Moedertjesdag wordt in Antwerpen op 15 augustus gevierd! De rest van België doet dat de tweede zondag van mei. Waarom valt Moedertjesdag in Antwerpen op een andere datum?

Moedertjesdag Antwerpen

Van Antwerpen…

Het verhaal begint in 1913. De Antwerpse liberaal Frans Van Kuyck vindt dat de modernisering van de 20ste eeuw een slecht effect had op het familieleven en de rol van de moeder in het gezin. Daarom stelt hij voor om op 15 augustus Moederdag te vieren. Want op diezelfde dag zette men reeds de mama van Jezus in de bloemetjes, the one and only Maria. Papa’s en kindekes moesten van Frans hun mama’s blij maken met cadeautjes, bloemen, versjes en zelfs juwelen. Zo gezegd, zo gedaan.

Naar Amerika en terug!

Duizenden kilometers verder besloot de Amerikaanse president Wilson in 1914 om de tweede zondag van mei officieel Mother’s Day te maken. Dat gebruik waaide later, in de jaren 1920, over naar Europa. Daarom viert de rest van België vandaag Moedertjesdag in mei! Vieren jullie ze allebei?

Wanneer je ook viert, via Kadonation kan je snel en gemakkelijk met samenleggen met de rest van het gezin om je mama een groot cadeau te geven! Want dat verdient ze 😉

Moeders, wisten jullie al dat september de duurste maand is?

About the author

Fabrice

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment

waarom-vieren-ze-in-antwerpen-moedertjesdag-op-een-andere-datum-kadoblog