Een gegeven paard mag je niet in de bek kijken, maar soms is een cadeau gewoon echt niet jouw ding. Dan is het niet altijd eenvoudig om een gepaste reactie te geven. Je wilt de schenker van het cadeau ook geen slecht gevoel geven. Wat doe je dan met het cadeau? Bijhouden, of toch maar een tweede bestemming zoeken?

Een gepaste reactie

Hoe je reageert op een slecht cadeau, is afhankelijk van je relatie met de schenker. Ken je deze persoon erg goed? Dan kan je het misschien wel eerlijk toegeven dat het niet echt is waarop je hoopte. Doe dit wel enkel als je weet dat de schenker hier goed mee om zal kunnen! Denk hierbij bijvoorbeeld aan situaties dat je iets kreeg, dat je eigenlijk al hebt. Hier heeft niemand dan schuld aan.

In alle andere gevallen kan je best doen alsof je blij bent met het cadeau, ook al was het geen schot in de roos. Zeg vriendelijk bedankt, glimlach en geef de schenker een knuffel. De kans bestaat natuurlijk dat je wel door de mand zal vallen!

Wat te doen met slechte cadeaus?

Het klinkt misschien harteloos om een tweede bestemming te zoeken voor het cadeau, maar als je er zelf niets mee doet, kan je er maar beter een oplossing voor zoeken. Bij de feestdagen floreren de veilingsites volledig: in de dagen na de kerstperiode zijn er opvallend meer plaatsingen van artikels.

Er zijn verschillende opties mogelijk om je cadeau een tweede leven te geven:

#1: Ruil je cadeau in de winkel. Als je het bonnetje van de schenker krijgt, heb je geluk!

#2: Zet het cadeau op een veilingsite en hou er iets aan over. Hierbij kan je best wel hopen dat de cadeaugever geen frequente bezoeker is… of onder een valse naam veilen!

#3: Maak iemand anders blij met het geschenk. Geef het bijvoorbeeld aan een goed doel en zorg dat ook zij die het minder breed hebben van de feestdagen kunnen genieten.

#4: Hergebruik het geschenk. Dit doe je wel enkel als je het aan iemand doorgeeft, die de schenker zeker niet kent. Iets dat je gekregen hebt van een erg goede vriend of dichte familie, geef je niet door. Dat is not done!

Een schot in de roos met een Kadonation cadeaubon

Een cadeau waar je nooit iets mee mis kan doen? Dat is de Kadonation cadeaubon of het Kadodoosje! Deze is levenslang geldig is bij meer dan 50 (web)winkels.

slechte cadeaus kadonation

Nog niet overtuigd? Kijk dan eens naar deze vijf redenen waarom je een Kadonation cadeaubon als geschenk moet geven dit jaar!

BESTEL EEN KADONATION CADEAUBON

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment