Je viert binnenkort een geboorte, huwelijk, verjaardag, pensioen, jubileum, communie of lentefeest. En daar horen uiteraard cadeaus bij. Maar misschien tover jij liever een glimlach op andermans gezicht dan zelf een hoop geschenken in ontvangst te nemen. Bij Kadonation kan je nu (een deel van) jouw cadeau schenken aan vier goede doelen.

Een betere wereld als cadeau

Sommigen onder ons vinden het fijn om een speciaal moment te vieren omringd door vrienden en familie zonder dat daar een hoop geschenken bij komt kijken.

Maar de traditie leert ons dat een cadeau vaak wel gepast tot zelfs verplicht is. Ook al zet je op de uitnodiging of benadruk je dat cadeaus niet hoeven, toch zul je cadeaus in ontvangst moeten nemen. Want “ze konden toch moeilijk met lege handen toekomen”, niet?

Bij Kadonation besloten we dus om het mogelijk te maken om jouw cadeau aan meerdere goed doelen te schenken. Zo kan je bijvoorbeeld aan jouw vrienden en familie vragen om samen te leggen voor een Kadonation cadeaubon. Met deze Kadonation cadeaubon kan je dan terecht bij vier organisaties die nu onze partner zijn. Dus in plaats van iets te kopen bij één van onze partners, schenk je nu geld aan één of meerdere goede doelen.  

goede doelen steunen weforest

Drie redenen waarom ik dit zou doen

#1: Persoonlijk maak ik liever het verschil voor iemand die niet alles heeft dan een hoop geschenken te krijgen waarvan de helft onaangeraakt de kast in verdwijnt. Als ik een feestje organiseer om bijvoorbeeld mijn verjaardag te vieren is dit vooral omdat ik omringd wil zijn door familie en vrienden. De fase waarin ik uitkijk naar alle cadeautjes die ik zal krijgen ben ik ontgroeid. Dus dan tover ik liever een glimlach op iemands gezicht of plant ik met plezier een boom.

goede doelen steunen kinderkankerfonds

#2: Stel ik besluit met nog 3 vrienden die dit jaar ook 25 worden een feestje te geven. Samen 100, hoera! Maar wat doen we dan met de cadeaus? Genodigden die meerdere jarigen kennen, moeten die dan meerdere cadeautjes geven? Krijgt elke jarige enkel de cadeaus die geschonken werden door zijn genodigden? Dit gedoe gooit meteen roet in het eten. Dan lijkt geld inzamelen en schenken aan nobele goede doelen een uitstekend idee.

#3: Voor jouw karma? Of voor jouw goede daad van de dag? Omdat je alles wat je nodig hebt al bezit? Misschien omdat er kinderen zijn op onze planeet die alleen maar kunnen dromen van een verjaardagsfeestje? Of omdat jij de vrijheid hebt om te trouwen met wie jij wil? En ga zo maar door. Er zijn genoeg redenen om het verschil te maken voor iemand die het veel minder goed heeft en zo mee te werken aan een betere wereld.

Steun deze zes goede doelen

Vanaf nu zal je tussen onze “gewone” kadopartners, waar je terecht kan voor een “gewoon” cadeau, deze vier goede doelen of non-profitorganisaties zien staan. Als je (een deel van) het bedrag van jouw Kadonation cadeaubon daar besteedt, schenk je de organisatie geld. Op die manier kan je een glimlach toveren op een kindergezicht, de ontbossing helpen tegengaan, een kinderwens vervullen en het verschil maken voor mensen die vechten voor een menswaardig bestaan. Daarnaast kun je ook de verwoestijning helpen tegengaan en kinderen een mooie jeugd in een liefdevolle familieomgeving schenken.

Kinderkankerfonds

Kinderkankerfonds biedt financiële en psychologische steun aan kinderen met kanker en hun gezinnen. Een behandeling vergroot aanzienlijk de genezingskansen, maar een behandeling duurt niet alleen lang, een behandeling is bovendien ook prijzig. Daarom is Kinderkankerfonds er om de kinderen en hun gezinnen te motiveren om de behandeling vol te houden.

Make-A-Wish

Make-A-Wish is een non-profitorganisatie die wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte vervult. Bij Make-A-Wish Belgium-Vlaanderen hebben ze sinds de oprichting in 1990 al meer dan 2.600 kinderwensen vervuld. In Nederland zijn dat er ruim 6.000 sinds 1989. Zo proberen ze dag na dag hoop, sterkte en vreugde te brengen bij de kinderen.

goede doelen steunen make-a-wish

WeForest

Onder het motto Making earth cooler herstelt deze non-profit organisatie bossen in tropische landen door bomen te planten in Ethiopië, Zambia, India, Tanzania en Brazilië. Op die manier werkt WeForest aan een schaalbare oplossing voor een koeler klimaat, meer biodiversiteit en minder armoede.

11.11.11

Bij 11.11.11 bundelen ze de krachten van 60 organisaties en ongeveer 20.000 vrijwilligers in 330 lokale groepen. Zij zetten zich in voor één gezamenlijk doel: een rechtvaardige wereld zonder armoede. Kortom, 11.11.11 ontfermt zich over de mensen die in precaire omstandigheden leven en vecht samen met hen voor een menswaardig bestaan.

goede doelen steunen 11.11.11

Ondernemers Zonder Grenzen

Ondernemers Zonder Grenzen plant aan de rand van de woestijn bossen aan om verwoestijning als gevolg van de klimaatverstoring tegen te gaan. Op deze manier zorgen ze ook voor werkgelegenheid en welvaart. Dit zorgt er dan voor dat migraties stoppen en dat er diverse Sustainable Development Goals worden gerealiseerd.

SOS Kinderdorpen

Een warme thuis is een basisrecht voor elk kind. Toch groeien er wereldwijd zo’n 220 miljoen kinderen op zonder de liefdevolle zorg van een familie. Als kinderen er alleen voor komen te staan, brengt dit hun veiligheid, ontwikkeling en toekomst in gevaar. Daarom zorgt SOS Kinderdorpen ervoor dat kinderen toch kunnen opgroeien in een warme thuis en kunnen genieten van een normale jeugd.

goede doelen sos kinderdorpen

Laten we samen werken aan een betere wereld.

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taalkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in een danszaal of met een boek in Gent.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment

schenk-jouw-cadeau-aan-deze-goede-doelen-kadoblog