Gaat je mama, papa, oma of opa op pensioen? Dat mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Sommige pensionado’s organiseren hun eigen pensioenfeest. Doen ze dit niet? Dan is het jouw kans om het pensioen van je ouders of grootouders echt te vieren. Het pensioen vieren van jouw ouders/grootouders doe je zo!

pensioen vieren van jouw ouders/grootouders

Moet het pensioen ook nog op het werk gevierd worden? Lees hier alles wat je moet weten!


Pensioen vieren van jouw ouders/grootouders met een verrassingsfeest

Toen mijn opa op pensioen ging, hebben we een zaaltje afgehuurd en zonder zijn weten alle oud-collega’s van zijn vorige jobs opgesnord en uitgenodigd. Ook zijn belangrijkste vrienden en de familie waren welkom! Er werd een kaas-en-wijn buffet voorzien en we brachten een liedje over opa zijn carrière.

Doet de gepensioneerde zelf geen feestje? Neem als zoon of dochter, kleinzoon of kleindochter dan het heft in handen om de gepensioneerde in de bloemetjes te zetten. Een pensioen is namelijk iets heel belangrijk in het leven. Het is een mijlpaal die niet onopgemerkt voorbij mag gaan.

Feestelijke decoratie

Een pensioen is een afscheid, maar tegelijkertijd een nieuw begin. Feestelijke decoratie, lekker eten en overheerlijke drankjes moeten de nadruk leggen op dat laatste.

pensioen vieren

pensioen vieren van jouw ouders/grootouders

Pinterest

Vul bijvoorbeeld ballonnen met helium en hang er alle mogelijke herinneringen aan op. Foto’s van de volledige loopbaan zijn hiervoor ideaal. Denk maar aan foto’s van bedrijfsfeestjes, situaties op het werk, het dagdagelijkse werkleven, … Niet zo’n fan van ballonnen? Hang de herinneringen dan op aan slingers. Deze herinneringen zullen dienen als gespreksstof tijdens het pensioenfeest!

Een gastenboek

Een gastenboek is niet enkel erg leuk op een trouwfeest, ook voor een pensioenfeest is het geweldig! Mensen kunnen leuke wensen en anekdotes opschrijven die de gepensioneerde na het feest allemaal kan lezen met een glimlach op zijn of haar gezicht.

pensioen vieren van jouw ouders/grootouders

Pinterest

Daarnaast is het Bucketlist idee erg populair op Pinterest. Laat de gasten op het feest ideetjes opschrijven voor op de bucketlist van de pensionado en ook enkele wensen voor de toekomst.

pensioenfeest

Pinterest

De pensioenkrant

Heel vaak wordt er bij een pensioen een soort krant gemaakt met een officiële opmaak waarin allerlei artikels staan over de gepensioneerde. Een erg leuk extraatje op het verrassingsfeest!

Een gezamenlijk cadeau

Jullie organiseren het feest voor de gepensioneerde en dat op zich is al een prachtig cadeau. Het is leuk dat de andere gasten samenleggen voor het cadeau voor je papa, mama, oma of opa. Dankzij Kadonation kunnen alle gasten eenvoudig samenleggen voor een cadeau voor de gepensioneerde en jij kan dat heel gemakkelijk duidelijk maken aan hen.

  1. Start helemaal gratis een online groepscadeau
  2. Deel de URL van het groepscadeau voor de gepensioneerde met alle gasten die aanwezig zijn op het feest. Zet de link bijvoorbeeld op de uitnodiging.
  3. Iedereen kiest zelf een betaalmethode en draagt online bij aan het online groepscadeau
  4. Met het ingezamelde geld vraagt de gepensioneerde een Kadonation cadeaubon, een waardebon van onze kadopartners of een bankoverschrijving aan.
  5. Verras de gepensioneerde met het mooiste pensioen cadeau ooit!

START EEN ONLINE GROEPSCADEAU

cadeaubon

De pagina van het groepscadeau kan je dan later nog gebruiken om de foto’s van het feest op te posten.


Pensioen vieren van jouw ouders/grootouders met een familieweekend

Niet elke gepensioneerde staat graag in het middelpunt van de belangstelling. In plaats van een groot verrassingsfeest te plannen, kan je ook een familieweekend organiseren. De gepensioneerde heeft eindelijk wat meer tijd om door te brengen met jullie en zal het dan ook echt op prijs stellen. Hebben jullie zelf niet zo veel tijd? Plan dan een familie-uitje van één dag.

pensioen

En wat doet de pensionado graag op het weekend? Een uiltje vangen natuurlijk!

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment