Ondernemers Zonder Grenzen plant aan de rand van de woestijn bossen aan om verwoestijning als gevolg van de klimaatverstoring tegen te gaan. Op deze manier zorgen ze ook voor werkgelegenheid en welvaart. Dit zorgt er dan voor dat migraties stoppen en dat er diverse Sustainable Development Goals worden gerealiseerd. En nu kun je Ondernemers Zonder Grenzen steunen via Kadonation.

Verwoestijning

Door de klimaatverandering wordt een steeds groter deel van het aardoppervlak woestijn. Daarnaast zijn ook de weinig duurzame landbouwmethodes die momenteel beoefend worden en de snelle bevolkingsaangroei nefast. Op deze manier gaan vruchtbare (landbouw)gronden verloren en drogen waterbekkens op een verontrustend snel tempo uit. Dit tast onze planeet heel erg aan.

Ondernemers Zonder Grenzen verwoestijning

 

Ook voor de mens heeft dit grote gevolgen: hongersnood en armoede in de getroffen gebieden. Verwoestijning is één van de meest schrikbarende milieuproblemen door het aantasten van de basis van het levensonderhoud. Zowel planeet als mens lijden hier heel hard onder.

De Grote Groene Muur

De grootste zandwoestijn op aarde is de Sahara, in Noord-Afrika. Jaar na jaar verdwijnt er vruchtbare grond en wordt de woestijn nog groter en groter. In dit woestijngebied leven heel veel samenlevingen in armoede doordat inkomsten niet meer mogelijk zijn als gevolg van de toenemende verwoestijning.

ondernemers zonder grenzen verwoestijning afrika

 

De Afrikaanse Unie lanceerde als reactie hierop een ambitieus project: de Great Green Wall for the Sahara and Sahel Initiative. De Grote Groene Muur is een muur van groen die door 20 Noord-Afrikaanse landen zal gaan met als doel 100 miljoen hectare woestijn opnieuw vruchtbaar maken. Deze muur van bomen is goed voor het klimaat en moet migratie tegengaan.

ondernemers zonder grenzen de grote groene muur

 

De groene muur moet 7600km lang en 15 kilometer breed zijn en zal tegen 2030 zo’n 250 miljoen ton CO2 opslaan. Daarnaast zal de grote groene muur duizenden banen creëren voor de omwonenden en zal de voedselzekerheid stijgen. Want op dit moment leven in dat gebied zo’n 29,2 miljoen mensen zonder zekerheid op voldoende voedsel.

Kortom, de Grote Groene Muur is een ambitieus project waaraan elk land waardoor de muur zal lopen op eigen tempo kan meewerken.

Steun Ondernemers Zonder Grenzen

Ondernemers Zonder Grenzen werkt mee aan dit project en heeft zo al op zeven jaar tijd 10.000 hectaren bos aangelegd in Burkina Faso. Sinds 2018 zijn ze actief in Senegal.

ondernemers zonder grenzen grote groene muur

 

Omdat wij bij Kadonation ook heel hard bezig zijn met de milieuproblematiek en de gevolgen ervan voor de plaatselijke bevolking werken we nu samen met Ondernemers Zonder Grenzen. Vanaf nu is het mogelijk om geld in te zamelen en integraal te schenken aan Ondernemers Zonder Grenzen.

Daarnaast kun je ook (een deel van) jouw Kadonation cadeau schenken aan Ondernemers Zonder Grenzen. Dus stel dat je een Kadonation cadeaubon hebt ontvangen en alles wat jouw hartje begeert al hebt, kun je het tegoed op jouw cadeaubon (deels) schenken aan het goede doel.

ondernemers zonder grenzen

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment

ondernemers-zonder-grenzen-werkgelegenheid-en-welvaart