Anno 2018, we communiceren, winkelen en bestellen eten online. We reserveren een restaurant, een overnachting en een vliegtuigvlucht online. Wat doen we nog niet online? Samenleggen voor een cadeau. Dat blijkt uit de enquête van Kadonation: 89% van de 300 ondervraagden legt samen voor een cadeau maar slechts 27% doet dit online. Tijd om Kadonation voor te stellen en het leven een stuk aangenamer te maken.

Race tegen de klok

Dat het leven een race is tegen de klok is oud nieuws. Hoe gaan wij daar de dag van vandaag mee om? We doen zoveel mogelijk online omdat het snel en gemakkelijk is. Toch is 73% van de ondervraagden niet op de hoogte van de mogelijkheid om online samen te leggen voor een cadeau. Maar 69% gaf wel aan hiervoor gebruik te willen maken van een online tool.

“Chaotisch, veel heen en weer sturen en bellen … met weinig effect.”

“Niet altijd van een leien dakje”

“chaotisch”, “moeilijk”, “omslachtig”, zijn enkele voorbeelden van woorden die vielen toen in de enquête gevraagd werd hoe samenleggen voor een cadeau verloopt. 82% koopt een cadeau ten vroegste een week op voorhand, waarvan meer dan de helft zelfs toegeeft slechts 1 à 2 dagen op voorhand een cadeau te kopen. Met onze drukke agenda’s kunnen we chaos en omslachtigheid dus missen als kiespijn.

7 fases

Iedereen die al eens heeft samengelegd voor een cadeau herkent volgende fases: het groepsgesprek starten, het budget bepalen, de brainstorm, de goede ziel aanduiden die het cadeau gaat kopen, het cadeau geven, terugbetalen (als je er aan denkt of aan herinnerd wordt), het groepsgesprek verlaten. Kan dit sneller en gemakkelijker? Jazeker.

De oplossing

“Je krijgt ook niet te maken met het fenomeen dat de persoon die voorschiet zijn geld niet terug ziet.”

“Alle omslachtigheid weg, handig en vooral overzichtelijk.”

Naast online winkelen, bankieren, reserveren en communiceren kunnen we nu ook samenleggen voor een cadeau. Start online gratis een groepspotje, nodig iedereen uit via e-mail of door de link te delen in een Whatsapp of Messenger gesprek , zie de bijdragen binnenstromen en regel in een vingerknip een cadeaubon die levenslang geldig is bij meer dan 25 interessante (web)winkels. Feest!

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment