Uit een eerste onderzoek van Kadonation blijkt dat maar liefst 89% van de 300 ondervraagden samenlegt voor een groepscadeau.  Maar toen vroegen we ons af of de ondervraagden voor elke gelegenheid samenleggen. En hoeveel doen ze elk in het groepspotje? De cijfers en de feitjes lees je hier.

Leg jij bij voor een groepscadeau?

De 300 ondervraagden vertelden ons voor welke gelegenheden zij zoal samenleggen. 79% van de ondervraagden legt samen voor een verjaardag. Voor een afscheid is dat 73%. En voor een housewarming legt 67% samen. Dit zijn volgens de enquête de drie belangrijkste gelegenheden waarvoor wordt samengelegd voor een groepscadeau.

Bij Kadonation kan je voor nog meer gelegenheden samenleggen zoals een huwelijk, geboorte of pensioen. Maar geld inzamelen voor dierenwelzijn, een groepsactiviteit of een vrijgezellenfeest is ook mogelijk. Je kan het zo gek niet bedenken!

samenleggen voor een cadeau

Bijna iedereen heeft wel al eens samengelegd om verschillende redenen. Met een hoger bedrag kunnen we een mooier en waardevoller verjaardagscadeau afgeven. Bij het afscheid van een collega leggen we samen op de werkvloer (denk aan die ouderwetse envelop die aan het koffiemachine ligt), maar ook als jouw vriend(in) naar het buitenland vertrekt, geef je graag een financieel duwtje in de rug. En bij een housewarming overhandigen we liever een nuttig maar vaak ook duurder cadeau. Niemand vult een nieuw huis graag met prullen.

Hoeveel leggen we elk bij?

Opvallend is ook dat de ondervraagden geen vast bedrag hebben dat ze besteden aan een cadeau. Laten we eens kijken naar de hierboven vermelde gelegenheden. Voor een verjaardag wordt gemiddeld €35 gegeven, voor een afscheid en housewarming trekt men respectievelijk €25 en €30 uit. Dit betekent natuurlijk dat we door samen te leggen aan een heel mooi bedrag kunnen komen. En een mooi bedrag, betekent een mooi cadeau!

Laten we nu eerlijk zijn, hoeveel doe jij in het groepspotje?

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment