Je viert binnenkort een geboorte, huwelijk, verjaardag, pensioen, jubileum, communie of lentefeest. En daar horen uiteraard cadeaus bij. Maar misschien tover jij liever een glimlach op andermans gezicht dan zelf een hoop geschenken in ontvangst te nemen. Bij Kadonation kan je nu (een deel van) jouw cadeau schenken aan meerdere goede doelen.

Een betere wereld als cadeau

Sommigen onder ons vinden het fijn om een speciaal moment te vieren omringd door vrienden en familie zonder dat daar een hoop geschenken bij komt kijken.

Maar de traditie leert ons dat een cadeau vaak wel gepast tot zelfs verplicht is. Ook al zet je op de uitnodiging of benadruk je dat cadeaus niet hoeven, toch zul je cadeaus in ontvangst moeten nemen. Want “ze konden toch moeilijk met lege handen toekomen”, niet?

Bij Kadonation besloten we dus om het mogelijk te maken om jouw cadeau aan meerdere goede doelen te schenken. Zo kun je bijvoorbeeld aan jouw vrienden en familie vragen om een online groepscadeau te starten en op die manier geld in te zamelen voor een goed doel dat jou nauw aan het hart ligt. Je kan natuurlijk ook altijd zelf een online groepscadeau starten en het ingezamelde geld schenken aan het goede doel.

Heb je een Kadonation cadeaubon ontvangen? Je kan altijd (een deel van) het tegoed van jouw Kadonation cadeaubon schenken aan één of meerdere non-profitorganisaties. Dus als je niet direct nood hebt aan een cadeau voor jezelf kun je het bedrag van de cadeaubon gewoonweg schenken aan het goede doel in plaats van het te besteden bij de kadopartners.

goede doelen steunen weforest

Drie redenen waarom ik dit zou doen

#1: Persoonlijk maak ik liever het verschil voor iemand die niet alles heeft dan een hoop geschenken te krijgen waarvan de helft onaangeraakt de kast in verdwijnt. Als ik een feestje organiseer om bijvoorbeeld mijn verjaardag te vieren is dit vooral omdat ik omringd wil zijn door familie en vrienden. De fase waarin ik uitkijk naar alle cadeautjes die ik zal krijgen ben ik ontgroeid. Dus dan tover ik liever een glimlach op iemands gezicht of plant ik met plezier een boom.

goede doelen steunen kinderkankerfonds

#2: Stel ik besluit met nog 3 vrienden die dit jaar ook 25 worden een feestje te geven. Samen 100, hoera! Maar wat doen we dan met de cadeaus? Genodigden die meerdere jarigen kennen, moeten die dan meerdere cadeautjes geven? Krijgt elke jarige enkel de cadeaus die geschonken werden door zijn genodigden? Dit gedoe gooit meteen roet in het eten. Dan lijkt geld inzamelen aan de hand van een online groepscadeau en schenken aan nobele goede doelen een uitstekend idee.

#3: Voor jouw karma? Of voor jouw goede daad van de dag? Omdat je alles wat je nodig hebt al bezit? Misschien omdat er kinderen zijn op onze planeet die alleen maar kunnen dromen van een verjaardagsfeestje? Of omdat jij de vrijheid hebt om te trouwen met wie jij wil? En ga zo maar door. Er zijn genoeg redenen om het verschil te maken voor iemand die het veel minder goed heeft en zo mee te werken aan een betere wereld.

Steun deze goede doelen

Vanaf nu zal je tussen onze “gewone” kadopartners, waar je terecht kan voor een “gewoon” cadeau, deze goede doelen of non-profitorganisaties zien staan. Als je (een deel van) het bedrag van online groepscadeau of van jouw Kadonation cadeaubon daar besteedt, schenk je de organisatie geld. Zonder dat er iets van wordt afgehouden! Het bedrag dat jij wenst te schenken wordt integraal gestort op de rekening van de non-profit organisatie. Op die manier kun je het verschil maken voor iemand anders.

Dit zijn de non-profitorganisaties die je kan steunen via Kadonation:

Kinderkankerfonds

Kinderkankerfonds biedt financiële en psychologische steun aan kinderen met kanker en hun gezinnen. Een behandeling vergroot aanzienlijk de genezingskansen, maar een behandeling duurt niet alleen lang, een behandeling is bovendien ook prijzig. Daarom is Kinderkankerfonds er om de kinderen en hun gezinnen te motiveren om de behandeling vol te houden.

Make-A-Wish

Make-A-Wish is een non-profitorganisatie die wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte vervult. Bij Make-A-Wish Belgium-Vlaanderen hebben ze sinds de oprichting in 1990 al meer dan 2.600 kinderwensen vervuld. In Nederland zijn dat er ruim 6.000 sinds 1989. Zo proberen ze dag na dag hoop, sterkte en vreugde te brengen bij de kinderen.

goede doelen steunen make-a-wish

WeForest

Onder het motto Making earth cooler herstelt deze non-profit organisatie bossen in tropische landen door bomen te planten in Ethiopië, Zambia, India, Tanzania en Brazilië. Op die manier werkt WeForest aan een schaalbare oplossing voor een koeler klimaat, meer biodiversiteit en minder armoede.

11.11.11

Bij 11.11.11 bundelen ze de krachten van 60 organisaties en ongeveer 20.000 vrijwilligers in 330 lokale groepen. Zij zetten zich in voor één gezamenlijk doel: een rechtvaardige wereld zonder armoede. Kortom, 11.11.11 ontfermt zich over de mensen die in precaire omstandigheden leven en vecht samen met hen voor een menswaardig bestaan.

goede doelen steunen 11.11.11

Ondernemers Zonder Grenzen

Ondernemers Zonder Grenzen plant aan de rand van de woestijn bossen aan om verwoestijning als gevolg van de klimaatverstoring tegen te gaan. Op deze manier zorgen ze ook voor werkgelegenheid en welvaart. Dit zorgt er dan voor dat migraties stoppen en dat er diverse Sustainable Development Goals worden gerealiseerd.

SOS Kinderdorpen

Een warme thuis is een basisrecht voor elk kind. Toch groeien er wereldwijd zo’n 220 miljoen kinderen op zonder de liefdevolle zorg van een familie. Als kinderen er alleen voor komen te staan, brengt dit hun veiligheid, ontwikkeling en toekomst in gevaar. Daarom zorgt SOS Kinderdorpen ervoor dat kinderen toch kunnen opgroeien in een warme thuis en kunnen genieten van een normale jeugd.

goede doelen sos kinderdorpen

Pink Ribbon

Pink Ribbon heeft als missie het bestrijden van borstkanker. Dit doen ze door enerzijds preventie en tijdige opsporing aan te moedigen. Anderzijds vestigen ze de aandacht op de verbetering van de levenskwaliteit van personen die geconfronteerd worden met borstkanker zowel tijdens als na de behandeling.

Sportpret

Door sport en ontspanning de levenskwaliteit en sociale ontwikkeling van kansarme kinderen bevorderen, dat is wat Sportpret vzw doet. Kinderen hebben recht op ruimte om te spelen en te sporten. Niet alleen is dit lichamelijk gezond, maar ook belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling van het kind.

sportpret vzw

Bednet

Bednet vzw zorgt ervoor dat kinderen en jongeren die langdurig of regelmatig afwezig zijn door ziekte, operatie, ongeval of zwangerschap de les in hun klas live kunnen volgen. En dit van thuis uit. Dit is gratis zowel voor het gezin als voor de school.

Goudhaantjes

Goudhaantjes moedigt kinderen met een ernstige ziekte of beperking aan om samen met hun gezin hun persoonlijke talenten ontplooien. Samen met andere kinderen ontdekken ze hoe ze kunnen inspireren. Hierdoor worden zij gesterkt in hun eigenwaarde en veerkracht.

CoderDojo Belgium

CoderDojo is een soort van digitale scouts. Kinderen en jongeren kunnen er één keer per maand gratis terecht om zich helemaal uit te leven in een digitaal project.

Dominiek Savio

Dominiek Savio begeleidt, ondersteunt en creëert kansen voor mensen met een (neuro-)motorische beperking of een niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

Charcot Stichting

Multiple sclerose is nog steeds ongeneeslijk en resulteert vaak in een handicap. De Charcot Stichting steunt intensief het wetenschappelijk onderzoek in België.

Dit zijn op dit moment de non-profit organisaties waaraan je via Kadonation kan bijdragen. In de toekomst komen er zeker nog bij, dus volg ons laatste nieuws. Wij doen er alles aan om van deze wereld een betere plek te maken voor iedereen!


START EEN ONLINE GROEPSCADEAU MET EEN HART

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment