Door sport en ontspanning de levenskwaliteit en sociale ontwikkeling van kansarme kinderen bevorderen, dat is wat Sportpret vzw doet.

Sportpret vzw partner Kadonation

 

Hoe het allemaal begon

Sportpret vzw werd door Aïlan Iriks-Bickx opgericht. Op de middelbare school kreeg hij de opdracht om gedurende één dag vrijwilligerswerk te doen. Hij kwam terecht bij Moeders voor Moeders waar hij zich gedurende de hele dag inzette voor kansarme moeders met (jonge) kinderen die letterlijk en figuurlijk de ruimte niet hebben om te spelen of te sporten.

Deze ervaring maakte zoveel indruk op hem, dat het niet bij deze ene dag bleef. En het bleef ook niet bij deze ene vzw. Hij richtte Sportpret op om kwetsbare kinderen de kans te geven te ravotten en zich zo op een aangename en gezonde manier te ontwikkelen.

Kinderen hebben recht op ruimte om te spelen en te sporten. Niet alleen is dit lichamelijk gezond, maar ook belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling van het kind. Spelen en ravotten met andere kinderen zou geen luxe mogen zijn.

Sportpret vzw partner Kadonation

 

Sportactiviteiten, het hele jaar door

Sportpret vzw biedt tijdens het schooljaar een naschools sportaanbod aan in scholen waar de armoedecijfers hoog liggen. Tijdens de schoolvakanties organiseren ze volledige sportnamiddagen. Tijdens elke activiteit krijgen de sportieve deelnemers een stuk fruit, water en een gezonde koek.

Sportpret vzw partner Kadonation

 

Steun Sportpret vzw

Bij Kadonation zijn we er ook steevast van overtuigd dat elk kind recht heeft op een jeugd vol spel, sport en plezier. Daarom werken we samen met Sportpret vzw. Vanaf nu is het mogelijk om via Kadonation geld in te zamelen en integraal te schenken aan Sportpret vzw.

Daarnaast kun je ook (een deel van) jouw Kadonation cadeau schenken aan Sportpret. Dus stel dat je een Kadonation cadeaubon hebt ontvangen en alles wat jouw hartje begeert al hebt, kun je het tegoed in jouw groepspotje of op jouw cadeaubon (deels) schenken aan het goede doel.

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment

sportpret-vzw-sportplezier-voor-kinderen-in-een-kwetsbare-situatie