Wouter en Marjolein deden voorbije zomer vrijwilligerswerk in India voor de stichting Welzijn Kinderen van Bal Anand en Umang. Omdat ze hun steentje extra wilden bijdragen, startten ze een crowdfunding actie om geld in te zamelen voor de bewoners van Umang. Lees hier hun succesverhaal met Kadonation!

Een beetje achtergrond

De stichting Welzijn Kinderen van Bal Anand en Umang werd opgericht in 2006 en zet zich in voor gehandicapte kinderen die wonen in het tehuis. Er wordt geprobeerd om een adoptiegezin te vinden voor de kinderen die in het tehuis verblijven. In eerste instantie wordt er binnen India gezocht, daarna kijkt men in het buitenland. Spijtig genoeg is het niet eenvoudig om een pleeggezin te vinden voor kinderen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking. Na verloop van tijd worden de kinderen dan te oud om nog in het tehuis te verblijven.

Daarom besloot de directrice van het kindertehuis een goed onderkomen voor de toekomst te vinden voor de gehandicapte bewoners. Prachtige plannen, maar spijtig genoeg was er geen geld. Dit is de reden waarom de stichting werd opgericht. In 2010 was het dan eindelijk zover! Umang, een zorgboerderij waar bewoners onder begeleiding kunnen wonen en werken, werd geopend!

vrijwilligerswerk umang groep 2

Cadeautjes tijdens het afscheid

De rol van Wouter en Marjolein in Umang

Wouter en Marjolein deden vrijwilligerswerk in Umang om de organisatie te ondersteunen en veel plezier te brengen. Daarom zamelden ze geld in via Kadonation om verschillende zaken te kunnen verwezenlijken. Ze spoorden iedereen aan om een bijdrage te leveren. Zo wilden ze simpele dingen doen met de bewoners, als eens een keer kip eten of een uitstapje met de hele groep organiseren. Ook het realiseren van voorzieningen stond op de planning. Op die manier maken Wouter en Marjolein hét verschil! “Het vrijwilligerswerk in Umang was echt een heel fijne ervaring! Afgelopen week hebben we nog op skype gezeten en iedereen herkende ons direct. Ze vroegen stuk voor stuk wanneer we terugkomen.”

Kadonation crowdfunding

Een knuffel tijdens “broer en zus dag”. Wouter werd beschouwd als onderdeel van de broers.

Marjolein reageert tevreden: “Het vrijwilligerswerk in Umang was echt een heel fijne ervaring!”

Een succesvolle crowdfundingactie

Marjolein en Wouter beslisten om hun crowdfunding te doen via Kadonation. Ze maakten een prachtige Kadonation pagina aan. Om het voor de bijdragers nog interessanter te maken, hebben ze enkele cadeautjes verloot. Zo verloten ze 1 fotoboek met alles wat ze met het geld gedaan hebben, 1 souvenir pakket en 5 kleine souvenirtjes.

vrijwilligerswerk Umang

Uiteindelijk haalden ze wel € 2067.50 op. Dit was meer dan hun initiële streefbedrag! Van een succes gesproken! Een uitgelaten Wouter en een tevreden Marjolein reageren: “Ons doel van €2000 voor ons vrijwilligerswerk in Umang is bereikt! Iedereen onwijs bedankt voor de bijdrages!” Met het ingezamelde bedrag deden ze een uitje met de science trein, gingen ze shoppen in een mall, aten ze kip en garnalen met de bewoners en kochten ze een rolstoel voor Aksay, een nieuwe bewoner. Ook voor Kishore kochten ze een nieuwe rolstoel. “Kishore heeft het postuur van een kind, we kochten hem dus een passende rolstoel!”

Wat Marjolein en Wouter van Kadonation vinden

“Kadonation is een perfect platform voor het inzamelen van geld. We zijn heel lang op zoek geweest naar donatie sites, maar daar betaalde je toch erg veel voor.” Uiteindelijk kwamen Wouter en Marjolein bij Kadonation terecht. “Na contact met de klantenservice bleek dat we het ideale platform gevonden hadden.” Fabrice, één van de oprichters van Kadonation, heeft Marjolein en Wouter goed verdergeholpen.  Ze waren erg blij om de tool te gebruiken, omdat hun vriendenkring een zelfgekozen bedrag kon doneren. “Met elke vraag die we stelden, werden we persoonlijk verdergeholpen. Bedankt voor de top service!”

Volg de avonturen van Wouter en Marjolein op hun blog!

Crowdfunding umang succesverhaal

Met alle bewoners in the mall

Probeer Kadonation net als Wouter en Marjolein en realiseer alles wat je maar wilt! 

About the author

Lien Egghe

Als studente Handelsingenieur aan de UGent is Lien tegen de verwachtingen in gepassioneerd door schrijven. Ondertussen deed ze al heel wat werkervaring op als copywriter bij o.a. ELLE, goedkoop.be, spaargids.be, enz. en nu onderhoudt ze met veel plezier onze blog. Ze heeft graag een verjaardagsbrownie in plaats van een birthdaycake en bezwijkt voor alles wat oversized of Scandinavisch is!

Deze informatie wordt u aangeboden door Kadonation

Kadonation maakt het verrassend gemakkelijk om samen te leggen voor een geweldig groepscadeau of om geld in te zamelen voor elk nobel doel. Bovendien biedt Kadonation ook een unieke cadeaubon aan die maar liefst levenslang geldig is bij meer dan 30 (web)winkels. Kortom, Kadonation tovert een glimlach op elk gezicht!

Ontdek Kadonation

Leave a Comment