Een prachtige dag als jullie trouwdag verdient natuurlijk een herinnering! Geef je gasten daarom leuke bedankjes mee, zodat ze het nooit zullen vergeten! Dit klinkt allemaal erg eenvoudig, maar wat geef je dan net als bedankje? Ik zocht de leukste huwelijksbedankjes speciaal voor jullie uit! 

trouwerij

Ik deed vorige week een rondvraag op een trouwforum over wat de aanstaande husband & wife nu net als cadeautje geven. Dit is een kleine opsomming van de ideetjes die daaruit kwamen:

 • Doosje met kisses en gepersonaliseerde sticker erop
 • Sleutelhanger
 • Potje met gepersonaliseerde M&M’s: Mr & Mrs
 • Vrouwen: doosje met suikerbonen, mannen: sigaar, kids: sweettable
 • Handpompje met zeep
 • Mini plantjes
 • Een winkelkar muntje met persoonlijke opdruk
 • Katerwater

Ik ging ook zelf even op onderzoek uit naar originele huwelijksbedankjes! Thank you Pinterest! Het zijn allemaal ideetjes die gemakkelijk te realiseren zijn en waarvoor je niet té diep in de buidel zal moeten kijken. Een trouwfeest op zich is al duur genoeg…


Grow the Love

Liefde is een werkwoord en zal daarom steeds blijven groeien. Wat symboliseert het kersverse huwelijk beter dan plantjes of zaadjes die nog moeten uitkomen? Personaliseer het geheel met een persoonlijke sticker én het is jouw liefdesplantje dat op iedereen zijn vensterbank zal groeien. Over een mooie herinnering gesproken! Bovendien kunnen mensen altijd een plantje gebruiken, dit misstaat in niemand zijn interieur.

groeipapier

Nog origineler en een echte trend van nu: groeipapier! Het concept is eenvoudig: je hebt een prachtig kaartje en dit ga je onder een dikke centimeter aarde leggen. Je moet het regelmatig water geven en zo zullen er bloemen of planten uitkomen. Welke zaadjes er in het papier zitten, kan je natuurlijk helemaal zelf kiezen. Als je het kaartje uit de middelste foto plant, komen er vergeet-mij-nietjes uit. Ideaal voor een huwelijk dat niet vergeten mag worden! #weddingGoals


Zeg het met een zoetigheidje

lekkere huwelijksbedankjes

Zoals iedereen weet: liefde gaat door de maag. Bij een zoetigheidje als huwelijksbedankjes nemen we dit ook erg letterlijk. Kies voor kersen die onlosmakelijk verbonden zijn, popcorn met het tekstje ’thanks for popping by’, of gewoon de erg klassieke mercikes. Ben je bijvoorbeeld fan van een frisse adem – iedereen is dit eigenlijk wel, maar extreem? Dan kan je gepersonaliseerde trouwgom als bedankje geven. Ook de Mr & Mrs M&M’s zullen sowieso in de smaak vallen bij alle gasten.


De kater komt pas later

grappige huwelijksbedankjes

Een trouwfeest kan beschouwd worden als een zwaar feest, vooral op het vlak van drank dan. Niemand gaat nuchter naar huis van een goed huwelijksfeest. Voorzie je gasten daarom van een anti-kater pakketje zodat ze op alles voorbereid zijn. Een beetje katerwater en wat pilletjes en de hangover kit is compleet! Je kan dit zelf knutselen door een papiertje te laten drukken of te schrijven. Een andere optie is om een etiket te laten drukken om op het waterflesje te plakken: Kater Water.


Een sprankelend bedankje

originele huwelijksbedankjes

Liefde schittert en dat mag iedereen gezien hebben. Jullie relatie staat in vuur en vlam. Ontwerp een leuk kaartje met wat tekst over jullie huwelijk (namen & datum al zeker) en steek er sterrenschijters bij. Zo kan iedereen jullie liefde achteraf nog eens laten schitteren. Nog een leuk ideetje: laat iedereen een bedankje nemen en steek de sterrenschijters allemaal tegelijk aan. Maak zeker ook leuke foto’s van dit magisch moment!


Not done: flauwe bedankjes

Je huwelijk is een serieuze aangelegenheid. Je mag dingen wel in het belachelijke trekken, maar slechts tot op bepaalde hoogte. Alles hangt ook af van wie er op je huwelijk aanwezig is. Enkele voorbeelden van flauwe huwelijksbedankjes – tenzij ze misschien in de juiste context worden gegeven.

flauwe huwelijksbedankjes

Mijn tip: pak het toch maar met wat meer seriositeit en humor aan. Ik zou zelf mijn trouw niet graag associëren met een afwasborstel of met kleurpotloodjes voor kinderen. Nodig je kinderen uit op je feest? Dan zijn de potloodjes natuurlijk een geweldig idee voor de kleinste gasten.


Hoe geef je de huwelijksbedankjes af?

Geef je bedankjes allemaal apart af aan de bezoekers of leg je ze ergens zodat mensen ze zelf kunnen meenemen? Als je ze ergens uitstalt, is de kans natuurlijk groot dat mensen een bedankje vergeten nemen of er zelfs over kijken. Indien je niet te veel bezoekers hebt, kan je je bedankjes gerust persoonlijk ronddelen. Zo weten je bezoekers ook echt dat je het apprecieert dat ze aanwezig zijn. Heb je daarentegen heel veel gasten? Stal ze dan uit zoals bijvoorbeeld op bovenstaande foto’s met de zaadjes in de kruiwagen.


Bedank ook de ceremoniemeesters

Ook ceremoniemeesters mogen we niet uit het oog verliezen. In mijn rondvraag kwamen de volgende bedankideetjes naar boven:

 • Persoonlijke foto maken op het huwelijksfeest en dit op een sleutelhanger laten drukken
 • Een etentje
 • Een gepersonaliseerde fles met gegraveerde glazen
 • Een relax pakket
 • Tas met persoonlijke opdruk

Hiermee zal de ceremoniemeester enorm blij zijn!


Wat met je vrijgezellen?

Tijdens je vrijgezellenfeest zal jij traditioneel gezien in de watten worden gelegd door je feestgangers.  Hen bedanken is dus steeds een goed idee, want ze hebben best wel wat moeite gedaan. Jouw vriendinnen en vrienden ken je natuurlijk het best en daarom zal het niet moeilijk zijn een leuk bedankje te verzinnen. Pak het met humor aan, of kies een traditionele herinnering aan jouw geweldige vrijgezellenfeest.

vrijgezellen

Meer trouwinspiratie opdoen? Lees dan ook de blog van trouwfanaat en collega Elisa! Net een aanzoek gehad? Dan heb ik nog een ideale blog voor jou om je verloving origineel aan te kondigen! 

#WaardevolleTrouwtip: neem een kijkje op onze trouwcommunity om meer informatie te verzamelen over de mooiste dag van je leven! 

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment