Afgelopen weekend omarmde ik het onbekende. Samen met een vriendin ging ik op citytrip en niet zomaar een citytrip. Tot op de luchthaven van Charleroi wisten we allebei niet waar onze reis naartoe zou gaan. De praktische kant van onze tweedaagse uitstap ergens in Europa lieten we over aan srprs.me.

Op verrassingsreis met srprs.me

srprs.me is, in enkele woorden uitgelegd, een uniek reisbureau gevestigd in Amsterdam. Samen met een vriendin boekte ik online een citytrip met het vliegtuig van 10 tot en met 12 mei naar bestemming onbekend. Ja, je leest het goed, bestemming onbekend.

Enkele weken voor vertrek kregen we een mailtje waarin werd gezegd dat we op donderdag 10 mei om 11u30 in de luchthaven van Charleroi moesten zijn. En een week voor vertrek kregen we het weerbericht van onze geheime bestemming.

srprs.me brief

Op die manier wisten we dus wanneer we waar verwacht werden en of er een bikini, regenjas of wollen trui in onze handbagage moest.

Maar onze bestemming, die was nog steeds een verrassing…

Eenmaal aangekomen op de luchthaven mochten we de code op de kaart die ik enkele dagen eerder via de post had gekregen krassen. Om exact 11u30 konden we de code ingeven op hun website en 5, 4, 3, 2, 1, 0 … onze bestemming werd onthuld.

srprs.me onthulling bestemming

Onze srprs.story

Waar onze srprs.reis naartoe ging, zal ik hier niet verklappen. En dit om de filosofie van srprs.me te volgen. Uiteindelijk draait de reis niet om de bestemming, maar om de unieke ervaring. Zonder verwachtingen vertrekken naar het onbekende, daar moet je het voor doen.

srprs.me citytrip

Geen woordjes Roemeens studeren, op voorhand op zoek gaan naar de toeristische trekpleisters van Turijn of twee pintjes in het Spaans leren bestellen. Een reis is zoveel mooier zonder alle voorbereiding.

Wat ik wel kan zeggen is dat we onze bestemming helemaal niet verwacht hadden. Sterker nog, deze stad was ons beiden volledig onbekend. Zonder srprs.me hadden we deze parel hoogstwaarschijnlijk nooit ontdekt!

srprs.me panorama

Het feit dat je ter plaatse moet uitzoeken wat er allemaal te beleven valt, maakt de reis nog spannender. Onze hostel, mét ontbijt, was dik in orde en op twee dagen tijd hadden we onze prachtige bestemming helemaal ontdekt.

(Als je écht heel erg nieuwsgierig bent naar onze bestemming kan je uiteraard de foto’s onderzoeken en achterhalen waar we terecht gekomen zijn.)

Wat ik je wel kan vertellen

#1: ‘s morgens, op de dag van vertrek, kreeg ik telefoon van mijn reispartner. Ze had haar identiteitskaart niet bij zich (om onze citytrip nog spannender te maken), maar srprs.me had ons al ingecheckt met de gegevens van onze identiteitskaart. We wisten dus niet of ze er met haar internationaal paspoort wel zou geraken.

Gelukkige konden we Kelly van srprs.me onmiddellijk bereiken op het noodnummer. Zij heeft ons geholpen en stuurde ons achteraf nog een attent Whatsapp berichtje om te vragen of alles in orde gekomen was. Bedankt, Kelly!

srprs.me

#2: hoewel de bestemming een verrassing is, kan je wel kiezen of je liever per vliegtuig of auto reist. Je kiest uiteraard zelf de data, de accommodatie en de extra’s (bagage, ontbijt, …). Bovendien kan je ook bestemmingen uitsluiten. Zo heb ik de steden waar ik Erasmus en stage gedaan heb en ooit gedumpt werd gewoon uitgesloten.

#3: srprs.me is trotse partner van Kadonation. Dat betekent dat je vanaf nu online kan samenleggen voor een srprs.reis met vrienden en dat de Kadonation cadeaubon geldig is bij srprs.me.

Geef dus een onvergetelijke ervaring cadeau of regel de financiële kant van jullie reis via Kadonation.

srprs.me reis KadonationEn jij, durf jij het onbekende te omarmen?

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

1 Comment

Leave a Comment

srprs-me-en-hoe-ik-op-reis-het-onbekende-omarmde-kadoblog