Op pensioen gaan, een mijlpaal die je maar één keer in je leven beleeft en daarom kan het maar beter een moment worden om nooit meer te vergeten. Een feestje is dus ideaal om het einde van je werkcarrière in schoonheid af te sluiten. Zo neem je afscheid van je collega’s en vier je een nieuwe levensfase. Hoe kan je je pensioen vieren op het werk? Dat lees je hier, want met pensioen gaan verdient toch een klein feestje.

pensioen vieren op het werk

Ga je niet op pensioen, maar neem je wel afscheid? Doe de nodige feestinspiratie op voor een geslaagd afscheid op het werk.


Pensioenfeest: werknemer of werkgever?

Op elk bedrijf gelden andere gewoontes. Sommige firma’s organiseren voor elke werknemer een prachtig pensioenfeest, andere organisaties verwachten dan weer dat de werknemer zelf het feestje organiseert. Of het pensioenfeest door de werknemer zelf of door de werkgever wordt georganiseerd, hangt dus sterk af van de bedrijfscultuur. Deze blog kan dus zowel voor de werkgever/personeelsdienst als voor de werknemer interessant zijn, zolang jij maar degene bent die het feest organiseert!


De timing

Het is aangeraden om het afscheidsfeestje op de laatste werkdag te vieren. Als je vakantiedagen hebt gespaard om eigenlijk ‘vroeger’ op pensioen te gaan, doen werkgevers soms pas een feestje bij de effectieve uitdiensttreding. Dat is jammer, want het voelt wat raar. De laatste effectieve werkdag is dus het ideale moment. Dan vormt het afscheidsfeest het signaal voor een nieuw begin!

pensioenfeest


Wie wordt er uitgenodigd?

Op een pensioenfeestje dat op het werk doorgaat, worden doorgaans alle belangrijke collega’s en de partner en de kinderen van de pensionado uitgenodigd. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf, kunnen zelfs alle collega’s aanwezig zijn. Met pensioen ga je niet elke dag, dus er mogen heus wel wat gasten worden uitgenodigd! Toch is het vooral aan het feestvarken om uit te maken of hij een groots feest prefereert of eerder een bescheiden etentje of drink.

Pensioen vieren op het werk

Voor een pensioen mag de anders saaie zaal op het werk in een nieuw jasje worden gestoken. Verzamel foto’s uit de oude doos, versier de zaal met mooie decoratie, …

Voorzie daarnaast lekkere drank en overheerlijke hapjes. Een fles cava of champagne poppen is onmisbaar bij een pensioenfeest.

pensioen vieren op het werk

Ook andere drankjes zoals cocktails horen thuis op een pensioenfeest. Let er wel op dat mensen nog naar huis moeten rijden. Huur taxi’s of vraag aan collega’s of de partners willen rijden. Mocktails zijn natuurlijk ook altijd een lekkere optie!

pensioen vieren op het werk

Er worden op een pensioenfeest vaak belegde broodjes voorzien of zelfs een heuse maaltijd!

pensionado


De speech

Bij het vieren van een pensioen op het werk hoort een speech. Wanneer je je speech maakt, kan je nadenken over je hele loopbaan binnen het bedrijf, over wat je allemaal hebt meegemaakt, welke mensen je dankbaar bent, … Hou je speech kort en eindig met een dankbare toon.

Ook je werkgever, leidinggevende of bepaalde collega’s zullen speechen. Tips voor hen: focus niet te veel op de verwezenlijkingen, maar eerder op goede karaktereigenschappen en de talenten van de pensionado. Een humoristische noot is ook altijd fijn!

pensioenfeest

TIP: steek ook een liedje in elkaar over de loopbaan van de bijna-gepensioneerde. Grappige momenten gegarandeerd! Dit is dan misschien meer iets voor de collega’s die de toekomstige gepensioneerde het nauwst aan het hart liggen.


Pensioencadeaus

Bij een pensioen vieren op het werk is het belangrijk dat de collega’s en de werkgever een cadeau voorzien. De pensionado verdient een geschenk voor alle jaren hard labeur. Verdiep je alvast in de beste pensioengeschenken voor jouw collega’s. Het is erg belangrijk om samen te leggen, zodat je je gezamenlijke appreciatie aan het feestvarken toont.

Dankzij Kadonation kan je eenvoudig samenleggen voor een cadeau voor die collega. Zeg alvast vaarwel tegen de organisatorische chaos die bij samenleggen komt kijken. Rondgaan met de enveloppe is nu verleden tijd!

  1. Maak helemaal gratis een online groepscadeau aan.
  2. Deel jouw persoonlijke URL met iedereen die wenst bij te leggen voor het cadeau.
  3. Iedereen kiest zelf een betaalmethode en draagt online bij aan het groepscadeau.
  4. Met het ingezamelde geld vraag je een Kadonation cadeaubon, een waardebon van onze kadopartners (waaronder (web)winkels, ervaringen en goede doelen) of een bankoverschrijving aan.
  5. Verras de bijna-gepensioneerde met het mooiste pensioen cadeau!

START EEN ONLINE GROEPSCADEAU

Een cadeau dat je samen geeft met liefde en zorg, zal steeds in de smaak vallen bij je collega.


De Kadonation cadeaubon

Ziezo, jullie hebben samengelegd via Kadonation en kunnen met het ingezamelde geld een Kadonation cadeaubon kopen. Maar, wat is dat nu net? Deze unieke bon is door de gepensioneerde zelf te besteden bij meer dan 80 (web)winkels. Je collega koopt er enerzijds materiële zaken mee, maar ook belevenissen en goede doelen zijn mogelijk bij ons! De Kadonation cadeaubon is met andere woorden het ideale geschenk voor iemand die op pensioen gaat.  Je kan de bon volledig personaliseren om de ontvanger extra in de watten te leggen.

BESTEL EEN KADONATION CADEAUBON

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment