Je viert binnenkort een geboorte, huwelijk, verjaardag, pensioen, jubileum, communie of lentefeest. En daar horen uiteraard cadeaus bij. Maar misschien vecht jij samen met 11.11.11 liever mee tegen onrecht dan een hoop geschenken in ontvangst te nemen.

Wat is 11.11.11?

Deze pluralistische NGO voor ontwikkelingssamenwerking bundelt de krachten van 60 organisaties en ongeveer 20.000 vrijwilligers in 330 lokale groepen. Zij zetten zich dagelijks in voor één gezamenlijk doel: een rechtvaardige wereld zonder armoede.

11.11.11 vecht mee tegen onrecht

Elke dag moeten mensen overal ter wereld vechten voor een menswaardig bestaan. 11.11.11 ontfermt zich over de mensen die in precaire omstandigheden leven en vecht samen met hen op verschillende niveaus.

Ten eerste steunt 11.11.11 initiatieven en ontwikkelingsprojecten in het Zuiden. Daarnaast oefenen ze ook druk uit op de politieke instanties zowel op nationaal als internationaal niveau. En tenslotte organiseren ze campagnes in eigen land voor een wereld waarin solidariteit centraal staat.

Wat doet 11.11.11?

Bloeiende Noord-Zuidbeweging dankzij lokaal werk

De Noord-Zuidbeweging is een solidariteitsbeweging die ongelijkheid bestrijdt en zich mobiliseert tegen onrecht. Deze beweging bloeit in de eerste plaats dankzij de inzet op eigen bodem. Zo zijn er gemeentelijke projecten, activiteiten en campagnes waaraan iedereen kan deelnemen. Zo biedt 11.11.11 iedereen hier in het “Noorden” de mogelijkheid om op afstand ontwikkelingsprojecten in het Zuiden te steunen.

lokaal werk 11.11.11

Kwalitatieve ontwikkelingssamenwerking

11.11.11 zoekt altijd naar oplossingen op lange termijn. Daarom werken ze steeds nauw samen met organisaties in het Zuiden en strijden ze samen voor een open, tolerante maatschappij waar gelijkheid centraal staat. Ze sporen overheden aan om te investeren in onderwijs en gezondheidszorg en bouwen mee aan landbouwprojecten en drinkwatervoorzieningen.

11.11.11

Investering in gelijkheid tussen vrouwen en mannen

Bij 11.11.11 geloven ze dat investeren in de gelijkheid tussen vrouwen en mannen één van de meest doeltreffende paden naar een duurzame ontwikkeling en armoedebestrijding is. Deze gelijkheid is ten eerste een kwestie van mensenrechten, maar heeft ook een directe impact op het welzijn van de kinderen en dus ook van de toekomst.

Klimaatbeleid met het oog op de ontwikkelingslanden

De ontwikkelingslanden zijn de eerste en grootste slachtoffers van de klimaatverandering. Maar de ironie zit hem in het feit dat zij er niet verantwoordelijk voor zijn. Daarom is het van groot belang dat er een klimaatbeleid gevoerd wordt met het oog op de ontwikkelingslanden.

11.11.11 klimaatbeleid

Respect voor mensenrechten, arbeids- en milieunormen

De rol van bedrijven op het vlak van ontwikkeling is de dag van vandaag niet meer weg te denken. Langs de ene kant betekent dit dat de ontwikkelingslanden nieuwe kansen krijgen, maar langs de andere kant houdt dit ook risico’s in voor deze landen. Daarom wijst 11.11.11 bedrijven en overheden op hun verantwoordelijkheden wat betreft mensenrechten, arbeids- en milieunormen.

Via Kadonation kan je 11.11.11 steunen en mee tegen onrecht vechten.

About the author

Elisa Doutreloigne

Elisa studeerde af als taal- en letterkundige aan de Universiteit Gent en besloot nog een tweede master Meertalige Bedrijfscommunicatie binnen te halen aan diezelfde universiteit. Na een stage als community manager van een start-up in Parijs en een eerste werkervaring heeft ze nu enthousiast de rol van community manager en copywriter op zich genomen binnen het Kadonation team. Gepassioneerd door berg en cultuur trekt Elisa met haar backpack vaak naar het buitenland op zoek naar een nieuw avontuur. In eigen land tref je haar vaak aan in de klimzaal of in haar appartement in Gent met een kop koffie en een goed boek.

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment

steun-11-11-11-en-vecht-mee-tegen-onrecht-kadoblog