Het is deze week de ‘week van het geld’. Als dit geen belletje doet rinkelen, geen nood, want je bent niet de enige! Deze themaweek vindt jaarlijks plaats om leerlingen om te leren gaan met geld. Zo worden ze al in hun kinderjaren een held met geld en kunnen ze daar de rest van hun leven de vruchten van plukken! Als eerste stap kan je als ouder best een zakgeld budget en timing vaststellen voor je kind. Daarnaast geven we tips hoe je hen kan helpen met budgetteren voor geschenken voor klasgenootjes en vrienden. Hoeveel geld geef je wanneer cadeau? Het online groepscadeau van Kadonation kan je tijdens elke levensfase helpen!

Online groepscadeau


De ‘week van het geld’

De insteek van de ‘week van het geld’ is om kinderen al jong te leren omgaan met geld. Zo wordt er een basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Zowel thuis als op school moet er aandacht aan dit onderwerp worden besteed. Op de website van het initiatief kan je heel wat nuttige tips en informatie vinden!

Online groepscadeau


Fase 1: op de kleuterschool en in het lager

Je kind wordt hoogstwaarschijnlijk heel vaak uitgenodigd voor een kinderfeestje. Superfijn! Maar wat blijf je steeds cadeau geven? De inspiratiepot geraakt soms ook uitgeput. Er worden namelijk meerdere feestjes per jaar gegeven waarbij de klasgenootjes uitgenodigd worden. Wij zochten in een andere blog reeds uit dat er meestal tussen de 5 en 15 euro wordt gegeven.

Wat is nu het tofste geschenk om af te geven aan de gelukkige? Het online groepscadeau natuurlijk! Dankzij dit geschenk krijgt de jarige geen hele hoop kleine prullen of dubbele cadeautjes. Omdat er heel wat kindjes worden uitgenodigd, kan iedereen samenleggen voor een groot en waardevoller geschenk. Dat is goed én duurzaam om leren gaan met geld!

Ook het cadeau voor de juf of de meester mogen we niet uit het oog verliezen. In deze blog leggen we uit hoe je hen werkelijk kan overdonderen op het einde van het schooljaar!

online groepscadeau


Fase 2: tijdens het middelbaar

Vanaf het middelbaar krijgen de meeste jongeren zakgeld. Ze zijn dan ook zelf verantwoordelijk voor bepaalde uitgaven en cadeautjes voor vrienden kunnen hieronder vallen. Ik herinner me nog goed mijn Sweet 16. Mijn vriendinnen hadden toen samengelegd voor een fietsmandje, superfijn! Ook in deze levensfase kan het online groepscadeau dus van pas komen!

online groepscadeau


Fase 3: het studentenbudget

Ook als je kinderen naar de universiteit vertrekken, kunnen ze nog steeds wat budgethulp gebruiken. Denk bijvoorbeeld maar aan de kotstudenten die wekelijks eetgeld meekrijgen. Met 25 -35 euro per week moeten zij dan proberen rond te komen. Dit is al een eerste goede leerschool om te ontdekken hoe duur het leven kan zijn voor hen.

Jong geleerd is oud gedaan. Studenten hebben dan wel geen kinderfeestjes meer, maar worden toch regelmatig uitgenodigd op kotfeestjes. In plaats van allemaal langs te komen met prulletjes of een fles wijn, is het leuk om samen te leggen met alle studenten voor één groot geschenk.

Ook wanneer je studenten op Erasmus gaan, moeten ze echt wel leren omgaan met geld. Je kan hen niet eeuwig blijven sponsoren. Daarom zochten we uit hoeveel geld er gemiddeld nodig is voor Erasmus.

online groepscadeau


Fase 4: real life

Real life is begonnen! Natuurlijk is het dan nog geen sinecure om je geld steeds goed te beheren. Als je uiteindelijk geen zakgeld meer krijgt en zelf moet werken om het leven te bekostigen, is de laatste fase pas bereikt. Hoe zit het bijvoorbeeld met je huwelijksbudget of hoe bekostig je een wereldreis?

online groepscadeau

Om dan nog maar te zwijgen over al die extra gelegenheden voor cadeautjes. Van enkel verjaardags- en kinderfeestjes gaan we naar huwelijken, geboortes, communies, housewarmings, collega’s die op pensioen gaan, … Een budget vaststellen voor deze gelegenheden loopt niet altijd van een leien dakje.

Uit een onderzoek ontdekten we dat mensen meestal samenleggen voor een verjaardag en dat een afscheid op de tweede plaats staat. Als je kiest voor een online groepsgeschenk kan je de cadeaustress eindelijk laten varen. Samenleggen op het werk was nog nooit zo eenvoudig!

Een housewarming kwam als derde uit de bus bij onze samenlegenquête. Hierbij een aantal tips om het perfecte housewarming cadeau te kopen.

Voor een geboorte wordt er eerder gekozen voor een cadeau van de geboortelijst. Indien je beslist om de geboortelijst te laten voor wat het is, kan je als cadeau geld geven of een cadeaubon. Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om zelf op zoek te gaan naar een leuk geboorte cadeau. Ontdek hier wat je als geschenk kan geven aan je petekind of metekind.


Een online groepscadeau?

We spreken nu al heel de tijd over een online groepscadeau dat je moeiteloos kan gebruiken, maar wat is dat nu net? Je creëert een pagina waarop je uitlegt voor welk cadeau je samenlegt en tegen wanneer. Je kan eventueel leuke foto’s toevoegen van het beoogde cadeau.

Vervolgens deel je de link naar jouw online groepscadeau met de genodigden die wensen deel te nemen. Dit kan via e-mail of sociale media. Iedereen kan dan online bijdragen aan het groepscadeau. Met het ingezamelde geld koop je uiteindelijk het geschenk bij één van onze 70 partners. Klaar in een wip! Een waanzinnig goed cadeau was nog nooit zo gemakkelijk om te regelen! Bye bye cadeaustress!

de Kadonation cadeaubon


START EEN ONLINE GROEPSCADEAU

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment