Een urban jungle is tegenwoordig de maatstaf als je mee wilt zijn met de nieuwste trends van 2018. Het is nog positief ook, want planten in je woning brengen rust en zijn gezond. Als echte plantlady doe ik maar al te graag mee met deze rage. Ontdek hier de groene trends van dit moment.

#1: Vergeten planten zijn terug in de mode

Mijn lievelingsplant uit de oude doos: Monstera Deliciosa

De Monstera plant of gatenplant is mijn absolute stylingfavoriet en was erg populair in de jaren 60 en 70. Monstera heeft haar oubollige imago voorgoed kunnen inruilen. De grote weelderige, ingesneden bladeren en opvallende wortels maken deze plant dan ook de koningin van het plantenrijk. Wist-je-datje: hoe ouder de plant, hoe meer gaten ze krijgt.

Aan een Monstera is weinig onderhoud, maar let wel op dat de bladeren niet onder het stof geraken. Dan kan de plant geen zuurstof meer afgeven en koolstofdioxide opnemen.

Ook Sansevieria of vrouwentong is weer helemaal terug van weggeweest. Dit is één van de gemakkelijkste kamerplanten. Het is de ideale plant voor in de slaapkamer omdat ze ’s nachts zuurstof afgeeft. Gegarandeerd een goede en gezonde slaap! Deze plant zou ook helpen tegen snurken, 😉 super handig dus.

#2: Creëer een plantgang

plantgang

Pinterest: een echte plantgang!

Verschillende soorten planten combineren, ziet er altijd prachtig uit. Je kan je plantgang zuiver ‘cactus-exclusive’ houden, of je kan kiezen voor een combinatie. Elke plant voegt zijn eigen textuur toe aan het geheel en dit kan een prachtig resultaat geven. Cactussen en vetplanten zijn levende sculpturen die iedere huiskamer een extra dimensie geven.

#3: Originele plantenpotten

plant

Joelix: verschillende plantenpotten worden gecombineerd

In de kringloopwinkel kan je altijd mooie plantenpotten op de kop tikken. Of neem eens een kijkje in het plaatselijk schuurtje voor terracotta potten. Deze kan je combineren met nieuwe, moderne potten van een winkel. Vintage, retro en modern passen heel goed samen. Als je één kleurenpalet kiest voor al je potten, kan je een eenheidsgevoel creëren.

Kopjes, bekers en kleine vaasjes kan je daarnaast omtoveren tot plantenpot. Als je geen gaatjes wilt maken in de onderkant, kan je wat hydrokorrels of kleine steentjes in de pot leggen voor een eventueel te veel aan water op te vangen.

#4: Planten met print

Printjes zijn weer helemaal terug van weggeweest en dat is natuurlijk ook geldig voor onze huisplanten. Bladeren met contrasterende randen of nerven maken je huiskamer echt Instagrammable. Ze passen in ieder interieur! Calathea Orbifolia of Triostar zijn echte aanraders om een instant jungle-gevoel te creëren.

The Plant Corner

#5: Maak je eigen plantenhanger

plantenhanger

Pinterest

Een eigen plantenhanger maken is piece of cake en bespaart je heel wat ruimte in je interieur. Kies wat mooie touwtjes of linten, of zelfs een oud geknipt t-shirt om je hanger te knopen.

Hoe maak je dit? Neem vier linten van 3 meter lang en vouw ze in het midden om één grote knoop te maken met een lus bovenaan. Nu heb je acht stukken die je twee aan twee kan knopen. Zo krijg je een raster van linten. Knoop alle strengen terug aan elkaar en steek je plantje erin!

Kweek je eigen vetplant

vetplant

Pinterest

Erg leuk aan vetplanten: je kan ze zelf kweken en op die manier eenvoudig jouw vetplant vermenigvuldigen tot een heuse familie.

Hoe doe je dit? Trek een paar blaadjes van je vetplant van de stengel door er lichtjes aan te draaien. Leg de blaadjes horizontaal op wat potgrond. Laat de bladeren even uitdrogen en sproei er na een paar dagen wat water overheen. Daarna mag je ze weer water geven als de grond helemaal droog is, ongeveer 10 dagen. Na verloop van tijd krijgt het nieuwe plantje wortels en kan het beginnen groeien.

#6: Helende Aloë Vera

Mijn nieuwste aanwinst: een Aloë Vera plantje!

Aloë Vera is met zekerheid mijn favoriete vetplant. Deze plant staat vooral bekend voor zijn helende sap. Hij helpt bij eczeem en is perfect om crèmes van te maken. Eén voordeel: Aloë Vera heeft weinig water nodig en is praktisch immuun voor ziektes.

#7: Minder goed met planten?

Heb je geen groene vingers? Kies dan voor luchtplanten. Deze kunnen zonder aarde groeien. Ideaal dus om de badkamer een extra touch te geven. Je kan deze luchtplantjes overal inzetten waar je maar wilt.

Een Botanisch kader is op het lijf geschreven van alle plantenkillers. Goed nieuws, je kan dit eenvoudig zelf maken als je geen kader wilt gaan kopen!

Hoe maak je dit? Kies voor een namaakblad van stof of zijde, of een gedroogd blad. Een echt blad zal niet lang mooi blijven. Doe rond dit blad twee plexiglazen en tape de twee glazen aan elkaar met eenvoudige tape in jouw lievelingskleur. Ziezo!

Onze kadopartner LivingDesign & Pinterest

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment