Warme kleuren, indrukwekkende planten en magische spiegels, dat zijn onze drie favoriete interieurtrends van 2020.

Drie interieurtrends van 2020: planten in huis, rode zetel en spiegel

Classic Blue of Tranquil Dawn

Pantone riep dit jaar Classic Blue uit tot het kleur van 2020. Verfmerk Levi’s koos daarentegen voor Tranquil Dawn (een nevelig grijsgroen met een blauwe ondertoon). Jij bent natuurlijk vrij om te kiezen voor welk kleur van het jaar jij gaat.

Kleuren van 2020: Classic blue van Pantone en Tranquil Dawn van Levi's

Ben je geen liefhebber van deze kleuren, maar wil je wel dat jouw interieur helemaal past binnen de interieurtrends van 2020? Geen nood! Groen blijft tijdloos. Daarnaast warmt het kleurenpallet in 2020 weer helemaal op. Beige is terug van weggeweest maar deze keer in combinatie met een zachte, dromerige roze ondertoon. Deze zachte hoofdkleuren zijn de perfecte achtergrond voor dat felgekleurde kussen, die opvallende vaas of iconische stoel. Contrasten zijn ook in 2020 nog steeds geliefd!

Donkergroene stoel tegen beige muur

Urban jungle

Zoals hierboven gezegd, blijft groen tijdloos en dat is dankzij ons verlangen om de natuur in huis te brengen. Dit vertaalt zich in onze liefde voor natuurlijke kleuren zoals groen of bruin en tropische prints. Daarnaast halen we ook dit jaar maar al te graag een heleboel planten in huis!

Urban jungle als één van de interieurtrends van 2020: slaapkamer met zachte kussen, planten en houten frame

Natuur gaat uiteraard ook hand in hand met duurzaamheid. Daarom staan we bij het inrichten van onze woning meer stil bij de impact op het milieu. Steeds meer mensen kiezen voor natuurlijk of gerecycleerd materiaal en winkelen tweedehands. Een bezoekje aan de kringloopwinkel doet soms wonderen voor jouw interieur!

Paletten bed, met witte lakens, een laptop en planten in een mand

Hocus pocus spiegels

Ondanks die baksteen in ons maag gaan we toch bewust kleiner wonen. Elke vierkante meter wordt bij wijze van spreken zo efficiënt mogelijk ingericht. Aan de hand van bijvoorbeeld spiegels doe je de kleinste ruimtes er een stuk groter uitzien. Spiegels creëeren optisch meer ruimte door jouw interieur van meer daglicht en diepte te voorzien. Hierdoor ontstaat een ruimtelijk gevoel.

Badkamer met een grote horizontale spiegel om de ruimte breder te maken

Aan de hand van verticale spiegels lijkt de ruimte hoger. En logischerwijze krijg je een bredere ruimte met horizontale spiegels. Houd bij het plaatsen van jouw spiegels telkens rekening met de lichtinval. Klein maar indrukwekkend wonen is een kunst!

Verticale spiegel met in de weerspiegeling een kledingrek

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment