Het concept van een familiedag is al welbekend op het werk. Je mag dan je kinderen en partner meenemen om samen met de collega’s een fijne dag te beleven. Wel, waarom zouden we dit systeem eens niet omdraaien? Een dag waarbij je je ouders mag meenemen op de werkvloer. Ouderdag is geboren! 

ouderdag

Jelle en zijn trotse mama


Familiedag

In plaats van je werk altijd mee te nemen naar huis, kan je ook je thuis eens meebrengen naar je werk. De familiedag is ondertussen al goed ingeburgerd bij bedrijven. Werknemers mogen hun partner en kinderen meenemen om een kijkje te komen nemen op de werkvloer en een leuke activiteit te doen, zoals samen naar een pretpark gaan.

ouderdag


Inspiratie vanop de schoolbanken

Op school doen ze het al lang, de ouders van kinderen uitnodigen om eens een kijkje te komen nemen. Waarom zouden we het dan niet doen wanneer de kinderen aan het werken zijn? Het idee bij de scholen is dat ouders de omgeving eens kunnen zien waar hun kind vertoeft. 30 jaar later, is dit nog steeds interessant voor betrokken ouders.

ouderdag


Ouderlijke trots

Ouders zijn vaak trots op de prestaties van hun kinderen. Het is een soort plaatsvervangende trots, waarvan ze echt gelukkiger worden. Het geeft een goed gevoel voor ouders om te zien wat hun kinderen op het werk verwezenlijken. Ze vinden het leuk om de omgeving eens te zien waar hun kinderen werken en te zien wat ze bereikt hebben.

ouderdag


Kadonation verhaal

Fabrice geeft het goede voorbeeld al! Hij nodigt zijn mama vaak uit bij Kadonation op het bureau en die komt maar al te graag kijken waar haar zoon allemaal mee bezig is. Nu wordt het nog tijd om een integrale ouderdag te organiseren!

ouderdag


Ouderdag activiteiten

Uitstapjes met je ouders zijn het recept voor mooie herinneringen! Er zijn tal van leuke activiteiten, waaruit ik mijn favorieten koos.

ouderdag ballonvaart

Escape from work

Op ouderdag moeten werknemers wel even op het bureau gaan kijken om hun omgeving aan hun ouders te tonen. Toch willen ze daarna zo snel mogelijk ontsnappen van het werk. Organiseer daarom een escaproom met uitdagende originele activiteiten. Je kan in strijd gaan met andere teams. Jong vs oud, familie vs familie, … Ideaal om The battle of the Families te spelen! Welke familie ontsnapt het snelst van het werk?

Highland games

Krachten bundelen is noodzakelijk als je Highland games speelt. Werk samen om de overwinning te behalen. In teamverband kan jong en oud plezier hebben.

De lucht in met een ballonvaart

Niet de goedkoopste activiteit, maar wel een erg memorabele. Organiseer een ballonvaart voor ouderdag! Voor veel mensen staat dit op hun bucketlist!

Heb je als bedrijf geen tijd, ruimte of budget voor deze activiteiten? Schenk jouw werknemers dan een eindejaarsgeschenk waarmee ze zelf deze leuke activiteiten kunnen doen met hun ouders!

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment