Hygge wordt anno 2018 vervangen door twee nieuwe trends: leven als een kat en de wandelschoenen aantrekken om de uitgestrekte natuur te ontdekken. Zinzoeken en een gezonde levensstijl is tegenwoordig erg belangrijk en mensen zoeken vaker methodes om te kunnen onthaasten. Deze twee nieuwe trends veroveren de wereld. 


#1: Leven als een kat

hiking leven als kat

Leven als een kat gaat over hoe we een gelukkiger, gezonder en gewoonweg geweldig leven kunnen hebben door ons uit te rekken en te relaxen zoals een kat. Miauw!

hiken leven als een kat

In ‘Doe en denk als een kat’ van Stéphane Garnier leren we dat katten onze beste coach zijn. Veertig eigenschappen van zijn kat Ziggy worden uitgelicht in het boek om een voorbeeld aan te nemen. Een kat concentreert zich enkel op wat belangrijk is, op het eigen welzijn. Zorgen voor jezelf is de key tot geluk volgens het boek! Plezier is de rode draad in het leven. Het is daarnaast belangrijk om je niets aan te trekken van wat anderen zouden denken.

Vrijheid en welzijn

We zijn steeds geneigd om onszelf beperkingen op te leggen en ons te binden. De paradox is dat we eigenlijk altijd vrij willen zijn in alles wat we doen. Toch spreken we af met mensen die we niet graag hebben, lenen we geld waar we voor moeten werken, dwingen we onszelf steeds in de pas te lopen. We kunnen op dit vlak iets van katten leren: enkel behouden wat we echt belangrijk en leuk vinden. We doen enkel nog waar we zelf volledig voor kiezen! Stel jezelf de vraag: ‘Wat wil ik echt?’

hiken welzijn

Stress kanaliseren

Tegenwoordig heeft iedereen stress. We krijgen zelfs stress om onze vrije tijd ingepland te krijgen. Wat we hierbij van een kat kunnen leren, is om alles rustig aan te pakken. Katten ontspannen zich wanneer nodig en hoeven dit niet in te plannen. Een kat neemt voor alles zijn tijd en begint de dag ook rustig. Gapen, uitrekken, rug hollen en bollen, … Aangenamer dan eruit spurten zoals wij dat gewoon zijn.


#2: De wandelschoenen aan

hiken

De Ardennen: perfect om te hiken

In Duitsland trekken jongeren massaal hun wandelschoenen aan om de wijde wereld in te trekken. Ze gaan op in de schoonheid van de natuur en genieten terug van de basisschoonheden die de wereld te bieden heeft. Ook in België doen meer en meer mensen dit. Wandelweekends zijn niet meer weg te denken en helemaal in de mode.

Wandelsport Vlaanderen trekt dan ook steeds meer jongere leden aan dan de traditionele 55-plussers die wandelen als tijdverdrijf. Hiken is geëvolueerd tot een hippe hobby voor jongeren. De nieuwe leden van Wandelsport Vlaanderen geven aan dat ze vooral wandelen om hun hoofd leeg te maken, omdat het gezond is en om van de natuur te genieten. In de week zitten ze vast aan hun bureau en het contrast is dan ook goed. Tijdens het wandelen kunnen ze onthaasten en zijn ze even weg van tablet en smartphone.

hiken

Ardennen

De Dodentocht

Heel wat leden van Wandelsport Vlaanderen hebben als doel aan de Dodendocht mee te doen. Deze tocht wordt georganiseerd in en rond Bornem en vindt in 2019 plaats op vrijdag 9 augustus. Het is de bedoeling om binnen de 24 uur een parcours van 100 km af te leggen. Het uitlopen van de Dodentocht is een doel op zich.

Hiker’s high

hiken

De Vlaamse Ardennen: een wandelparadijs!

Waarom deze nieuwe trend net nu doorbreekt? Heel wat mensen willen sportief zijn en goed in hun vel zitten. Fit zijn is de boodschap. Ook de natuur wordt verheerlijkt. Het geluksgevoel als je bijvoorbeeld boven op een berg staat is niet te beschrijven. Je voelt trots, adrenaline en energie: de hiker’s high genoemd. Deze trend draait om ontdekken: je eigen limieten en vooral prachtige verborgen plaatsen die je normaal enkel opmerkt als je op vakantie bent. Je komt plekken tegen die je normaal enkel zou verwachten als je acht uur hebt gevlogen. In de digitale wereld beseffen we eens te meer dat niets voor altijd is, maar de natuur blijft wel.

hiken

Hiken op het strand

Het wandelwalhalla

Zelf vind ik de Ardennen, de Vlaamse Ardennen en Limburg fantastisch om te gaan hiken. Ook in mijn eigen dorp is er echter een verborgen parel: de Polders Van Kruibeke. Hier vind ik steeds prachtige plekjes, zonder ver te hoeven gaan. Een aanrader voor iedereen!

hiken

De Polders Van Kruibeke – Tobias Hooftman

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment