Niet iedereen is er zot van, maar het is een feit dat de toekomstige bruid of bruidegom opdrachten laten doen tot hilarische situaties en momenten kan leiden. Dus voor die enkele liefhebbers heb ik wat opdrachten voor een vrijgezellenfeest verzameld. Hier gaan jullie achteraf nog heel hard om lachen.

7 opdrachten voor een vrijgezellenfeest

Straatartiest

Dit is één van de meest klassieke opdrachten voor een vrijgezellenfeest van een verloofd podiumbeest. En de voorbereiding is beperkt. Het enige dat je nodig hebt is een hoed of een potje waar het geld in geworpen kan worden. Zoek een drukke plaats en laat de toekomstige bruidegom of bruid zingen en dansen voor wat geld. Je kan op voorhand een bedrag vastleggen dat hij of zij moet halen. En jullie kunnen het hem of haar nog moeilijker maken! Spreek af dat er minstens één oude man, een klein meisje, een toerist, een koppel, … geld gegeven moeten hebben voordat de opdracht geslaagd is.

Straatartiest opdrachten voor een vrijgezellenfeest

Verkooptalent

Snoepjes verkopen op straat is ondertussen redelijk cliché. Daarom bedacht ik nog enkele leuke dingen die de toekomstige kan verkopen. Hier zijn enkele ideetjes.

Wat als jullie de bruid of bruidegom nu in een konijnenkostuum steken en wortels laten verkopen? Hilariteit alom! Of eieren verkopen in een kippenpak? Kerstmutsen als de Kerstman, maar dan in de zomer? Of ijsjes als ijscoman of -vrouw? Bij de ijsjes is er dan ook nog de tijdsdruk om deze verkocht te krijgen voor ze smelten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Drankletters

Zorg dat de bruid voor elke letter van de naam van haar toekomstige een drankje drinkt dat met die letter begint. We zullen als voorbeeld de naam van mijn sympathieke collega Fabrice nemen: Frisdrank, appeljenever, bier, rum, irish coffee, chocomelk en eau de vie. Je kan op voorhand de dranken al vastleggen of je kan tijdens de vrijgezellen zelf drankjes ontdekken die met de juiste letter beginnen. Bij de barman of barvrouw kan je zeker terecht voor tips! 😉

opdrachten voor een vrijgezellenfeest drank

Winkeldiefstal

Ja, je leest het goed, diefstal. Laat de toekomstige bruid of bruidegom iets stelen uit een winkel. Ofwel laten jullie de verloofde kiezen wat hij of zij steelt, ofwel geven jullie de opdracht een bepaald product te stelen. Maar de winkeldief in spé weet natuurlijk niet dat jullie het personeel op voorhand verwittigd hebben (en hen ook plechtig beloofd hebben te betalen voor het “gestolen” product). Benieuwd naar hoe de winkeldief zal reageren wanneer hij of zij betrapt wordt!

Vlog ieder uur

Laat de verloofde ieder uur een kort filmpje van een 30-tal seconden opnemen waarin hij of zij vertelt wat er in het voorbije uur gebeurd is. Achteraf kunnen jullie deze korte filmpjes monteren en er een leuk filmpje van maken. Indien de bruid of bruidegom het zelf wil, kan het filmpje afgespeeld worden op het trouwfeest. Maar als de bruid of bruidegom dit liever geheim houdt (wat perfect te begrijpen is uiteraard), kunnen jullie hier met het volledige vrijgezelschap achteraf nog eens naar kijken, herinneringen ophalen en goed lachen.

opdrachten voor een vrijgezellenfeest vlog elk uur

Rijexamen afleggen

Nog zo’n klassieker! Laat de verloofde nogmaals het theoretisch en praktisch rijexamen afleggen. Bepaalde examencentra laten dit, tegen betaling, toe. Misschien mogen jullie samen met de examinator allemaal mee in de wagen. Dat wordt lachen!

Tijd voor een quiz!

De laatste opdracht is een iets rustigere opdracht waarbij de verloofde vooral zijn of haar hersencellen zal moeten gebruiken. Hoe goed kent de toekomstige bruid of bruidegom haar of zijn toekomstige? Stel op voorhand, samen met de wederhelft van de verloofde waarvoor je het vrijgezellenfeest organiseert, een vragenlijst op. Voor elk fout antwoord moet de verloofde trakteren of een extra opdracht uitvoeren of …

Praktische voorbereiding

Hoewel de nadruk van een vrijgezellenfeest vooral op feest moet liggen, is een praktische voorbereiding helaas nodig. In het beste geval betrekken jullie de toekomstige bruid of bruidegom hier helemaal niet bij, want zij hoeven enkel te genieten van hun dag zonder al het gedoe vooraf. Hoe pak je dit het best aan?

Brainstorm

Organiseer een gezellig brainstormmoment met het volledige vrijgezelschap (exclusief toekomstige bruid of bruidegom uiteraard). Dit betekent: spreek bij iemand thuis af, zorg voor lekkere hapjes en frisse drankjes en start een brainstormsessie. Alle ideeën zijn welkom! Laat jullie fantasie de vrije loop en probeer de gekste dingen te bedenken (naast de 7 opdrachten die hierboven staan). Eet, drink en lach allemaal samen. Zet wat inspirerende muziek op en maak er al een pré-vrijgezellenfeest van.

TIP: wij hebben nog meer tips voor wie op zoek is naar originele thema’s of hilarische activiteiten voor een episch vrijgezellenfeest!

Concrete planning

Noteer de beste en uitvoerbare ideeën en stel een flexibele planning op. We weten allemaal dat een vrijgezellenfeest nooit als gepland verloopt, dus houd hier rekening mee. Eenmaal je alle activiteiten genoteerd hebt, zal je een lijst moeten maken met het nodige materiaal voor de opdrachten voor een vrijgezellenfeest.

Daarnaast lijsten jullie ook alle verplaatsingen op, noteren jullie in welke restaurants jullie willen eten (indien jullie dit graag op voorhand vastleggen), waar jullie de drankjes achterover willen slaan en de dansvloer onveilig willen maken. Het is handig om zoveel mogelijk op te lijsten voor de financiële kant van de zaak. Zo moeten jullie tijdens het vrijgezellenfeest zelf niet sukkelen om alles af te rekenen.

opdrachten vrijgezellenfeest

Geldzaken

De activiteiten, het materiaal, de verplaatsingen, de etentjes en drankjes, de eventuele overnachtingen, … kosten geld. En om de bruid of bruidegom letterlijk en figuurlijk te sparen regelen jullie best zoveel mogelijk op voorhand. Leg op voorhand een pot waarin jullie elk geld doen om dan alle uitgaven te dekken. Uiteraard is het geen strak plan dat één iemand met een pot vol cash geld rondloopt tijdens het vrijgezellenfeest. Daarom lanceerde Kadonation het digitaal geldpotje!

Kadonation

Twee woorden: snel en eenvoudig. Jullie weten misschien al dat je bij Kadonation terecht kan voor het starten van een online groepscadeau om geld bijeen te krijgen voor een leuk groepscadeau. Je kan met het ingezamelde geld dan een Kadonation cadeaubon of een cadeau bij onze partners kopen zonder extra kosten. Maar je kan het geld ook gewoon overschrijven naar een bankrekening om vervolgens alle feestelijke kosten te dekken. Houd wel rekening met de 4% transactiekosten. Daar kunnen wij helaas niet onderuit.

Start een online groepscadeau op kadonation.be, deel de URL van het groepscadeau met jouw vrijgezelschap, stort allemaal online, schrijf het geld over naar een bankrekening en gebruik dit geld om alles te betalen. Zo kunnen jullie op voorhand overnachtingen, verplaatsingen, materiaal en eventuele activiteiten betalen uit dezelfde pot. Tijdens het vrijgezellenfeest kunnen jullie dan ook alles van eten, drinken en pleziertjes betalen uit die pot. Zo hoeft er niemand de hele tijd voor te schieten of te rekenen.

Feest ze, dames!

START EEN ONLINE GROEPSCADEAU

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment