kindekes moesten van Frans hun mama’s blij maken met cadeautjes, bloemen, versjes en zelfs juwelen. Zo gezegd, zo gedaan.

naar Mother’s Day in Amerika en terug!

Aan de andere kant van de wereld besloot de Amerikaanse president Wilson in 1914 om de tweede zondag van mei officieel Mother’s Day te maken. Dat gebruik waaide later, in de jaren 1920, over naar Europa. Daarom viert de rest van België vandaag moederdag in mei!

moederdag antwerpen

Of je nu jouw mama verwend in mei of in augustus, mama’s verdienen het om het hele jaar door verwend te worden. Trommel daarom het gezin op om samen jouw mama te verrassen met een origineel geschenk. Zamel samen geld in en koop het perfecte moederdag cadeau bij één of meerdere van onze partners. Ons partner gamma bestaat uit maar liefst meer dan 55 (web)winkels zoals A.S.Adventure, ZEB, bol.com, Zalando, Connections en Dreambaby.

Geen inspiratie voor een mooi cadeau voor jouw mama op moederdag of op een andere dag? Dan is de cadeaubon die geldig is bij meer dan 55 (web)winkels wel de perfecte oplossing? Alles voor de mama hé!

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment