De zon schijnt, de dagen worden langer en stiekem verlangen we nu al naar de zomervakantie. Wie aan zomervakantie denkt, denkt onmiddellijk aan reizen. De meesten zullen hun zomerreis al vastgelegd hebben, maar voor de twijfelaars onder ons ging ik op zoek naar de mooiste reisbestemmingen voor 2019.

Zelf maakte ik een top 5 om op mijn eigen reislijstje te zetten. Maar niet voor dit jaar, want dit jaar doe ik mee aan Zomer Zonder Vliegen en reis ik deze zomer uitsluitend met de fiets of met de trein. Voor wie dit jaar wel bereid is om het vliegtuig te nemen, zijn volgende reisbestemmingen voor 2019 het overwegen waard.

Mijn top 5 reisbestemmingen voor 2019

Azoren, Portugal

De Azoren is een eilandengroep in de Atlantische Oceaan die tot Portugal behoort. Deze 9 eilandjes zijn de ultieme reisbestemming voor natuurliefhebbers. Je geniet er van oogverblindende natuurlandschappen en gezellige dorpjes tijdens lange wandel- of fietstochten. En misschien spot je wel een walvis tijdens één van jouw tochten?

Ierland

Wie Ierland zegt, zegt meteen Guinness en St. Patrick’s Day. Maar Ierland heeft veel meer te bieden dan bier en groene klavertjes. Ierland is qua oppervlakte tweemaal groter dan Nederland maar heeft slechts 4,8 miljoen inwoners. De meeste mensen wonen in de grote steden, waardoor je in Ierland kan genieten van de ongerepte natuur. De bergen en de grillige rotskusten zijn adembenemend.

Albanië

Albanië is een nog onontdekte parel aan de Middellandse Zee en is ongeveer even groot als België. Dat betekent dat je in zo’n twee weken zowat het volledige land kan verkennen. Albanië is de perfecte reisbestemming om tot rust te komen aangezien de toeristische massa (voorlopig nog) wegblijft. De natuur is er adembenemend, de stranden paradijselijk en de bevolking ontvangt jou met open armen.

Zimbabwe

Zimbabwe is, na een woelige periode, één van de veiligste reisbestemmingen in Afrika. De inwoners zijn ongelofelijk gastvrij en hebben een krachtig karakter. Voor nog meer kracht moet je de spectaculaire Victoriawatervallen bezoeken. Dit is één van de grootste spektakels die je op onze planeet zal vinden. In Zimbabwe spot je ook de Big Five in de uitgestrekte nationale parken en moet je een bezoek brengen aan de mysterieuze Great Zimbabwe Ruïns, een 13e eeuwse stad gesticht door de Shona-stam.

Kirgizië

Kirgizië is een feestelijk land waar verschillende culturele tradities samenkomen. Naast deze culturele smeltkroes van eeuwenoude nomadentradities vind je in Kirgizië indrukwekkende berglandschappen, verrassende valleien en ontmoet je er de meest gastvrije mensen. Voor de echte bergliefhebbers onder ons, 94% van het land bestaat uit bergen! Geen zin om te wachten? Dankzij een versimpeld e-visumprogramma kun je snel en eenvoudig een visum aanvragen indien je niet tot de meer dan 60 visumvrije landen behoort.

Reis verantwoord

Denk er altijd aan om respect te tonen voor mens en natuur wanneer je op reis bent. Maak in de mate van het mogelijke gebruik van het openbaar vervoer, steun de lokale bevolking en laat vooral geen afval achter in de natuur of op straat.

Enkel reistips in het kader van #meiplasticvrij:

  1. Neem een drinkbus mee en vul deze waar mogelijk. Zo vermijd je dat je een hoop plastic flesjes koopt, meezeult en achterlaat.
  2. Een brooddoos neemt heel wat plaats in, maar neem een compacte herbruikbare foodwrap mee voor jouw maaltijden tijdens een wandeling. Na het eten van jouw heerlijke lunch, pakt deze nauwelijks plaats in.
  3. Trek je de natuur in voor meerdere dagen? Zorg er dan voor dat je 100% biologisch afbreekbare zeep, shampoo en tandpasta mee hebt. Tanden poetsen doe je weliswaar dagelijks, maar het is echt niet nodig om je elke dag met zeep en shampoo te wassen. En blijf zo’n 60 meter weg van stromend water.

reis verantwoord - reisbestemmingen voor 2019

Als jij mag gaan genieten van de ongerepte natuur, mogen de komende generaties dat ook, niet?

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment