De zomervakantie is (voor sommigen onder ons) al even bezig. En wie zomervakantie zegt, zegt reizen! Er is niets zo leuk als op reis gaan met vrienden en samen een stukje wereld ontdekken. Opdat deze ontdekking zonder al te veel spanningen (want die zijn er nu eenmaal) zou verlopen, moet je uiteraard de nodige voorbereidingen treffen.

De basis

Zorg er in de eerste plaats voor dat je op reis vertrekt met gelijkgestemden die dezelfde verwachtingen hebben van de reis. Sommigen genieten ervan om een hele week aan het zwembad te liggen, anderen genieten dan meer van avontuurlijke uitstapjes. Bespreek dus op voorhand of het een zon-zee-strandvakantie met hotel zal worden of eerder een avontuurlijke roadtrip met overnachtingen in hostels. De keuze van het reisgezelschap en de bestemming gaan dus hand in hand. 

Praktische voorbereiding

Jouw reisgezelschap is samengesteld, de bestemming is gekozen en nu is het tijd voor de praktische voorbereiding. Hoe meer vrienden, hoe meer vreugd, maar ook hoe meer voorbereiding. Deze voorbereiding is dan ook de minst aangename kant van de reis, tot nu… Maar voor ik met de oplossing kom, geef ik nog enkele zaken mee die jullie moeten voorbereiden voor jullie op reis gaan met vrienden.

Wat de praktische voorbereiding betreft staat een goede communicatie centraal. Communiceer op voorhand over het budget. Wat is het budget voor de heen- en terugreis en voor de overnachtingen? Geef duidelijk aan hoeveel budget jullie hiervoor voorzien zodat niemand in het rood hoeft te gaan. Op reis gaan met vrienden moet voor ieder van jullie aangenaam en haalbaar blijven!

Dan zijn er nog enkele zaken die besproken moeten worden zoals bijvoorbeeld het eten ter plaatse. Sommige mensen besparen liever op eten en zijn tevreden met een broodje of een snack. Anderen genieten dan meer van een gezellig etentje op restaurant en betalen hiervoor graag wat meer. Maak daarom afspraken op voorhand: ‘s middags een kleine hap om dan ‘s avonds goed te gaan eten, bijvoorbeeld? Op deze manier vermijden jullie discussies ter plaatse wanneer iedereen al ‘hangry’ is.

Om het maximum uit jullie reis te halen staan er hoogstwaarschijnlijk enkele activiteiten op de planning. Of dit nu vogelspotten, een boottocht of een vulkaanbeklimming met gids is, er hangt telkens een prijskaartje aan vast. Leg dus ook voor deze activiteiten op voorhand een budget vast. Kortom, jullie moeten nu al aan van alles denken en van alles regelen. Hoe pakken jullie dit het best aan?

De Kadonation aanpak

Twee woorden: snel en eenvoudig. Je weet misschien al dat je bij Kadonation terecht kan voor het starten van een gratis online groepscadeau om geld bijeen te krijgen voor een leuk groepscadeau. Je kan met het ingezamelde geld dan een Kadonation cadeaubon of een cadeau bij onze partners kopen zonder extra kosten. Maar je kan het geld ook gewoon overschrijven naar een rekening om jullie vakantie te betalen. Bij een overschrijving naar een bankrekening moet je wel rekening houden met 4% transactiekosten.

Baal je dat je 4% zal verliezen aan transactiekosten? Bij deze een troostprijs! Als je zelf het online groepscadeau organiseert, krijg je voor elke euro die wordt bijgedragen aan het groepscadeau een kadomunt. Hoe meer kadomunten je spaart, hoe meer kadomunten je kan uitgeven in onze kadoshop!

Concreet: start een online groepspotje op kadonation.be, deel het groepspotje met jouw reisgezelschap, stort allemaal online, schrijf het geld over naar een bankrekening en gebruik dit geld om op voorhand jullie overnachting, verplaatsing en eventuele activiteiten te betalen. Op deze manier hoeft niemand voor te schieten, hoeven jullie de rekeningen niet bij te houden en is er geen gedoe meer achteraf.

voorbeeld Kadonation: op reis gaan met vrienden - groepspotje

Voor de etentjes, de drankjes, de activiteiten en de verplaatsingen ter plaatse is het online groepspotje van Kadonation ook de ideale oplossing. In plaats van elk apart te betalen of te sukkelen om gepast jouw deel te kunnen betalen, kunnen jullie op voorhand een pot leggen en telkens uit deze pot betalen. Op deze manier genieten jullie van jullie etentje, terrasje, busrit of uitstap samen en hoeft er niemand te rekenen of te waken over de fysieke pot vol cash.

Op reis gaan met vrienden en genieten

Jullie hebben alles op voorhand betaald uit jullie online groepspot en iedereen heeft zijn bijdrage gedaan in de groepspot voor tijdens de reis. Nu zijn jullie echt klaar om te beginnen aan een nieuw avontuur. Onthoud dat jullie allemaal verschillend zijn op de één of andere manier, maar toch hetzelfde willen: een fantastische reis beleven. Respecteer elkaar, communiceer en geniet van elk moment samen. Geef elkaar ook wat ruimte. Zorg dagelijks voor een rust momentje waarop iedereen die wenst zich even terugtrekt. Lees een boek, doe een dutje, bel naar jouw lief of jouw mama.

Kortom, regel zoveel mogelijk op voorhand. Zo kunnen jullie volop genieten van de meest epische reis en hoeven jullie achteraf alleen nog maar herinneringen op te halen in plaats van de rekeningen. Geniet van jullie vakantie!

op reis gaan met vrienden kampvuur

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment