Elk jaar zetten ze in België op de derde donderdag van april (dit jaar is dit 19 april) hun dierbare secretaresses of management assistants in de bloemetjes. In Nederland valt secretaressedag (of secretarisdag) dit jaar op woensdag 25 april (de woensdag van de laatste volle week van april). Tijd voor een feestje op de werkvloer, denk je niet?

Klein feestje, groot plezier

Een feestje op het werk kan uiteraard niet zo uitgebreid zijn als een feestje bij jou thuis. Maar met een klein feestje kan je jouw office manager zeker ook een groot plezier doen.

Zo’n klein feestje op het werk vereist toch wat voorbereiding. Maar met deze checklist organiseer je in een handomdraai het leukste feestje voor secretaris- of secretaressedag.

secretaressedag feestje op het werk

Checklist

#1: locatie

Zoek een geschikte ruimte. Kies een ruimte waar je de mensen die liever doorwerken tijdens het feestje niet stoort. Zorg ook dat je de aanwezigen niet hoeft opeen te stapelen. Adem- en beweegruimte zijn wel degelijk belangrijk.

Kijk ook of je een ruimte kan vinden waar je de nodige voorbereidingen kan treffen zonder dat de secretaresse of secretaris dit in de gaten heeft. Een verrassingsfeestje organiseren in haar of zijn bureau is misschien niet het strakste plan.

feestje op het werk secretaressedag

#2: geld

Zamel geld in om het feestje mogelijk te maken. Het is niet omdat jij nu het geluk hebt gehad om dit blogbericht te ontdekken dat jij alle kosten op jou moet nemen. Start een groepspotje bij Kadonation en zamel het nodige geld in om dit feestje mogelijk te maken.

Start online een groepspotje en breng jouw collega’s op de hoogte via e-mail of sociale media. Zo kunnen zij allemaal snel en gemakkelijk online geld storten in het potje. Met het ingezamelde geld kan je alle kosten dekken voor het feestje. En dat allemaal zonder veel gedoe!

#3: eten & drinken

Je hebt het nodige geld ingezameld en nu kan je de inkopen voor het feestje doen. Bij een feestje horen uiteraard hapjes en drankjes. Voorzie dus enkele lekkere snacks waar je zelf niet te veel werk aan hebt. Chips, nootjes, kaasjes en salami’s zijn zeker in orde! Of je kan de zoete kant opgaan met koekjes en snoepjes. 

Zorg voor een evenwichtig aanbod aan drank. Zorg voor alcoholvrije bubbels, water en frisdrank (niet iedereen is even productief met alcohol in het bloed), maar een glaasje cava moet er zeker ook af kunnen voor wie wil.

secretaressedag donuts

“We donut know what we would do without you.”

#4: feest modus

Je hebt de tafel mooi gedekt, de hapjes en drankjes staan klaar, je hebt voor een vleugje muziek gezorgd. Het feestje op het werk kan beginnen! Verzamel alle collega’s die aanwezig willen zijn en ga de management assistant (die hopelijk nog niets in de gaten heeft) gaan halen. VERRASSING!

cadeau secretaressedag feestje op het werk

Vereeuwig dit mooie moment door enkele groepsfoto’s en sfeerbeelden vast te leggen (zet uiteraard de gelukkige management assistant centraal). Het is altijd leuk om een aandenken te hebben aan zo’n fijne dag.

#5: cadeau

En als kers op de taart is er natuurlijk nog het cadeautje om de management assistant te bedanken voor alle toewijding en ijver. Meestal worden er bloemen gegeven, maar laten we eerlijk zijn, dit is zo 2017. Verras dit jaar de secretaresse of secretaris met een origineel cadeau!

cadeau secretaressedag

Ik hoor jullie al denken, dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar gelukkig ging mijn mede-blogster Lien speciaal voor alle secretarissen en secretaresses op zoek naar het beste cadeau. Zo zal secretaressedag dit jaar een feestelijk succes worden!

Leuke weetjes over secretaressedag

Graag geef ik jou nog drie leuke weetjes mee over secretaressedag. Zo heb je meteen iets te vertellen tijdens het feestje!

#1: secretaressedag is een Amerikaanse uitvinding die dateert van de jaren ‘50. Daar vierden ze een hele week lang de secretaresses en secretarissen. Eind jaren ‘80 – begin jaren ‘90 waaide die traditie over naar Europa. Ook in Nieuw-Zeeland, India en Zuid-Afrika zetten ze hun office managers elk jaar in de bloemetjes.

#2: volgens de dikke Van Dale komt het woord secretaresse van het Franse secret, geheim dus. Dat betekent dat het beroep van secretaresse oorspronkelijk werd gelinkt aan discretie en vertrouwen. Spannend!

weetjes over secretaressedag

#3: secretaressedag is één van de twee langste woorden uit het woordenboek die je met één hand (jouw linkerhand) kan typen op een toetsenbord. Het tweede woord is aardgasreserves. Probeer het eens ;-).

En nu is het aan jou, feest!

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment