Een warme thuis is een basisrecht voor elk kind. Toch groeien er wereldwijd zo’n 220 miljoen kinderen op zonder de liefdevolle zorg van een familie. Als kinderen er alleen voor komen te staan, brengt dit hun veiligheid, ontwikkeling en toekomst in gevaar. Daarom zorgt SOS Kinderdorpen ervoor dat kinderen toch kunnen opgroeien in een warme thuis en kunnen genieten van een normale jeugd. En vanaf nu kun je SOS Kinderdorpen steunen via Kadonation!

SOS Kinderdorpen

 

De geschiedenis van SOS Kinderdorpen

Voor het begin van SOS Kinderdorpen moeten we 65 jaar terug in de tijd. Enkele jaren na de Tweede Wereldoorlog besloot de Oostenrijkse geneeskundestudent Hermann Gmeiner de weeskinderen in Europa te helpen. Samen met wat vrienden richtte hij SOS Kinderdorpen op en opende zo het eerste SOS kinderdorp in Imst, Oostenrijk.

Deze vorm van hulpverlening, kinderen helpen opgroeien binnen een liefdevolle en veilige familiesituatie, werkte. Eind jaren ’50 waren er 20 SOS Kinderdorpen geopend in Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en Italië. In de jaren ’60 startte de werking ook in Azië en Latijns-Amerika. En in de jaren ’70 in Afrika.

SOS Kinderdorpen

 

Elk kinderdorp ter wereld start vanuit een samenwerking met de lokale gemeenschap. Dit zorgt voor een ideale omgeving voor de kinderen en voor een enorme impuls voor de omgeving en de plaatselijke werkgelegenheid. Naast de kinderdorpen breidde SOS Kinderdorpen uit met heel wat educatieve, medische en sociale programma’s die bijdragen tot de ontplooiing van het kind en de ontwikkeling van het hele land.

SOS Kinderdorpen in cijfers

  • 79 000 kinderen krijgen een warme thuis
  • 89 000 families worden ondersteund
  • Zo’n 300 000 helpende handen wereldwijd, ook in België
  • Voor €20 stuur je een kind één trimester naar school
  • Een winterjas kopen voor een kind in Syrië kost €40
  • Voor €30 schenk je een pasgeboren kind een goede start
  • Drie keer lekker eten per dag gedurende een hele maand kost €45
SOS Kinderdorpen

 

Geef een kind een mooie toekomst cadeau

Bij Kadonation zijn we er ook steevast van overtuigd dat elk kind recht heeft op een liefdevolle omgeving om in alle veiligheid te kunnen opgroeien. Daarom werken we samen met SOS Kinderdorpen. Vanaf nu is het mogelijk om via Kadonation geld in te zamelen en integraal te schenken aan kinderen in nood.

Daarnaast kun je ook (een deel van) jouw Kadonation cadeau schenken aan SOS Kinderdorpen. Dus stel dat je een Kadonation cadeaubon hebt ontvangen en alles wat jouw hartje begeert al hebt, kun je het tegoed op jouw cadeaubon (deels) schenken aan het goede doel.

SOS Kinderdorpen

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment

sos-kinderdorpen-geen-enkel-kind-mag-alleen-opgroeien