Het is bijna zover: secretaressedag! Donderdag 19 april worden de Belgische secretarissen en secretaresses gevierd en woensdag 25 april de Nederlandse. Op deze jaarlijks terugkerende dag, worden deze onmisbare schakels eens in de bloemetjes gezet en dat is verdiend als je het mij vraagt. Maar met wat kan jij jouw secretaresse of secretaris een plezier doen? Hier geef ik per type enkele gepaste cadeautips. 

Welk type secretaris of secretaresse ben jij of heb jij als collega op het werk? Ontdek via de foto’s de perfecte cadeautip voor jouw management assistant.

#1: Donna van Suits

Donna is een erg opmerkzame, ambitieuze en tevens gedreven secretaresse. Gewapend met kennis van alles wat er reilt en zeilt in het bedrijf en een vlijmscherp verstand, wordt ze natuurlijk bewonderd en zelfs een beetje gevreesd. Donna is niet bang om haar kracht te gebruiken wanneer het haar uitkomt en ze het dus nodig heeft. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze het tot COO schopte in het laatste seizoen.

#2: Andrea Sachs van the Devil Wears Prada

Andy is in het begin erg idealistisch, maar door de hoge, onmogelijke verwachtingen van haar baas vervaagt dit idealisme. Haar baas eist dat iedereen zich schikt naar haar grillen en beweegt vanaf het moment dat ze met haar vinger knipt. Andy zet steeds alles op alles om te voldoen. Ze spendeert steeds meer tijd op het werk, zonder door te hebben dat ze al de rest verwaarloost. Haar prioriteiten veranderen beetje bij beetje en ze dreigt alles uit het oog te verliezen omdat ze zo toegewijd is naar haar werk toe.

#3: Pam van The Office

Pam is erg beleefd tegenover anderen en komt in eerste instantie wat verlegen en aarzelend over. Ze is daarnaast erg aardig en heeft een goed gevoel voor humor. Bovendien is deze secretaresse heel gevoelig, ze laat alles aan haar hart komen. Zo speelt onzekerheid haar vaak parten bij beslissingen. Door haar passie en talent voor kunst is het niet verwonderlijk dat ze geen workaholic is.

#4: Eugène van Leemhuyzen van Samsom en Gert

Eugène van Leemhuyzen, dé held van onze kindertijd, is een echte grappenmaker. Eugène is een losbol die moeite heeft met regels, maar die ook gevoelige kantjes heeft. Deze enthousiaste en vrolijke secretaris had dan ook geregeld ruzie met de burgemeester. Neuspeuteren en domme dingen doen, lag hiervan aan de basis. Van Leemhuyzen heeft altijd ietsje te veel energie en zit daardoor uitbundig te springen terwijl hij aan z’n bretellen trekt.

#5: Liesje Walschaerts van Het Eiland

Liesje werkt bij Cynalco Medics. Ze neemt geen genoegen met haar job en is daarom in afwachting van een betere, meer avontuurlijke toekomst. Ze is als het ware op zoek naar meer in haar leven! Daarnaast verwoordt ze steeds wat de kijker voelt. Aangezien ze heel sociaal is, komt ze met iedereen goed overeen. Vooral met Free dan! Met hem roddelt ze, lacht ze en maakt ze dan ook plezier om de tijd te verdrijven in het saaie bedrijf.

Weet je toevallig wat het sterrenbeeld is van jouw secretaris of secretaresse? Dan kan je hier ook nog wat cadeau-ideetjes opdoen! 

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment