Pink Ribbon heeft als missie het bestrijden van borstkanker. Dit doen ze door enerzijds preventie en tijdige opsporing aan te moedigen. Anderzijds vestigen ze de aandacht op de verbetering van de levenskwaliteit van personen die geconfronteerd worden met borstkanker zowel tijdens als na de behandeling.

 

Dit is wat Pink Ribbon doet

Pink Ribbon is op heel wat manieren actief. Dit omdat iedereen rechtstreeks of onrechtstreeks te maken kan hebben met borstkanker. In eerste instantie willen ze de kennis en visibiliteit van borstkanker vergroten.

Daarnaast wil het angstgevoelens en gevoelens van eenzaamheid verminderen en taboes doorbreken. Ook het dialoog omtrent borstkanker bevorderen is van groot belang. Dit doet Pink Ribbon door een bepaald gedrag en attitudes aan te moedigen.

Pink Ribbon

 

Tot slot ondersteunt Pink Ribbon conrete projecten die het welzijn en de levenskwaliteit van vrouwen én mannen die geconfronteerd worden met borstkanker verbeteren.

Wat je over borstkanker moet weten

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen in België. Elk jaar krijgen in België zo’n 10.500 vrouwen te horen dat ze borstkanker hebben, dat zijn er 29 per dag. Ook bij mannen komt borstkanker voor, maar in minder dan 1% van de gevallen. Elke dag vechten 100.000 vrouwen tegen borstkanker en overlijden er 6 vrouwen aan borstkanker.

Maar Pink Ribbon brengt hoop door actie te voeren zoals ik hierboven reeds vermeld heb. Daarnaast brengt ook wetenschappelijk onderzoek hoop. Een gezonde levensstijl helpt om kanker te voorkomen: één geval van borstkanker op drie zou zo vermeden kunnen worden. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Pink Ribbon.

Pink Ribbon dit is wat je moet weten over borstkanker

 

Samen strijden we tegen borstkanker

Bij Kadonation zijn we er steevast van overtuigd dat we samen sterker staan. Ook in de strijd tegen borstkanker. Daarom werken we samen met Pink Ribbon. Vanaf nu is het mogelijk om via Kadonation geld in te zamelen en dit integraal te schenken.

Daarnaast kun je ook (een deel van) jouw Kadonation cadeau schenken aan Pink Ribbon. Dus stel dat je een Kadonation cadeaubon hebt ontvangen en alles wat jouw hartje begeert al hebt, kun je het tegoed in jouw groepspotje of op jouw cadeaubon (deels) schenken aan het goede doel.

Nog een snelle tip! De MammoQuiz van Pink Ribbon test aan de hand van 19 vragen jullie kennis over borsten, borstkanker en preventieve opsporing van borstkanker. De quiz is bedoeld voor iedereen, vrouwen én mannen, van alle leeftijden. Ik deed alvast de test! 😉

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment

pink-ribbon-en-kadonation-strijden-samen-tegen-borstkanker